הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן תבקש להטיל קנס בגובה 1.38 מיליון שקלים על חברת 'פרי ירוחם חברה לרכב בע"מ', וזאת אחרי שהתגלה כי ניסו למכור 16 רכבי השכרה בתואנה שמדובר בכלי רכב שנפלטו משירות ליסינג. למנכ"ל החברה נשלחה הודעה אודות החקירה ולרשותו עומדים 45 ימים להשיב לרשות שמבססת את עיקר טענותיה על "הטעיה צרכנית", וכן שורה של הפרות במסגרת רכישת מוצרים.
חקירת הרשות העלתה כי החברה לעיל, לה סניפים רבים ברחבי הארץ פרסמה באתר 'יד 2' ואתר 'אוטוספין' 15 כלי רכב משומשים יוצאי שירות 'ליסינג' לכאורה. אלא שמתוך חומר הראיות נמצא כי מדובר במעשה נוכלות; הדגמים שהוצגו באתרי האינטרנט השונים, חלקם אמנם היו בעבר רכבי ליסינג אך התגלגלו גם למטרות השכרה, ואילו אחרים היו רכבי השכרה בלבד לכל אורך התקופה.
כאשר הגיעו לקוחות לרכוש מי מ-15 כלי הרכב שפורסמו, פגש אותם נציג החברה שאף חידד בפניהם שמדובר במכוניות ליסינג לשעבר, ללא כל ציון אודות עברם כרכב השכרה. הצדדים חתמו על זכרון דברים והנציג המשיך לתאר את הרכב וכל פרטיו כדי לסגור את העסקה ובמסגרת זו, נרשם בחוזה גם פרטיו של רשיון הרכב. ואולם, תחת השדה "רישום מקורי", שטח זה הושאר ריק או שנרשם בו "השכרה/החכר". ברשות מציינים כי שיטה זו פסולה מיסודה, שכן לפי הוראות הדין רכב שהיה בשימוש השכרה וליסינג במשולב, חייב להיות מצוין בשדה הרלוונטי "השכרה" בלבד.
אניטה יצחק, סגנית הממונה על הרשות וראש אגף חקירות ומודיעין, מסרה: "רכישת כלי רכב היא מסוג העסקאות היקרות יותר והמורכבות יותר שמבצע צרכן. מדובר בפער מידע משמעותי בין העוסק לצרכן ביחס למוצר, הן באשר למצבו של הרכב והן באשר לשימוש הקודם שנעשה בו וחשוב להבין שלצרכן אין דרך לבדוק את המידע בעצמו. העובדה שהחברה הטעתה את הצרכנים באשר לשימוש הקודם שנעשה ברכב, חמורה במיוחד כיוון שפרטים אלה יכולים להעיד על מצבו, איכותו ועל פרמטרים נוספים אחרים, אשר משפיעים על ההחלטה האם לרכוש את הרכב. סיום החקירה הינו צעד נוסף במלחמה הנחושה של הרשות כנגד מי שמטעה את ציבור הצרכנים."