עברו יותר משבועיים מאז שמצב מרובה המשתתפים של Halo Infinite נהיה זמין לקהל הרחב בכל הפלטפורמות. 343 Industries וכמובן, מיקרוסופט, החליטו השנה להתקדם עם התעשייה ולהוציא את מצב האונליין בחינם בזמן שמצב הסיפור יעלה כסף. זה אמנם הופך את המשחק לנגיש ליותר שחקנים, אך גם מאפשר גישה יותר נוחה לאלו שרוצים להרוס את חווית המשחק. נראה שבגרסת המחשב האישי של Halo Infinite כבר יש צ'יטרים
בימים האחרונים חלק ממשתמשי Reddit וטוויטר פרסמו מספר קליפים של מה שנראה כמו שחקנים אשר משתמשים בתוכנות צ'יטינג כמו Aim-bot, המכוון אוטומטית את כוונת השחקן היישר לראש השחקן היריב במשחק.
משתמשים אחרים דיווחו שגם הם נתקלו בכמה רמאים במצבי ה-Ranked של המשחק בהם רוב השחקנים משחקים כדי לעלות רמות, לפתוח חפצים ועוד.יתר על כן, דיווח על שחקן שמרמה בשרת הוא תהליך מסורבל וכולל הקלדת דוח ארוך בדפדפן אינטרנט. כדי להחמיר את המצב, שחקני קונסולות ה-Xbox דורשים עכשיו לקבל את האפשרות לבטל את תמיכת ה-crossplay למחשב האישי.
אמנם אפשר לבחור אם תקבל התאמה עם שחקנים המשתמשים בשלטים או בעכבר ומקלדת בזמן משחק סולו או כצמד במצב הזירה המדורגת של Halo Infinite, אבל אין אפשרות כזו ב-quickplay או באירוע העונתי של המשחק: Tenrai. וכמובן שאין שום דבר שמונע משחקן במחשב להשתמש בצ'יטים עם שלט מחובר אשר במקרים מסויימים משפר את יכולות הצ'יטינג עקב פ'יצר ה-Aim assist המובנה במשחק לשלטים.
רמאות במשחקי וידאו בדרך כלל נפוצה יותר במחשב, אם כי היא נמצאת בקונסולות, ובדרך כלל היא נפוצה יותר במשחקים בחינם בהשוואה למשחקי פרימיום.שחקן אשר מקבל חסימה מהמשחק יכול פשוט להתחבר מחדש עם חשבון אחר, בעולם שבו אימייל זהו גם חשבון חינמי שאפשר לפתוח כמה שרוצים, זה נראה שאין באמת דרך יעילה לעצור צ'יטרים במשחקים חינם.
בשנתיים האחרונות יותר ויותר חברות ואולפני משחקים התחילו לנסות להילחם בתופעה רעילה זו ,עם חברות כמו Riot אשר דיווחו רק לפני כחודש כי מספר הצ'יטרים בואלרונט, משחק היריות הטקטי ממבט ראשון, נמוך מאי פעם. לפי ראש מפתחי תוכנת האנטי צ'יט שקיבלה את השם ואנגארד (שום קשר לקול אוף דיוטי), מספר הדיווחים שהחברה מקבלת על קריאות נגד שחקנים אשר חשודים ברמאות ירדו לרמה נמוכה ויציבה.
ואלרואנט משתמש ב- Vanguard, תוכנת אנטי צ'יט ברמת ה-Kernel, כאמצעי ההגנה העיקרי שלה נגד רמאות. בעוד שחלק מתחו ביקורת על ואנגארד ועל דרישת התוכנה לגישה לרמה רגישה בתוך מחשבים. אולפנים אחרים החלו להשתמש במערכות דומות. אקטוויז'ן הכריזה לאחרונה על Ricochet, מערכת אנטי צ'יט חדשה הפועלת בדומה לוונגארד.