ג'אנלואיג'י דונארומה, אשרף חכימי, סרחיו ראמוס, מרקו וראטי, ג'ורג'יניו ויינאלדום, ניימאר, קיליאן אמבפה - ובסוף, גם ליונל מסי (שהחתמתו אמנם איננה רשמית, אבל מסתמנת). כולם בקבוצה אחת - פריז סאן ז'רמן.
הכדורגל העולמי ידע לא מעט קבוצות "גלקטיקוס" (מריאל מדריד ועד מ.ס. אשדוד), ספק אם אי פעם ראינו קבוצה שכזו. אוסף של כשרונות בהגנה, בקישור ובהתקפה שמותירים את הצופה הממוצע בידיעה ברורה: אם זה יצליח, זה יהיה היסטורי. "נבחרת החלומות", גרסת הכדורגל.
אלא שאחרי כאב הראש בקומות העליונות - מנאסר אל חלייפי ועד לאונרדו, שבנו את הקבוצה הזאת - מגיע כאב ראש גדול עוד יותר: זה של המאמן, מאוריציו פוצ'טינו. איך, לעזאזל, הופכים את אוסף הכשרונות הנדיר הזה - לקבוצה שאמורה לעבוד כיחידה אחת? איך מאחדים שחקנים ששווים יותר ממיליארד יורו (לפי הערכת אתר "טרנספרמרקט"), למשהו שאמור גם לנצח יחד ולזכות בתארים?
אז לרגל ההחתמה הנוצצת (אחת מיני רבות בקיץ הזה), החלטנו גם אנחנו לנסות ולהעריך - איך כל זה אמור להיראות על המגרש. פריז סאן ז'רמן 2021/22, מבחן המציאות.
האתגר יוצב לפתחו. פוצ'טינו (getty)
שיטה מס' 1: 4-3-3 ("ללכת על בטוח")
השיטה הקלאסית והשמרנית. לצד דונארומה (שככל הנראה יקבל את העדיפות בין הקורות), נקבל קו הגנה שכולל את חכימי כמגן ימני, ראמוס (או קימפמבה, בהתאם לכושרו הפיזי של בלם ריאל לשעבר) ומרקיניוס כשני הבלמים, וז'ואן ברנאט הספרדי כמגן שמאלי. באמצע - קישור חזק, שכולל את מרקו וראטי, ליאנדרו פארדס וג'ורג'יניו ויינאלדום.
ובחלק הקדמי? שלישיית הקסם - MNM - מסי, ניימאר, אמבפה. אם יש חיסרון - הרי שהוא בעובדה שאנחל די מריה ומאורו איקרדי, שניהם, מחכים על הספסל (מה שאולי אמור להוביל למעט מרמור מצד שני הארגנטינאים, כמובן בהינתן שאלת אמבפה שעדיין פתוחה - האם יישאר או יעזוב).
שיטה מס' 2: 3-5-2 ("יותר הרפתקני")
הולכים קצת יותר קדימה. משאירים מערך הגנתי מעובה מאחור, שולחים את חכימי וברנאט קדימה, פארדס ו-וראטי יטפלו במרכז השדה, ומסי מקבל את פוזיציית "מנהל המשחק" - מתחת לשני החלוצים, ניימאר וקיליאן אמבפה. חסרונות? מאוריסיו פוצ'טינו בדרך כלל לא משחק ככה, וגם - קצת קשה לסמוך על ראמוס שיהיה כשיר לעונה שלמה (ע"ע "השאלות הפתוחות" בהמשך הכתבה).
שיטה מס' 3: 4-2-3-1 ("האופציה המשוגעת")
אולי החלום של צופי הכדורגל, פחות של מי שממש יצטרך לנצח משחקים. השיטה ההתקפית ביותר - חוליית הגנה שכוללת את חכימי וברנאט, שיהיו עם הראש יותר קדימה, ועם כל ארבעת השחקנים ההתקפיים: מסי, ניימאר, די מריה ואמבפה גם יחד. פוצ'טינו אוהב את השיטה הזאת ומשחק איתה לא מעט, החיסרון? דלילות מאחור, שעלולה להקשות מול יריבים חזקים יותר שייקחו את היוזמה בעצמם.
השאלות הפתוחות:
1. פציעות/זמינות
סרחיו ראמוס מגיע אחרי פציעה לא פשוטה, ובמצב כשירות לא ברור. גם ניימאר בשנים האחרונות, כמעט באופן קבוע, מחמיץ לא מעט משחקים. שניים משחקני המפתח מגיעים עם סימן שאלה מובנה מעל הראש. אתגר לא פשוט לפוצ'טינו.
2. דונארומה או נאבאס
עם מי הולכים בין הקורות? השוער האיטלקי אמנם מגיע אחרי יורו 2020 פנטסטי מבחינתו, אך הוא עדיין מאוד צעיר. הניסיון של נאבאס אולי אמור לספק יותר גיבוי וביטחון בין הקורות, מה גם שעד כה הוא הפגין יכולת לא רעה בין הקורות בעצמו. הוא יצטרך לבצע בחירה אסטרטגית - או ללכת על תחרות בריאה.
3. אמבפה
האם הוא נשאר? הסופרסטאר הצרפתי יודע שבמצב העניינים הזה, יחד עם ניימאר וכמובן מסי, יהיה לו קשה מאוד להישאר בעמדת הכוכב המרכזי של פריז. כל זה, כשריאל מדריד מאוד מעוניינת ונשארת בתמונה כל הזמן, וכשהאפשרות להחזיק את כל השמות הכלכליים תחייב איזושהי מכירה גדולה. האם משבצת התקפית מרכזית הולכת להתפנות ממש בקרוב?
הצביעו בסקר!
יקבל את ההזדמנות? דונארומה (getty)