$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

שכחה מעצמה: על הכישלון של נבחרת איטליה

אי ההעפלה של נבחרת איטליה למונדיאל היא רק קצה הקרחון בשלל בעיות בכדורגל בארץ המגף. מקידום הצעירים שנעצר, דרך הירידה באיכות הליגה המקומית ועד לפוליטיקה הפנימית

אסף אקרמן
אסף אקרמן   25.03.22 - 11:42
Getting your Trinity Audio player ready...

"החטאות הפנדלים שלי מול שוויץ במוקדמות ירדפו אותי לכל החיים, זה סיוט שאני לא יודע איך אתאושש ממנו". אלו המילים של הקשר האיטלקי, ז'ורז'יניו, אחרי ההפסד אמש 1:0 (חמישי) לצפון מקדוניה בפלייאוף המונדיאל. איטליה לא תהיה גם בקטאר 2022 ומהאולימפוס של זכייה ביורו רק לפני פחות משנה, היא יורדת אל גיהנום הכישלון. אבל מי שעוקב אחרי הכדורגל האיטלקי והאירופי היה יכול כבר לצפות את תהליך הקריסה מתקרב, והאמת שגם אם הפנדלים של ז'ורז'יניו היו נכנסים וה"אזורי" היו מעפילים למונדיאל, הבעיות הגדולות של הנבחרת והליגה בארץ המגף מחייבות טיפול.

רוברטו מנ'ציני הגיע לנבחרת האיטלקית אחרי הכישלון הגדול של 2018, אז המאמן ג'אנפיירו ונטורה היה אחראי על הנפילה בצמד המשחקים מול שבדיה שלא הביא את איטליה למונדיאל ברוסיה, כשלא הצליח לצאת מהקיבעון הטקטי שלו ונכשל בגדול בניהול המשחק. כזכור, אפילו דניאלה דה רוסי השתולל בשידור חי על הספסל תוך שמבקשים ממנו להיכנס למגרש בדקות המכריעות, זאת במקום להכניס שחקן התקפה כדי להבקיע ברגעי האמת. לאחר מכן, הגיע מנצ'יני ועשה את השינוי הקוסמטי בסגל שנדרש כדי להצליח במוקדמות היורו, ולעשות את קפיצת המדרגה הנוספת בטורניר עצמו.

אבל גם מנצ'יני לא הצליח להבין, אחרי שהאופריה ירדה מהזכייה, שדרוש שינוי מחשבתי נוסף ויצירתיות גדולה בכדורגל האיטלקי. כי מה שעבד (אולי בעזרת מזל?) ביורו, לא עבד במוקדמות המונדיאל. איטליה אמנם לא הפסידה באף משחק, אבל 4 ניצחונות ו-4 תוצאות תיקו, תוך שהיא כובשת 13 שערים בלבד, היו צריכים להיות נורת אזהרה בוהקת.

צ'ירו אימובילה הוא חלוץ על בסרייה א'. 6 שנים ברציפות שהוא כובש בממוצע מעל ל-20 שערים לעונה במדים של לאציו, אבל נבחרת איטליה היא לא "העיטים", ומנ'ציני לא משחק על החלוץ שלו כמו שמאוריציו סארי וקודמיו עשו. אימובילה הוא חלוץ של שטח, הוא צריך לקבל את הכדורים לפניו ולא אל הגוף שלו, ובמשחקים הבינלאומיים אין לו את לואיס אלברטו וסרגיי מילינקוביץ'-סאביץ' שימסרו לו את הכדורים האלה. לורנצו אינסנייה, דומניקו ברארדי, מרקו וראטי וז'ורז'יניו לא מצליחים להוציא מצ'ירו את הקטלניות שבו.

כבר אחרי שלב הבתים ביורו, בתקשורת האיטלקית התריאו כי דרוש חלוץ אחר שיוביל את ההתקפה הכחולה, אבל מנ'ציני נשאר מקובע עם ההרכב שלו, ובכל משחק מאז צ'ירו אימובילה היה ב-11. בקמפיין המוקדמות זה היה אפילו גרוע יותר, כששחקנה של לאציו כבש רק 2 שערים ב-6 משחקים, כשאחד מהם הוא מהנקודה הלבנה. גרסתו של מנצ'יני? "שלטנו בבית המוקדמות. כל מה שהיינו צריכים זה רגע אחד שיהיה לטובתינו, אבל זה לא קרה. הניצחון ביורו לגמרי הגיע לנו ושיחקנו שם כדורגל מצוין, אבל מאז המזל לא היה איתנו והכל התהפך לחוסר מזל אחד גדול, כשדברים מדהימים קרו מחודש ספטמבר".

בליגה האיטלקית, חוליית החוד המובילה ממוצא איטלקי היא של סאסואולו הנפלאה. עם ברארדי בעונה גדולה של 14 שערים ו-11 בישולים, שיתוף הפעולה עם ג'אקומו רספרודי (בן 22, 9 שערים, 4 בישולים) וג'נלוקה סקאמקה (בן 23, 13 שערים) מצליח לשבור כל הגנה בסרייה א'. האחרון, שמבוקש אצל כל הגדולות, בכלל לא זומן לסגל על ידי מנצ'יני למשחק מול צפון מקדוניה, כשזה העדיף לתת לז'ואאו פדרו בגיל 30 הופעות בכורה במדים האיטלקיים. שוב השחקן האיטלקי הצעיר לא מקבל העדפה.

"היורו היה אשליה אחת גדולה, הכדורגל האיטלקי נמצא בתהליך של קריסה", אמר סטפנו בריגלי, העורך הראשי של הגאזטה דלו ספורט. "צריך להסתכל על הדברים כמו שהם ולהבין שחייבים שינוי מהותי ומערכתי בכדורגל שלנו כדי לחזור לטופ העולמי שכרגע בורח מאיתנו. אם לא הצלחנו להעפיל לשני מונדיאלים ברציפות, זו לא רק אשמת הצוות הטכני והמאמנים", הוסיף.

כשבריגלי מדבר על "קריסת הכדורגלן האיטלקי", הוא מתכוון שבליגה האיטלקית, שאמורה לטפח אותו, הוא האחרון בסדר העדיפויות. אם ניקח את ארבע הקבוצות הראשונות של הליגה, אצל אף אחד מהן שחקן איטלקי הוא לא הכוכב הראשי והמוביל שלה כרגע, ואולי אפילו לא מספר 2 בהיררכיה. אם נסתכל על המצב באירופה, אף קבוצה איטלקית לא זכתה בליגת האלופות מאז שנת 2010, ובשנים האחרונות אף קבוצה איטלקית לא מצליחה בכלל לגרד את רבע הגמר של ליגת האלופות. תהליך של קריסה כבר אמרנו?

"מישהו יודע מה משמעות הנבחרת למדינה הזאת?", אמר הפרשן הבכיר מתאו מראני, "יש בעיות ופילוג גדול בין ההתאחדות לבין מנהלת הליגה והנציגים בקבוצות. השחקנים עולים על המגרש, אבל ברגעי ההכרעה הם לא מצליחים להתעלות". גבריאלה גראבינה, נשיא ההתאחדות האיטלקית הוסיף: "אנחנו צריכים להבין מה עלינו לשנות, וזה מתחיל בבעיית הדקות של השחקנים הצעירים שלנו".

אמש היה כישלון גדול של הכדורגל האיטלקי, אבל הוא כישלון מתמשך שידרוש טיפול מתמשך כדי להחלים.