11 מחזורים בתוך עונת 21/22 בליגת העל ומכבי חיפה עדיין מחכה שדין דוד יממש את הפוטנציאל הגדול שתלתה בו כששילמה עליו 1.1 מיליון יורו למ.ס. אשדוד. הקבוצה אמנם מוליכה את ליגת העל בכיכוש שערים, אבל החלוץ עדיין לא נכנס לעניינים, למרות השער בניצחון 1:3 על הפועל ת"א במחזור האחרון.
את העונה שעברה סיים דוד עם תשעה שערי ליגה תוך שהוא מוצב בכמה עמדות ומראה גיוון שבחיפה חיפשו. ואכן, תחילת הדרך במועדון החדש בישרה טובות. הוא שותף במשחק הראשון מול קייראט, פתח במשחק השני ונגד דינמו טביליסי עלה מהספסל וכבש בנגיעה הראשונה שלו בכדור. לאחר מכן הבקיע צמד נגד טורשאבן, עוד אחד בחצי גמר גביע הטוטו נגד הפועל ת"א והוסיף שער גם בגמר המפעל נגד הפועל ב"ש.
הוא ביסס את מעמדו כחלוץ השני במכבי חיפה אחרי גודסוואי דוניו וקיבל לא מעט דקות גם בכנפיים. אלא שאז נכנס דוד לתקופת בצורת. שמונה משחקים הוא לא מצא את הרשת, כשבחמישה מתוכם הוא פתח בהרכב. רק במשחק הליגה מול הפועל ק"ש הפקק נפתח מחדש. בסך הכל שיחק העונה דוד 552 דקות, יותר מדוניו (463) ושהר (239).
דוד. נראהה נהדר באשדוד בעונה שעברה (לירון מולדובן)
ההשתלבות לא פשוטה (אלן שיבר)
מעבר לשני השערים שכבש, יש לו גם בישול בליגה. אחרי צ'ארון שרי ועומר אצילי, הוא השחקן שמאיים הכי הרבה על השער בקבוצה, שני באיומים למסגרת וראשון באיומים מתוך הרחבה. הוא משתתף גם במשחק הלחץ ומדורג שמיני בקבוצה בחילוצי כדור בשטח היריבה.
בחיפה שמו לב לירידה ביכולתו ובקצב הכיבושים ושמו למטרה להפוך אותו לחלוץ "רע" יותר. "כשמשחקים איתו אגרסיבי הוא קצת בורח ועל זה עובדים איתו, שיהיה יותר קילר. אין ספק שהוא יפתח ויתן מספרים, הוא באמת שחקן טוב", ציינו במועדון. דוד, אגב, נחשב למופנם בחדר ההלבשה וחבריו לקבוצה מעידים שקולו כמעט לא נשמע. היועץ המנטלי, דני ענבר, מקיים עמו שיחות תכופות בין היתר בכדי להוריד ממנו לחץ ולהחדיר לו ביטחון.
"יחסית למעבר ממועדון כמו אשדוד למכבי חיפה, ההתאקלמות הייתה קצרה יחסית", טוען מאמן הירוקים והנבחרת לשעבר, אלי גוטמן, "אין לי ספק שהוא מצפה מעצמו ליותר וגם חיפה. יש לו פוטנציאל לתת יותר, אבל השאלה איך בכר מצוות אותו עם אצילי וחזיזה כי הוא שחקן כנף". אייל לחמן, שאימן את דוד באשדוד מוסיף: "לטעמי הוא אחד החלוצים הטובים שגדלו בישראל. אני בטוח שאם סקאוטים באירופה יראו אותו הוא יהיה מהראשונים לצאת לאירופה ובנבחרת ישראל המתחדשת זה בדיוק סוג השחקנים שצריכים לשחק. לפעמים הוא נראה באימון קצת מרחף ומנותק, אבל בסוף הוא מנפק את הקבלות הכי טובות לקבוצה שלו".
דוד, כזכור, הגיע לחיפה יחד עם בן שהר על מנת למלא את החלל האדיר שהותיר ניקיטה רוקאביצה. החלוץ, שעבר להפועל ב"ש, כבש בעונה שעברה 23 שערים והוסיף שישה בישולים בכל המסגרות, למרות שהפסיד חלקים גדולים מהעונה בשל פציעה. כרגע המאזן של דין דוד עומד על חמישה שערים ושני בישולים בכל המסגרות. לחמן מנתח: "דוד גדל כחלוץ במחלקת הנוער של אשדוד, רוקאביצה גדל כשחקן כנף לכל דבר וגם לבית"ר ירושלים הגיע לעמדה זו. בהמשך התהפכו היוצרות, רוקאביצה הפך לחלוץ שפיץ ודוד, בגלל המהירות שלו והחריצות, הפך להיות שחקן כנף".
אצילי. המוציא העיקרי לפועל (דני מרון)
רוצים להפוך אותו לחלוץ "רע" יותר (דני מרון)
"הדימיון ביניהם גדול מאוד כי שניהם נעים בערך לאותו מקום מהאמצע שמאלה", המשיך לחמן, "לרוקאביצה יש יתרון קל במגע עם הכדור, לדוד יש יתרון גדול במשחק הלחץ על היריבה. יתרון נוסף של דוד הוא בתנועה לעומק, רוקאביצה מחפש את הכדור לרגל. לשניהם יש טיימינג מצוין בתנועה ברחבה".
גוטמן מסכם: "רוקאביצה 9, דוד לא. רוקאביצה יודע לשחק עם הגב לשער, להוציא את הבלמים החוצה ואז לעשות תנועה לעומק בצורה מאוד אינטיליגנטית. לדוד יש כברת דרך לעבור. הבעיה שלו הוא שיש שחקני קו כמו אצילי וחזיזה. לדעתי הוא צריך לשחק בכנף שמאל. הוא מהיר, טכני, יכול להבקיע שערים בסגנון אצילי. הוא חלוץ שבא מהאגף".
בניגוד אליו, דוד לא חלוץ 9 (דני מרון