$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שוברת מוסכמות: הראיון האמיץ של רז הרשקו

ההצלחה על המזרן (זהב בגראנד סלאם אנטליה), הקשיים בילדות ("היו קוראים לי 'השמנה'") וגם הזוגיות עם אישה ("היא גורמת לי ליהנות מהחיים"). צפו בג'ודאית האולימפית פותחת את ליבה

שירי אלג'ם
שירי אלג'ם   07.06.21 - 12:30
Getting your Trinity Audio player ready...

הג'ודאית רז הרשקו תמיד נמנעה ממסגרות. היא לא הסתדרה בבית הספר, גם בפנימייה בוינגייט היא לא הלכה בתלם, רק באולם הג'ודו, היא הרגישה שייכת באמת. "היה לי קשה לשבת וללמוד, יש לי הפרעות קשב וריכוז קשות מאוד. תמיד היו מעיפים אותי או שבכלל לא הייתי נכנסת, זה היה מאוד קשה. אבל בג'ודו הכי הסתדרתי, זה כן מסגרת, זה כן לעבוד קשה אבל זו המסגרת שלי. כי אני מביאה את עצמי לפה. פה תמיד הרגשתי שלמה עם עצמי, הרגשתי נוח", היא מספרת.

הרשקו התחילה את המסע שלה בג'ודו כשהייתה בת ארבע, ובגילאים הצעירים סומנה כפוטנציאל גדול, בעיקר אחרי שהוכתרה לאלופת אירופה לקדטיות ב-2015. אך העלייה לבוגרות ואתה המעבר למשקל הכבד של מעל 78 ק"ג הובילו לקשיים, והרשקו לא מצאה את עצמה במשקל החדש. "היה לי נורא קשה כי זה פתאום היה להפסיד הרבה וברצפים מאוד ארוכים וגדולים. היו ימים, אימונים ותחרויות שכבר הייתי באה בבאסה כזה ומה עוד פעם אני מקבלת הגרלה קשה, ועוד פעם היא יותר גדולה ממני, איך אפשר לנצח את זה? ואני לא יועדת מה לעשות וכל מה שאני עושה לא עוזר", נזכרה הרשקו.

"היא אחת הקטנות והקלות בקטגוריה וזה דורש איזשהו מעבר של מחסום מנטאלי של להבין את היתרונות שלך למרות שאתה לפעמים נאלץ להתחרות מול ספורטאיות ששוקלות 40-50 קילו יותר ממך", ניתח שני הרשקו, מאמן נבחרת הנשים.

זה לקח זמן אבל הרשקו בנתה מסת שריר, שיפרה את הכושר האירובי והתאימה את עצמה ליריבות שלה. "אני חושבת שהבנתי מה פחות או יותר אני צריכה לעשות במשקל הזה ויותר התחזקתי", סיפרה הרשקו. "אני מאוד זריזה, הן מאוד מקובעות, אני מאוד דינאמית, מאוד זזה, אני יותר אירובית, הן מתעייפות אחרי שתי דקות, גם אני מתעייפת אבל הן מתעייפות הרבה יותר". מאמן הנבחרת הסביר: "אנחנו העם היהודי, דוד ניצח את גוליית אז עוד היסטורית אנחנו יודעים שקטן יכול לנצח גדול  אם הוא יותר מתוחכם. רז יודעת לתקוף לשני כיוונים, היא יודעת לעשות תרגילים מול גבוהות ומול נמוכות. היא אולי הספורטאית הכי מגוונת מבחינת היכולות הטכניות שלה, שזה יתרון".

ההתמודדות עם המשקל העסיקה את הרשקו לא רק על המזרן, אלא גם בחייה האישיים. "בחטיבת הביניים היו יורדים עליי שאני קצת שמנה ואני גם בג'ודו. היו קוראים לי בשמות, 'השמנה', 'את בספורט של גברים', כל מיני דברים שנערים חושבים שזה בסדר להגיד וזה ממש לא בסדר", סיפרה הרשקו. "הייתי מאוד נפגעת הרבה פעמים. באף מקרה לא עניתי, לרוב הייתי מתעלמת. הגודל שלי לא הפריע לי, הפריע לי רק שהם ירדו עליי. הייתי באה ובוכה לאמא שלי 'טוב לא בא לי לאכול ארוחת ערב כי קראו לי בבית ספר ככה וככה'".

למרות זאת, הרשקו בחרה שלא ליפול ולאט לאט עיצבה לעצמה אישיות חזקה, די יוצאת דופן לגילה. "אין קו שלפו הולכים ונהפכים להיות הכי מושלמים. אני לא צריכה להות כמו חברה שלי וחברה שלי לא צריכה להיות כמוני, כל אחד בדרך שלו. כל אחד נראה איך שהוא וזה מה שטוב", הבהירה הרשקו. "לאט לאט השלמתי עם עצמי. אני עדיין לא 100 אחוז אבל אני הרבה יותר שלמה ממה שהייתי, חד משמעית".

במהלך הראיון הג'ודאית גם חשפה שהיא נמצאת במערכת יחסים עם אישה בחצי השנה האחרונה. "היא גם ספורטאית, הכרנו פה בפיזיותרפיה, בטיפולים. זה דבר שמאוד כיף לי איתו. אני מאוד שמחה באמת שאני מאושרת, זה גורם לי ליהנות מהחיים עוד יותר. זה נותן לי יותר דרייב... זה כזה 'יאו איך בא לי עכשיו להצליח יותר כי היא מסתכלת עליי'. היא מעודדת מהצד, תומכת כשצריך", סיפרה הג'ודאית. "קודם כל סיפרנו ביחד למשפחה והם קיבלו את זה מאוד טוב ותמכו ואהבו, ואז סיפרנו את זה לחברים הקרובים והם בכלל 'נו באמת, ידענו, רק עכשיו אתן אומרות לנו?".

"חשוב להבין שאהבה היא אהבה וזה לא משנה את מי אתה אוהב ואת מה אתה אוהב. כל הסטיגמות האלה לא רלוונטיות ויש אנשים שקצת חשוכים ולא מבינים. זה בסדר. עם הזמן הם יבינו את זה וגם לא חייבים לתמוך רק שלא יעשו רע עם זה", אמרה באומץ.

באפריל האחרון הרשקו ניצחה את כל המבקרים, כשהבטיחה את השתתפותה במשחקים האולימפיים בטוקיו. היא עשתה את זה תחת שרביטו של שני הרשקו, מאמן נבחרת הנשים, והדוד שלה. אבל השניים טוענים בכל תוקף שקודם כל הם מאמן וספורטאית. "באילן יוחסין אני דוד שלה חוץ מזה אני רק מאמן שלה", הבהיר שני הרשקו. "מגיל צעיר שמנו את זה בצד. הוא רק המאמן שלי" אמרה הג'ודאית".

אי אפשר לדעת איך תיראה הופעת הבכורה של הרשקו במשחקים האולימפיים, אבל המסר שלה הוא אחר. מסר ששובר תבניות, שובר סטיגמות, נותן דוגמה לכל אחד ואחת, שאולי מרגישים קצת שונים. "כשירדו אליי והמשכתי בג'ודו הבנתי שאם זו הדרך שלי ואם זה מה שאני רוצה אז הם יכולים לעשות מה שהם רוצים ולהגיד מה שהם רצים אבל אם זו הדרך שלי, ואני מרגישה שאני בטוחה בה ומאמינה בה אז זה לא משנה בכלל כי אני רז. ואם זה מה שרז רוצה אז זה מה שרז תעשה. פשוט תהיו אתם. זה הכי חשוב, תהיו אתם, זה לא משנה בכלל מה דורשים מכם. כשאתם אתם זה הכי טוב".