משרד התרבות והספורט הגיע אמש (חמישי) לסיכום עם משרד הבריאות לפיו עד 1,500 צופים יהיו רשאים להיכנס לאצטדיוני הכדורגל. בעוד בקבוצות ה"קטנות" בירכו על המתווה החדש, בקרב המועדונים הגדולים יותר וכן אצל ראשי מנהלת הליגות נשמעה אכזבה ואף עלו טענות ל"אטימות" מצד מקבלי ההחלטות.
במנהלת עושים מאמצים להביא לשינוי במתווה עוד לפני אישורו בממשלה, אבל הסיכויים לכך קלושים. "בשביל מה הלכו להתחסן, מה זה נותן? בשביל 1,000 צופים? מי שתפר חליפות וחושב שזה הישג, צריך לבדוק את עצמו. זה כישלון עצום", אמר גורם במנהלת. גורמים בכמה מקבוצות ליגת העל תהו: "איך קובעים מי נכנס? המזנונים סגורים, הקופות סגורות, ובכל זאת יהיו הרבה מאבטחים. כולם יפסידו".
כאמור, בקרב הקבוצות הגדולות יותר - אלה שממוצע הצופים שלהן משמעותי יותר - ישנה אכזבה גדולה מהמתווה. שרון ניסנוב, מבעלי הפועל תל אביב, תקף: "זו בושה. אם בהצגות אישרו 500 איש, אז באצטדיון כמו בלומפילד היו צריכים לאשר 15,000 או לפחות 10,000, במיוחד אחרי שרוב האוכלוסיה כבר מחוסנת".
מנגד, בהפועל חדרה, למשל, בירכו על חזרת הקהל. "אנחנו יודעים כמה קשה העונה הזו עבור האוהדים שלנו וכמה הם ישמחו להגיע למגרשים ולדחוף את השחקנים ברגעי ההכרעה של העונה", אמרו במועדון. לצד זאת, בחדרה לא נותרו אדישים לפגיעה שעלולה להיווצר לכמה מחברותיה לליגה: "ברור לחלוטין שהציפייה הייתה לכמויות גדולות הרבה יותר, ואפשר להבין את הכעס של הקבוצות הגדולות שעבורן ההחלטה הזו מהווה בעיקר כאב ראש אחד גדול".
בתוך כך, דירקטוריון המנהלת צפוי להתכנס בשבוע הבא כדי להצביע על ההחלטה, שככל הנראה תעבור - גם אם לא פה-אחד. במנהלת ובקבוצות מבינים כי בעתיד הנראה לעין צפויה פעימה נוספת שתאפשר כניסה רחבה יותר של קהל, אבל לצד זאת, חוששים כי עלייה ברמת התחלואה תוביל פעם נוספת לסגירת השערים עבור האוהדים.
ימשיכו לשחק מול יציעים כמעט ריקים (אלן שיבר)