$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

המלחמה מתחממת: פורטנייט לא היה הסוף

לאחר שהמשחק הוסר מהחנות הדיגטלית של אפל, החברה חוסמת כעת את הגישה למפתחים של Epic Games

מתן בן ישי
מתן בן ישי   18.08.20 - 10:59

תגיות: epicפורטנייט

Getting your Trinity Audio player ready...

אפל מחזירה מלחמה לתביעה האזרחית שחברת Epic הגישה נגדה בסוף השבוע האחרון: חשבון הטוויטר של Epic Games פרסם פוסט בו נאמר כי אפל תחסום את כל חשבונות המפתחים ואת הגישה של החברה לכלים המיועדים עבור המפתחים למערכות ה-iOS ו-Mac שלה.

 אפל הציבה תאריך יעד ל-Epic, ותאפשר לה להסיר את מערכת התשלום הפנימית שהטמיעה בפורטנייט עד ה-28 באוגוסט. במידה ו-Epic תעשה זאת, המשחק יחזור להיות זמין להורדה בחנות הדיגטלית של אפל, ה-App Store. במידה ו-Epic תתעלם מהבקשה, הגישה של המפתחים של החברה למוצרי אפל ייחסמו, ואינם יוכלו לפתח יותר עבורה.

 אפל לא תחסום רק את הכלים שלה ואת הגישה למפתחים של Epic, אלא גם משחקים שמבוססים על מנוע המשחק Unreal, שאותו פיתחה החברה. הדבר יכול לגרום לבעיות רבות, מכיוון ומנוע Unreal נחשב למנוע משחק מאוד פופולארי, ומשחקים רבים עשויים למצוא את עצמם מחוץ לתחומי מערכות ההפעלה של אפל.

מפתחים מתחילים רבים מתנסים במנוע זה לראשונה, לצד חברות ותיקות ומנוסות. גם משחקים רבים בשירות ה-Apple Arcade של אפל מבוססים על מנוע Unreal, כך שהמפתחים של אפל צפויים למצוא את עצמם בבעיה כשהם יאלצו לפתח משחקים נוספים עבור השירות במידה והחברה תחסום גם את מנוע Unreal.

ב-Epic הגיבו על העניין: "הפעולות של אפל יגרמו נזק בלתי הפיך למוניטין של פורטנייט ולעתיד של מנוע המשחק Unreal. אי תמיכה במנוע יוביל לחוסר יציבות מוחלט בפיתוח של עשרות אפליקציות ומשחקים המשתמשים במנוע Unreal".

הידיעה המקורית:

חברת אפל הסירה את משחק הבאטל רויאל פורטנייט מה-App Store, החנות הדיגיטלית של החברה, ובכך נחסם המשחק להורדה למשתמשי iOS. הצעד התבצע לאחר ש-Epic Games, המפתחת של המשחק הפרה את הסכם כללי השימוש השבוע, לאחר שעדכנה את פורטנייט והטמיעה בו מערכת תשלום בתוך האפליקציה עצמה, מה שמאפשר מאפשר לV לעקוף את התשלום לאפל בשווי 30% מכל רכישה.

Epic מצידה, לא נשארה חייבת, והחליטה לתבוע את אפל תביעה אזרחית והצהירה שהיא מתכוונת לשבור את המונופוול של החברה, ודורשת ממנה "לאפשר תחרות הוגנת בשוק". החברה שיחררה לרשת סרטון של פורטנייט שצוחק על אפל ודרשה מהשחקנים להצטרף אליה במאבק, בזמן שקמפיין שיווקי שלם מתקיים כעת במשחק ודורש "לשחרר את פורטנייט".

Fortnite Party Royale will premiere a new short: Nineteen Eighty-Fortnite. Join us at 4PM ET. pic.twitter.com/BWvndK3gDt

אפל הגיבה בנושא, וטענה שמבחינתה היא מעוניינת ליישר את ההדורים ולפתור את המחלוקות עם החברה, אך היא לא מתכוונת לייצר הנחות ולהגיע עם החברה להסדרים מיוחדים: "Epic החליטה להפר את תנאי השימוש ב-AppStore שחלים באופן שווה על כל המפתחים הבוחרים להשתמש בשירות. החוקים נועדו להגן על המשתמשים, ולכן אפליקציית פורטנייט הוסרה מהחנות. האפשרות לרכישות בתוך המשחק מתוך אפליקציה נפרדת לא אושרו ע"י אפל.

Epic השתמשה שנים בשירותים שאפל הציעה - בכלים, במערכות הבדיקה וההפצה, ממש כמו שאנו מאפשרים לכל מפתח. Epic הסכימו לתנאי השימוש ואנו שמחים על כך שהם בנו לעצמם עסק משגשג דרך שירותי אפל. העובדה שמה שמוביל אותם כעת הן החלטות עסקיות בלבד, לא ישנו את את החוקים שנועדו להשוות את הזירה עבור כל המפתחים, ולטובת המשתמשים. אנו נתאמץ על מנת לפתור את העניין עם Epic על מנת שיוכלו לחזור לחנות, ללא הפרה של תנאי השימוש".

Epic ביצעה מהלך דומה גם בגרסאות האנרואיד של המכשיר. גוגל אמנם הסירה את פורטנייט מה- Google Play Store, אך השחקנים עדיין יכולים להוריד את גרסת המובייל דרך האפליקציה של Epic Games שעדיין זמינה להורדה, או דרך האתר.

לפי הגרסה של Epic Games, הצעדים שלה נועדו להגן על הצרכנים. שחקנים שישתמשו בשירות הרכישה של  המפתחת וירצו לרכוש למשל 1000 V-Bucks (המטבע הדיגיטלי של המשחק),ישלמו רק 8 דולר, בניגוד ל-10 דולר שיעלה דרך שירות התשלום של אפל. ב-Epic טוענים שמי שישמור את הרווח הם הצרכנים, ולא חברות כמו אפל.

טים סוויני, מנכ"ל אפיק התבטא יותר מפעם אחת בחריפות נגד חנויות המובייל והפלטפורמות הדיגיטליות שאינם מצדיקות יותר את הסכם החלוקה של 30% רווח עבור המפיצות: "זה הזמן לשינוי. אפל, גוגל ויצרניות האנדראויד יוצרות רווח עצום ממכירות של מכשירים שלא מצדיקים באף מובן את חלוקת ה-30% רווח עבורן".

 אפיק מצידה, הקימה בשנת 2018 את הפלטפורמה הדיגיטלית שלה - האפיק גיימס סטור, והיא לוקחת נתח של  12% בלבד מהמכירות.

אפל מצידה, חסמה בתחילת השבוע גם את שירות הענן של מיקרוסופט, ה-xCloud, ובכך מנעה תחרות. אפל בעצמה רצתה לשווק את שירות האפל ארקייד שפתחה, שמבוסס גם הוא על שירות מנוי חודשי והגישה למאות משחקים.