אחרי העונה הארוכה בתולדותיה שנמשכה 11 חודשים, תיפתח הערב (שישי) העונה הקצרה ביותר בהיסטוריה של הבונדסליגה. 34 מחזורים ידחסו לשמונה חודשים בלבד תחת עננת הקורונה, כאשר פגרת החורף תקוצר וכל זאת על מנת לסיים את העונה במועדה בסוף מאי ולהתכונן ליורו 2020 שיתקיים ביוני אחרי דחיה של שנה. וזאת לא הסיבה היחידה שעונת 20/21 תהיה רזה יותר מאי פעם.
מבט אל טבלת ההוצאות של 18 קבוצות הבונדסליגה מגלה כי נכון לרגע זה הוציאו כולן יחד רק 255 מיליון יורו, שליש ממה שהסכימו לשלם בקיץ שעבר. אז נכון שחלון ההעברות יינעל רק בחודש הבא, אבל הכיוון ברור: הגרמניות בתקופת הקורונה חוסכות עד כמה שניתן (הכניסו 274 מיליון יורו), בניגוד למשל לקבוצות הפרמיירליג וצ'לסי לבדה שהוציאה 233 מיליון יורו, בין היתר על טימו ורנר וקאי האברץ מפס הייצור המשובח של הבונדסליגה.
הסיבה העיקרית לרכש הצנוע בבונדסליגה הוא כמובן הערפל סביב חזרת האוהדים לאצטדיונים. בתחילת החודש סיכמו המדינות הגרמניות כי בשלב הראשון (שישה שבועות) ניתן יהיה לפתוח את העונה עם 20% מהתפוסה בכל אצטדיון, וזאת בהתאם לרמת התחלואה. בבוואריה למשל, המשחק שיחנוך את הליגה בין באיירן מינכן לשאלקה, ייערך ללא קהל בשל מספר הנדבקים הגבוה. בדורטמונד שתפגוש את מנשנגלדבך מותר להכניס 16,500 אלף אוהדים לזיגנל אידונה פארק, אך ראשי המועדון הסכימו להכניס 10 אלף בלבד.
עד שהליגה הגרמנית תאפשר קיבולת מלאה, אם בכלל, במגרשים, סביר להניח שבאיירן מינכן והאנזי פליק יניפו את הצלחת התשיעית ברציפות. אין כל סיבה מניחה את הדעת לחשוב אחרת על הקבוצה הטובה באירופה שרמסה כל מה שנקרה בדרכה, ניצחה 21 משחקים ברציפות מאז הריסטארט, בלתי מנוצחת מאז דצמבר, ולבסוף הניפה את ליגת האלופות עם מאזן מושלם אחרי שמיניה לרשת ברצלונה וממוצע היסטורי של ארבעה כיבושים במשחק במפעל החשוב ביותר ביבשת.
למכונה המשומנת הזאת נוסף גם לירוי סאנה, הקיצוני הפנטסטי ממנצ'סטר סיטי שיוצר עוד שכבה של מהירות, כישרון וטכניקה להתקפה המשומנת והטובה בגרמניה. כדי לא לבאס את אוהדיה הפנאטים של הליגה, הרוצים בהגברת התחרות, אפשר אולי להיאחז בגורם אחד שיכול מעט לערער על ההגמוניה הבווארית. באיירן, בדומה לעונה שעברה, שיחררה יותר שחקנים מאשר צירפה ערב פתיחת העונה (גם אחרי שסרג'יניו דסט כנראה יגיע מאייאקס). בנוסף לעזיבה של איבן פרישיץ', פיליפה קוטיניו, אלברו אודריוסולה, חאבי מרטינס וטיאגו אלקנטרה, ייתכן שגם דויד אלאבה שמסרב לפי שעה לחתום על הארכת חוזה ייפרד. על פניו, באיירן נראית מעט יותר קצרה בשלב זה, בטח במרכז השדה.
תאמינו או לא, לפליק יש נקודת תורפה (GETTYIMAGES)
באופן טבעי, דורטמונד מסומנת כאלטרנטיבה לקריאת תיגר על האליפות, מתוקף היותה הסגנית הנצחית. ארלינג הולאנד (בן 20) יחל את עונתו המלאה הראשונה וג'יידון סאנצ'ו (20) יישאר קרוב לוודאי אחרי שהמו"מ עם מנצ'טסר יונייטד נפל. לכך יש לצרף את מרקו רויס שחזר סוף סוף למגרשים במשחק הגביע האחרון ובווסטפליה מתפללים שישאר בריא עד כמה שניתן. לקפטן תפקיד חשוב במארג של דורטמונד שמורכב מהמון ילדים מוכשרים. ג'יובאני ריינה (17) אמור לקבל יותר קרדיט השנה, יחד עם הסנסציה האנגלית ג'וד בלינגהאם (17) ואולי גם רייניר (18) המושאל מריאל מדריד ויוסוף מוקוקו (בנובמבר יהיה בן 16), עוד שני ילדי פלא.
עם כל האהבה להתקפה המשולהבת של דורטמונד ורוח הנעורים, הבעיה נעוצה בעיקר מאחור אחרי שהקבוצה ספגה 41 שערים ב-34 מחזורים אשתקד ונפלה בהרבה מקרים מול הקבוצות הקטנות דווקא. רומן בורקי האריך חוזה אך לא בדיוק הוכיח את עצמו כמי שיכול להוביל בין הקורות קבוצה לאליפות ולהישגים באירופה. תומא מונייה הוא החיזוק הבודד של לוסיאן פאברה בהגנה - רכש מצוין בפני עצמו שיכנס לנעליים הגדולות שהשאיר אשרף חאכימי. אגב, פאברה למרות הביקורות נשאר לעונה נוספת וכנראה האחרונה שלו בתפקיד, מה שימשיך לעורר סימנים של חוסר ודאות: האם הוא באמת המאמן המתאים לקבוצה הזאת?
ריינה, אמור לקבל יותר קרדיט בדורטמונד (GETTYIMAGES)
מי שרוצה לעשות את הצעד הבא ולהתקרב לבאיירן, היא לייפציג. כזכור, השוורים היו אלופי החורף של העונה הקודמת אך את קמפיין החזרה מהקורונה לא ממש ירצו לזכור שם במזרח גרמניה לאחר שהתרחקו עד 16 נקודות מהאלופה והטרבליסטית. בכל מקרה, סימן השאלה הגדול ביותר הוא התחליף לטימו "טורבו" ורנר, שהרשית 27 שערים ועזב לצ'לסי. בלייפציג הביאו כבר את היצ'אן הוואנג (זלצבורג) ובדרך לגיוסו של אלכסנדר סורלות' הנורבגי שלהט בליגה הטורקית אשתקד. יוליאן נגלסמן יפתח עונה שניה אחרי הגעה לחצי גמר ליגת האלופות וכנראה יכול להתחייב על כדורגל סוחף ודינמי לא פחות גם ב-20/21.
ומה עם כל השאר? כדאי לשים לב לפלוריאן וירץ, הכובש הצעיר ביותר בהיסטוריה של הבונדסליגה, שמסומן כוונדרקיד הבא של גרמניה וייכנס למשבצת של קאי האברץ שעזב את לברקוזן לצ'לסי. למרקו רוזה אתגר כפול ומכופל אחרי שהעפיל עם מנשנגלדבך לליגת האלופות, אך קבוצתו לא מצאה את המשאבים כדי להתחזק באופן משמעותי. הופנהיים עם המאמן החדש סבסטיאן הנס (האחיין של אולי הנס) מקווה שאנדריי קראמריץ' יהיה כשיר רוב העונה ויחד עם מואנס דאבור ישלבו השניים כוחות ויחזירו את הקבוצה למאבק על הצ'מפיונס. בהרטה שפכו הרבה מאוד כסף אבל כבר הודחו בבושת פנים מהגביע, כך שעונה שקטה כבר לא מצפה לברלינאים ובתחתית לא נופתע אם נמצא שוב את ורדר ברמן המאכזבת.
הדבר הגדול הבא? וירץ (GETTYIMAGES)