$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

בית המשפט ההולנדי ביטל את קנס ה-10 מיליון אירו של EA

"מכיוון שהחבילות אינן משחק עצמאי, הן אינן משחק מזל ולא דורשות רישיון"

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   14.03.22 - 15:21
Getting your Trinity Audio player ready...

תיבות שלל (Loot Boxes) בגיימינג נותרו נושא שנוי במחלוקת במשך זמן מה, כאשר המתנגדים משווים אותם להימורים. EA ספגה את עיקר הביקורת לאחר שהציעה תיבות שלל במשחקים הפופולריים ביותר שלה מאז 2008.

בשנת 2020, בית הדין בהאג קבע ש-EA עברה על חוק ההימורים ההולנדי. אולם, מחלקת השיפוט המנהלית של הולנד (DAJD) פסלה את פסק הדין הזה ביום רביעי, מה שאומר ש-EA לא תצטרך לשלם את הקנס.

האג קבעה בעבר ש-EA עברה על חוקי ההימורים ההולנדיים באמצעות מכירת חבילות FUT במשחק, וקנסה את המוציא לאור של פיפ"א ב-500,000 אירו כבדים עבור כל שבוע שהיא ממשיכה למכור את התוספות הדיגיטליות, עם קנס מקסימלי שנקבע ב-10 מילון אירו.

במתן נימוקיו להחלטה בהצהרה רשמית, מחלקת השיפוט בהולנד מסרה בהצהרה שהחבילות האולטימייט טים הן חלק מ"משחק הדורש כישורים", והוסיף כי "הרוב המכריע של החבילות מתקבלות תוך כדי השתתפות במשחק". במובן זה, היא קבעה שהם אינם משחקי מזל ואינם דורשים רישיון. "מכיוון שהחבילות אינן משחק עצמאי, הן אינן משחק מזל ואינן דורשות רישיון. לפיכך המפיץ (EA)  לא הפר את חוק משחקי המזל ולכן רשות המשחקים לא הייתה צריכה להטיל על החברה תשלום קנסות."

למרות שהמצב הספציפי הזה הסתדר לטובת EA, אלו היו 12 חודשים כואבים עבור הזיכיון של פיפ"א. בקיץ 2022, שערורייה שכונתה "EAGate" ראתה כי עובדי EA מכרו כרטיסי FUT "מתחת לשולחן" בסכומי כסף מגוחכים.

בנוסף, לאחרונה, נראה יותר ויותר סביר כי EA ופיפ"א עצמה מתוכננות להיפרד, כאשר לפי השמועות הראשונות, EA שוקלת מיתוג מחדש מלא, בעקבות הכפלה לכאורה של דמי הרישוי של פיפ"א הדורשת כמיליארד דולר יותר מהחוזה הקודם. - פיפ"א דורשת כ-2.5 מיליארד דולר, EA לא מוכנה לשלם.

למרות שהיא נמנעה מעונש בהולנד, EA עדיין מתמודדת עם מחלוקת דומה במקומות אחרים בגלל תיבות השלל שלה. בקנדה, שחקני מאונטריו וקולומביה הבריטית הגישו תביעה ייצוגית נגד EA באוקטובר 2020.  התובעים רכשו תיבות שלל במשחקי NHL ו-Madden NFL של EA. בטענה שהחבילות מהוות "מערכת משחקים בלתי מורשית, בלתי חוקית", התובעים מבקשים החזר של הכסף שהוצא על תיבות השלל ורכישות דומות במשחק.

בתגובה לתשומת הלב השלילית שיצרו תיבות השלל הללו, EA הציגה מגבלות הוצאות לשחקנים. הפיצ'ר שהושק עבור FIFA 21 בנובמבר 2020, מאפשר להורים לקבוע מגבלות על כמות הכסף ששחקן יכול להוציא על רכישות במשחק, כגון חבילות אולטיימייט טים.