$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לונה צ'מטאי-סלפטר פרשה אחרי 38.2 ק"מ

הישראלית הייתה בדרך להישג השיא של ישראל בהיסטוריה של המשחקים האולימפיים באתלטיקה, אבל נעצרה באמצע המרוץ בסאפורו אחרי שהובילה כל הדרך. מאור טיורי סיימה במקום ה-48

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   07.08.21 - 02:13
Getting your Trinity Audio player ready...

טרגדיה ספורטיבית של ממש. לונה צ'מטאי-סלפטר, שנחשבה לפני המשחקים האולימפיים בטוקיו לאחת התקוות הגדולות של ישראל, הייתה כל כך קרובה להישג השיא בתולדות המדינה באולימפיאדות השונות באתלטיקה, אך במהלך המרתון היא הפסיקה לרוץ אחרי 38.2 ק"מ, כ-4 ק"מ לסיום.

הרצה, המייצגת את ישראל בפעם השנייה במשחקים, הייתה חלק מהדבוקה המובילה לאורך כל המרוץ. בשלב מסוים אף נותרו רק עוד שלוש רצות יחד איתה, והיא הייתה בתמונת הפודיום באופן ממשי. אולם, תנאי מזג האוויר הקשים ביותר, שגרמו לפרישה של 15 מתחרות מתוך ה-88, ככל הנראה הכריעו גם בגזרה שלה, והיא פשוט נעצרה. לאחר מכן היא המשיכה לרוץ וסיימה במקום ה-66, בזמן של 2:48:31 שעות.

ריצת המרתון באולימפיאדה ביפן מראש תוכננה להיערך בעיר הצפונית סאפורו, שם קצת יותר קריר מאשר בטוקיו. אולם, גם שם החום היה כבד ואחוזי הלחות היו גבוהים, וצ'מטאי-סלפטר הייתה זקוקה לטיפול רפואי לאחר שהגיעה לקו הסיום. אגב, מעבר ל-15 שפרשו, היו עוד 15 (כולל צ'מטאי-סלפטר) שסיימו בזמן חלש יחסית, רק כדי לא להיות צמודות לאותיות DNF (שזה "לא סיימה", did not finish). אחת הפורשות הייתה רות' צ'פנגטיץ', אלופת העולם מדוחא 2019.

הייתה כמובן גם ישראלית נוספת שייצגה אותנו במרתון וזוהי מאור טיורי, שסיימה את המרוץ אחרי 2:37:52 שעות במקום ה-48. גם עבור טיורי זוהי הופעה שנייה באולימפיאדה, אחרי שבריו דה ז'ניירו 2016 היא סיימה במקום 90 בזמן של 2:47:27 שעות.

מי שניצחה את המרתון הייתה הקנייתית פרס ג'פצ'ירצ'יר, עם זמן של 2:27:30 שעות, 13 דקות יותר משיא העולם. השיאנית בריג'יד קוסגיי, גם כן מקניה, סיימה במקום השני 16 שניות אחרי בת ארצה. מולי סיידל מארה"ב זכתה במדליית הארד עם 2:27:46 שעות.