$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לראשונה בישראל: מנהלת משולבת לליגות נשים

המנהלות של כל ענפי הכדור התאחדו כדי לייצג את כל קבוצות הנשים בספורט בארץ. הילה קניסטר בר דוד תעמוד בראש

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   08.07.20 - 10:46
Getting your Trinity Audio player ready...
קניסטר בר דוד, תעמוד בראש המנהלת החדשה
קניסטר בר דוד, תעמוד בראש המנהלת החדשה

מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל, ליגת העל לנשים בכדורגל, ליגת מאמנט ואיגוד הכדורשת הודיעו היום (רביעי) על הקמת מנהלת-על למשחקי הכדור לנשים, שתייצג את כלל ענפי הספורט הקבוצתי לנשים.

מנהלת העל החדשה תהווה גוף יציג של משחקי הכדור לנשים ותייצג את ספורט הנשים הקבוצתי מול גופי המדינה והרשויות המקומיות, במטרה לקדם שוויון מגדרי בחלוקת המשאבים הציבוריים. מנהלת העל החדשה הוקמה על רקע הקיפוח והאפליה המגדרית הקיימים בחלוקת התקציבים של ליגות הנשים במשחקי הכדור בענפים השונים ואמורה לפעול לשינוי המצב הקיים ולמתן הזדמנויות שוות לנשים נערות וילדות להשתלב בספורט המקצועני בישראל.

בדירקטוריון הגוף שהוקם בליווי עורכי הדין אורי קידר ואורי כהנא ממשרד כבירי נבו קידם בלום המתמחים במשפט ספורט מגדרי, יהיו חברים נציגי הגופים המייסדים, מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל, ליגת העל לנשים בכדורגל, ליגת 'מאמנט' ואיגוד הכדורשת. בנוסף יהיו חברים נציגים של גופי הרוחב הגדולים בספורט מרכז הפועל ומרכז מכבי.

בקרוב צפויים גופי ספורט נשים נוספים להצטרף למנהלת העל החדשה, בהם איגוד הכדורעף ואיגוד הכדורמים אשר הביעו כבר כוונה להצטרף למהלך. גם ארגון השחקנים והשחקניות הודיע אף הוא על תמיכה בהקמת הגוף המאוחד. בפגישת ההקמה שהתקיימה במשרדי איגוד הכדורסל, הוחלט כי כל פעילות מנהלת ליגות העל החדשה, תתקיים תוך שיתוף פעולה בין הגופים, וכל נושא יעלה לדיון פתוח בין כלל הגופים וכי מנהלת העל החדשה תפעל בשקיפות מלאה, כלפי פנים וכלפי חוץ. עוד נקבע כי כל ההחלטות והדיונים יפורסמו באופן שיהיה נגיש לציבור.

יו"ר מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל, הילה קניסטר בר דוד, שתעמוד בראש מנהלת העל החדשה: "מדובר במהלך היסטורי משמעותי ומרגש, עבורי ועבור עשרות אלפי ספורטאיות בישראל, היודעות היום שיש להן בית. אני מאמינה שספורט הוא מנוע לשינוי חברתי חשוב ביותר, ולכל ילד וילדה הזכות לעסוק בספורט מקצועי תחרותי באופן שוויוני. יחד נשנה את פני הספורט בישראל וכך נשפר גם את מצבה של החברה בישראל. כוחנו באחדותנו. כדורסל הוא ענף ספורט הנשים הגדול והמוביל בישראל אך גם אנחנו נאלצנו השבוע להודיע לשר התרבות והספורט ח"כ חילי טרופר כי לאור נזקי מגפת הקורונה וללא תקצוב שוויוני ואמיתי לא נוכל לפתוח את עונת המשחקים הקרובה בליגת העל. התחושה של כולנו היא שבאוצר מחפשים פתרונות רק לענפי הגברים".

עו"ד אורי קידר, החתום על בג"צ כדורגל הנשים שהוגש ב-2019 ועדיין מתנהל, ששינה את שיטת התקצוב של ספורט הנשים בישראל ובג"צ כדורסל הנשים משנת 2016 המלווה את הקמת הגוף המאוחד, הוסיף: "למעשה זה נושא שאנחנו מקדמים כבר זמן רב מתוך הבנה שנדרש איחוד כוחות בספורט הנשים. הקמת מנהלת העל החדשה היא המשך ישיר לשליחות שלנו להביא לשינוי חברתי ולשוויון מגדרי בספורט".

עו"ד אורי כהנא, שצפוי לשמש כמנכ"ל המנהלת המאוחדת: "לצערי, ככל שזה נוגע לספורט, נשים נמצאות בתחתית סדר העדיפות של הרשויות, מה שגורם בפועל להדרה של ילדות נערות ונשים מפעילות ספורטיבית. אנחנו נתקלים בזה בכל מקום. אלו הרגלים ישנים שמשתנים בשנים האחרונות בזכות פסיקת בג"צ. אנחנו מתכוונים לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם כל הרשויות על מנת להביא למקסימום את הפוטנציאל הנשי בענפי הכדור".

עפרה אברמוביץ', יו"ר ומייסדת ליגת האמהות מאמנט, אמרה: "אני רואה בהקמת הפורום החדש הזה במה מרכזית לקידום ספורט הנשים שתאפשר לאגם משאבים ארגוניים, מקצועיים וכלכליים להמשך פיתוח ספורט הנשים בתנופה מחודשת.כליגת הנשים והאמהות הגדולה בישראל, מאמאנט חרטה על דגלה ערכים של מנהיגות נשית, דוגמא אישית ומוביליות חברתית ואנו שותפות וגאות להוביל את נושא קידום ספורט הנשים יחד עם החברות האחרות למיזם שיתנו כתף משותפת".

מיכל סיוון, יו"ר איגוד הכדורשת, אמרה: "איגוד הכדורשת שמח להיות חלק מהחיבור של איגודים וענפי ספורט שונים, בהם פעילות נשים ספורטאיות בספקטרום רחב - מעממי ועד מקצועני. נשים בספורט סובלות מאז ומעולם מאפליה מגדרית שיטתית ומתמשכת. כדורשת הוא דוגמא מעולה: הענף אינו נתמך על ידי המדינה והוא שקוף על אף שאלפי נשים משחקות כדורשת באופן שגרתי ובליגות מאורגנות ומקצועיות. ההתארגנות החדשה מאחדת כוחות, איחוד אלמנטרי, שנדרש למען השגת המטרות הבסיסיות שהצבנו לעצמנו. שוויון מגדרי בספורט יעזור לנו לקדם את ספורט הנשים בישראל, ובאופן ספציפי את הכדורשת. הנושא משמעותי בהיבט הספורטיבי וההישגי אך לא פחות מכך גם בהיבט החינוכי והערכי".