$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

גאוות סיבאס: הכירו את יריבת מכבי תל אביב

הכינוי, הקשר לבלילי, אקס נתניה ונקודת התורפה. פרופיל

אבי רויזמן   29.10.20 - 13:24
Getting your Trinity Audio player ready...

"הגיבורים", כך מכונים שחקני קבוצת הכדורגל סיבאספור. בעיני התושבים המקומיים הקבוצה היא שרביט הקסם והשחקנים הם הגיבורים שאוחזים בה. בעיר שנמצאת בצל הסכסוך הטורקי-כורדי, יש למועדון משמעות כפולה. הוא מייצג את אוהדיו ממש כמו גדוד לוחמים בעומק שדה הקרב. כך, לדוגמה, פתח נשיא המועדון מעין חזית תקשורתית נגד הנשיא ארדואן, שהתבטא כלפי העם הכורדי. ביום חמישי יפגשו "הגיבורים" את מכבי תל אביב במחזור השני של הליגה האירופית.

העיר סיבאס ממנה מגיע המועדון נמצאת במרכז טורקיה. מדובר בעיר קטנה יחסית עם כ-350 אלף תושבים. לסיבאס יש מורשת עשירה שהחלה עוד בתקופת האימפריה היוונית. במשך אלפי שנים נחשבה לעיר מסחר מרכזית ועד היום היא עמוסה באתרים היסטוריים, בהם כנסיות ומסגדים עתיקים. מקור השם מגיע מהמילה היוונית "סבסטיה" שמשמעותה "מעוררת יראה", תואר שהיה מוענק לנשות הקיסרים. כדורגל הוא ענף הספורט הפופולרי בעיר והקבוצה היא חלק בלתי נפרד מפניה. התושבים רובם ככולם אוהדים את סיבאספור ואצטדיון ה-4 ביולי בעיר נחשב למעין מקדש מקומי.

הקבוצה הוקמה בראשית שנות השישים כתוצאה מאיחודן של שלוש קבוצות חובבים מקומיות - סיבאס גנצ'ליק, יולספור וקיזילירמק. תחילה ההתאחדות הטורקית הערימה קשיים בהקמת הקבוצה. רק בשנת 1967, אחרי התערבות פוליטית מצד המושל המקומי וואפיק קיטאפצ'יל, קיבלה סיבאספור הכרה רשמית והחלה לשחק בליגה השנייה. בראש סמל המועדון הוצבו שלושה כוכבים לזכרם של מקימי המועדון - המושל, ראש העיר אחמט דוראקוגלו ושלושת המועדונים.

במשך 38 שנים שיחקה סיבאספור בליגת המשנה, עד שבשנת 2005 הגשימה חלום והעפילה לליגה הראשונה. כבר בעונה השלישית (2007/8) היתה מעורבת במאבקי האליפות. שני מחזורים לסיום העונה נכנעה 5:3 לגלאטסראיי וזו המשיכה עד הזכייה בתואר. סיבאס סיימה רביעית עם כמות נקודות זהה לזו של פנרבחצ'ה ובשיקטאש, אך עם יחס שערים נחות.

עונת 2008/9 היתה העונה הגדולה בתולדותיה. יחד עם פיני בלילי שבעיקר עלה מהספסל (סיים עם תשעה שערים וחמישה בישולים), הקבוצה התחרתה על כל התארים, סיימה במקום השני בליגה והודחה רק בחצי גמר הגביע. באותה עונה אף השתתפה במוקדמות ליגת האלופות והפסידה לאנדרלכט במפגש כפול. בעונת 2014/5 ירדה ליגה, אבל חזרה כעבור שנה. בשנתיים האחרונות חזרה לצמרת ובעונה שעברה סיימה במקום הרביעי בטבלה, אשר הקנה לה כרטיס לשלב הבתים של הליגה האירופית, בו היא מתמודדת לראשונה אי פעם.

העונה הנוכחית נפתחה לא טוב עבור סיבאספור. ביום שני האחרון הפסידה בביתה 2:0 לריזספור. מד הלחץ בקבוצה עולה ולאחר חמישה מחזורים, הקבוצה ממוקמת רק במקום ה-14 בטבלה עם שני ניצחונות, שני הפסדים ותוצאת תיקו אחת.

למי כדאי לשים לב בסיבאספור?
בסגל הקבוצה ישנם לא פחות מתשעה אפריקאים, רובם שחקני הרכב באופן די קבוע. בסך הכל ההרכב בנוי ברובו מזרים איכותיים לצד מקומיים מנוסים כמו המגן השמאלי אוגור צ'יפטצ'י, הבלם קאנר אוסמנפסה והקשר הקאן ארסלאן.

בחלק ההתקפי כמה שחקנים מתחלקים בנטל כיבוש השערים. אחד מהם מוכר לנו היטב. לארי קאיודה אקס מכבי נתניה, המושאל משחטאר דונייצק. הוא הצטרף בקיץ והספיק לערוך ארבע הופעות, כולל שער אחד במשחק נגד ויאריאל. לצידו בחלק הקדמי משחק חלוץ נבחרת חוף השנהב מקס גראדל, שמגיע לאחר שלוש עונות טובות במדי טולוז בהן רשם 27 שערים ועשרה בישולים ב-94 משחקים. בעברו שיחק גם בסנט אטיין (110 הופעות, 31 שערים, 14 בישולים) ובאנגליה, במדי לידס יונייטד ובפרמיירליג במדי בורנמות'.

שחקן נוסף מחוף השנהב הוא החלוץ ארונה קונה. הוא אמנם מבוגר, אבל עם רזומה פנטסטי, כולל עונות בבסביליה, בוויגאן ובאברטון. את חוליית ההתקפה משלים מוסטפה יאטאבארה. החלוץ הוותיק (34) ממאלי יכול לשחק גם בחוד, אבל מתופקד בעיקר בעמדת הקיצוני ימני.

הקישור כולל את הקאן ארסלאן, שפותח עונה חמישית במועדון ונחשב לעוגן של הקבוצה. לצידו נמצא פייסל פאג'ר, המרוקאי שהצטרף בקיץ מחטאפה. השחקן המשמעותי ביותר בקישור הוא הקשר הגנאי אייסק קופי, שמחזיק את מרכז המגרש של סיבאספור. למרות שנחשב להבטחה גדולה, קופי לא הצליח למצות את מלוא הפונטציאל במהלך הקריירה, כך קרה שלאחר מסע בליגה האיטלקית ובליגה השניה בספרד, הגיע לטורקיה.

נקודת התורפה של סיבאספור היא בעמדת השוער, שם עומד ממאדו סמאסה. היכולת הבינונית של השוער ממאלי היא אחת הסיבות לפתיחת העונה הבינונית. לפניו בחוליית ההגנה ניצבים לרוב קאנר אוסמנפסה וסמבה קמארה, צמד בלמים אגרסיבי וחזק מאד.

על החבורה הזו מנצח המאמן הטורקי ריזה צ'אלימבאי, שחזר לקדנציה שנייה במועדון. בעונה שעברה הוא הוביל את הקבוצה למקום הרביעי. צ'אלימבאי הוא אגדת בשיקטאש ושיאן ההופעות שלה עם 645 כאלו. בנוסף, זכה עמה בשש אליפויות, שלושה גביעים וארבעה גביעי סופר קאפ. לרוב ההרכב שמעמיד המאמן מוצב במערך 4-1-4-1, אולם לעיתים הוא פותח במערך 4-2-3-1, שפחות הצליח.