הניצחון הגדול של ישראל על ספרד שלשום חזר והעלה ויכוח עתיק יומין סביב האטרקטיביות של כדורסל הנבחרות בשיטת החלונות, שבה רוב הנבחרות לא מעמידות את הסגל החזק ביותר שלהן, בעיקר בשל היעדר הסכם ושיתוף פעולה בין פיב"א ליורוליג. הסגל הבכיר של ספרד, למשל, מורכב רובו ככולו משחקני יורוליג (ו-NBA כמובן), ובהיעדרם, הספרדים נאלצו להסתפק בשחקנים מדרג נמוך יותר.
נכון, גם ישראל התייצבה לחלון ולמשחק ללא שחקני יורוליג (וללא האיש החדש שלנו ב-NBA, דני אבדיה). ההבדל הוא כמובן בכמות: בזמן שהספרדים העמידו סגל שלם ללא שחקן יורוליג אחד, החיסרון אצל עודד קטש הסתכם ביובל זוסמן, ג'ון דיברתולומיאו, ואולי עוז בלייזר, אם הפעם המאמן הלאומי היה מחליט לזמן אותו.
אבל ישנה סיבה נוספת לכך שחסרונם של שחקני מכבי תל אביב פחות הורגש. שחקני הסגל הקיים של הנבחרת לא נופלים בהרבה מהאיכות והרמה של השלושה שהזכרנו: את דיברתולומיאו בכלל לא בטוח שצריך לנוכח ריבוי הרכזים המצוינים שהדור הנוכחי התברך בהם, עוז בלייזר, כפי שראינו בעבר, הוא כלל אינו הפורוורד המועדף על פני קטש, גם כשהיה זמין לנבחרת, וזוסמן אמנם נמצא בעמדה שהנבחרת חסרה בה עומק, אבל השחקנים שכן זומנו - ובעיקר רפי מנקו - ידעו לטשטש את החיסרון הזה.
מנקו. מטשטש את החיסרון של זוסמן (פיב"א)
אבדיה. יגיע ליורובאסקט? (עוד קרני)
"בסופו של דבר, הנבחרות במוקדמות מכילות שחקנים ברמת יורוקאפ ומטה", מנתח אחד המאמנים בליגה, "אבל אני לא אהבתי לקרוא את הזלזול של חלק מהפרשנים בניצחון על ספרד. העובדה שאין אצלנו הרבה הבדל בין שחקנים ברמת יורוליג לבין אלו שלא משחקים ביורוליג, זה דבר שעומד לזכותנו, אנחנו לא צריכים להתנצל על כך. כשספרד הובילה עלינו ב-18 הפרש, אף אחד לא חשב להגיד, הנה, זה מה שקורה כשמשחקים בלי שחקני יורוליג, כי הם פירקו אותנו בלי השחקנים שלהם, ואז במחצית השנייה אנחנו פירקנו אותם עם אותם שחקנים בדיוק".
אז במוקדמות, נבחרת ישראל היא אולי הנהנית העיקרית מהיעדרם של שחקני יורוליג ו-NBA. כולם יודעים שביורובאסקט עצמו הסיפור יהיה אחר: הרוב המוחלט של שחקני היורוליג צפוי להתייצב, וגם שחקני NBA (ובתקווה שבהם גם דני אבדיה כמובן) יוכלו להגיע; זה יהיה המבחן האמיתי של הנבחרת, ואז גם נראה אם תהליך ההצערה וחילופי הדורות עבר בהצלחה.
"הדור הנוכחי יכול להסתכל בלבן של העיניים גם של נבחרות בסגל החזק ביותר שלהן", מסכם אחד מאנשי הכדורסל הבכירים בענף, "הכדורסל לא מתחיל ונגמר ביורוליג. יש רמות ביניים, יש סיטואציות, כמו בנבחרות, ששם שיטות המשחק שונות והאינטנסיביות שונה, עד כדי כך שהפערים מתבטלים כמעט לחלוטין. זה שרוב החבר'ה הצעירים שלנו עדיין לא שיחקו ביורוליג זה לא אומר שום דבר. יש רק קבוצה ישראלית אחת ביורוליג ואי אפשר לצפות שכל הנבחרת תשחק שם".
"הדור הנוכחי יכול להסתכל בלבן של העיניים לנבחרות, גם בסגל החזק שלהן" (פיב"א)