יומיים בלבד עברו מאז ניצחה ליברפול את צ'לסי בגמר גביע הליגה ודו קרב הפנדלים שהתרחש בסופו עדיין לא נשכח. 22 בעיטות נבעטו באותו דו קרב כשמתוכן 21 נכנסו פנימה. היחיד שהחטיא היה כמובן שוערה של צ'לסי, קפה אריזאבלאגה וכפועל יוצא הוא היה הסיפור העיקרי מהדו קרב הזה. אבל איך בעצם קבוצה מגיעה למצב בו כל 11 השחקנים שלה כובשים את הפנדל שלהם בגמר?
ובכן, באת'לטיק חשפו היום (שלישי) כי מאחורי דו קרב הפנדלים של האדומים, עמדו בין היתר מזל, מדע והרבה מאוד קור רוח. מאז האימונים של פתיחת העונה, ליברפול עבדה עם חברת "Neuro11", חברת ניתוח נתונים שמתמחה בבניית אימונים מבוססי ניורולוגיה. כחלק מעבודתם, חיברו אנשי החברה אלקטרודות לראשי השחקנים כדי לאסוף את המידע הרלוונטי.
"בשבועות האחרונים השחקנים שלנו עברו תרגילים פסיכולוגיים בהקשר של פנדלים", אמר יורגן קלופ והמשיך לשבח את שיתוף הפעולה: "מירב המחמאות לשחקנים ולחברים ב-"Neuro11" על העבודה הנהדרת". מנהלי החברה, אגב, היו אורחים בגמר נגד צ'לסי.
כבש גם הוא. קלהר (GETTY)
כחלק מהשת"פ של החברה הגרמנית והקבוצה ממרסיסייד, אנשי החברה עזרו לקלופ, בעזרת המידע שאספו מהשחקנים, לבנות רשימת בועטי פנדלים, בה השתמשו המייטי רדס בגמר נגד צ'לסי. הבעיה הייתה שרק שבעה מהשחקנים בראש הרשימה היו על המגרש בעת הדו קרב, וארבעת הבועטים האחרונים (אנדרו רוברטסון, הארווי אליוט, איבראהימה קונאטה וקיווין קלהר) היו נמוכים יותר ברשימה של "Neuro11".
"מהבועט השמיני והלאה הם לא היו קרובים לפסגת הרשימה, אז זה היה מלחיץ", אמר קלופ, שבפנדל האחרון, אותו בעט קפה, הסתובב כי לא יכול היה להסתכל על הדו קרב יותר. למרות זאת, ארבעת השחקנים של האדומים הציגו קור רוח אדיר, כשכבשו את כל הבעיטות שלהם, שלבסוף הביאו את הגביע למרסיסייד.
שיתוף הפעולה של ליברפול עם פסיכולוגיים ומדענים לשיפור היכולת של השחקנים על המגרש כבר ידוע מזמן. שחקני הקבוצה עובדים שנתיים האחרונות עם פסיכולוג ספורט ונראה כאילו התוספת האחרונה של ניורולוגים, שמנתחים את ביצועי השחקנים, עשתה את שלה ותרמה ליכולת על המגרש בדיוק ברגע הנכון.
"כל הכבוד לכולם". קלופ (GETTY)