ההצלחה הבלתי נתפסת של נבחרת הנערים בעצם ההעפלה הסנסציונית שלה לגמר יורו U19 יצרה שני גלים: גל פטריוטיות, וגל ציפיות חסר פרופורציות. החיפוש הבלתי נגמר אחר הדבר הגדול הבא, ה"יורש של..", והתארים המפוצצים שכלי התקשורת אוהבים להדביק לכישרונות העתיד יכולים לפעמים לתעתע, ולגרום לנו לשכוח שפוטנציאל הוא לא ערובה להצלחה בעתיד.
המקרה של גל רביב, הרכזת בת ה-15.5 של קבוצת האקדמיה בוינגייט, שנבחרה בעונה החולפת לתגלית העונה בליגה הלאומית לבוגרות, מוכיח שאפשר להישאר עם הרגליים על הקרקע, למרות הציפיות שנוצרו בשלב כל כך מוקדם: "המטרות שלי זה פשוט להמשיך באותה מגמה", סיפרה רביב בראיון לאתר ערוץ הספורט, "הייתה לי שנה מאוד טובה, ואני מקווה להמשיך להשתפר. אני יודעת שאני שיש לי עוד דברים לעבוד עליהם, בין אם זה הזריקה שלי, או השליטה ביד החלשה".
רביב, שנולדה לשני הורים כדורסלנים, החלה את דרכה בענף בכיתה ג', ולאחר שנתיים עברה לקבוצת הבנות של מכבי תל מונד. נטע קרומר, המנהלת המקצועית ומאמנת של קבוצת האקדמיה בוינגייט, סיפרה על ההשתלבות בגיל צעיר בקבוצה, "בכיתה ז' זה היה ברור שגל ברמה אחת מעל שאר השחקניות בתל מונד, והיא התחילה לקחת חלק באימונים אצלנו בקבוצה בוינגייט, פעמיים בשבוע. זה היה ברור שיכולות אישיות יש לגל, אבל היא עדיין הייתה יחסית קטנה וצנומה ביחס לשאר השחקניות, ועבדנו איתה כדי שתתחזק בצד הפיזי".
ידעה לקחת את ההזדמנויות שנתנו לה (קרדיט: לילך וייס-רוזנברג, איגוד הכדורסל)
לאחר שתי עונות במחזור הצעיר של קבוצת הנערות בוינגייט, רביב שיחקה בקיץ הקודם עם נבחרת הקדטיות, והיכולת המצוינת שגילתה במדים הלאומיים, נתנו לה את הביטחון לעונה הראשונה שלה שבה התחרתה במסגרת בוגרות במקביל לנערות; רביב השתלטה על עמדת הרכזת המובילה בקבוצה, ורשמה ממוצעים נהדרים עם 13 נק', 5 ריב', 6 אס' ו-3 חט' למשחק (בשקלול שתי הליגות). בליגת הלאומית רביב סיימה כאחת מ-10 הקלעיות המובילות, בנערות נבחרה לחמישיית העונה, והקשיחות שסיגלה לעצמה בהגנה הפכו אותה לכדורסלנית בולטת בשני צידי המגרש.
בעקבות האיחוד של מחזורי הנבחרות בוינגייט לקבוצה אחת, רביב מצאה את עצמה מקבלת לא מעט הזדמנויות בשלב יחסית מוקדם מול בוגרות, אך ניכר שהעובדה שניצבה מול שחקניות שלעיתים היו כפולות ממנה בגיל לא הייתה לאיום: "אני לא חושבת על פערי הגילאים ביני לבין שחקניות אחרות כשאני עולה על המגרש, זה לא עובר לי בראש בכלל, אני רק מנסה לשחק הכי טוב שאני יכולה", שיתפה הרכזת.
למרות שגל נחשבת לאחת השחקניות היותר צעירות בקבוצתה, היכולת על המגרש והביטחון שנבנה בשנה האחרונה הפך גם למנהיגה בחדר ההלבשה: "אחת המטרות שלנו באקדמיה היא לעזור לא ברמה המקצועית", סיפרה קרומר, "ידענו להציב לגל גם אתגרים מנטליים, שבזכותם היא התבשלה והתבגרה ככדורסלנית", טל, אמא של הכישרון הצעיר הוסיפה: "אני אמרתי שברגע שאם היא תדע להיות מנהיגה, אז כל הכדורים יעברו דרכה. למרות שהיא צעירה יותר אפשר היה לראות שגם השחקניות שאיתה למדו כמה גדולה היא יכולה להוציא גם אותן, ונתנו לה להוביל".
רביב עם הכדור (קרדיט: לילך וייס-רוזנברג, איגוד הכדורסל)
העובדה שרביב מוצאת את עצמה על המגרש מתחרה בלא מעט שחקניות שכבר עברו דבר או שניים בכדורסל (ובאופן כללי, בחיים) היא עדות לא רק לאיכות שלה כספורטאית, אלא גם להשפעה שיש לאקדמיה בהשבחת ספורטאים, ומעצם כך הסיבה שהורים רבים שואפים לשלוח את ילדיהם לפנימיות ספורט.
"זה לא רק העובדה שהשחקניות מתאמנות אצלנו כפול מקבוצות ליגה רגילות, זה עצם זה שאנחנו נמצאים עם השחקניות 24/7, אנחנו פוגשים את השחקניות יותר מ-4, 5 יחידות אימון בשבוע", הסבירה קרומר, "אנחנו מבינים טוב יותר את הצרכים שלהם. סוף כל אימון השחקניות ממלאות שאלון אישי למדידת עומסים, ובעזרת הפידבק הזה אנחנו מבינים באיזו עצימות אנחנו צריכים לעבוד עם כל שחקנית. כדורסל זה אמנם ספורט קבוצתי, ואנחנו רוצים לעשות תוצאות טובות בליגה, אבל המטרה הראשונה היא העבודה שלנו עם כל שחקנית כאינדיבידואל. לגל יש את המטרות שלה, בין אם זה שאיפות לקריירה ואלמנטים שהיא צריכה לשפר, ואנחנו כאן כדי לעבוד בצורה יותר ממוקדת בהתפתחות האישית שלה".
"אני חולמת על הרמות הכי גדולות, WNBA או יורוליג. אני רואה את עצמי כשחקנית שמתחרה על תארים ברמות הכי גדולות", סיפרה בפשטות רביב, שלא זכתה לחופש יותר מדי ארוך בסיום העונה, ובימים אלה נמצאת במחנה אימונים עם הקדטיות. "לגל יש מוסר והרגלי עבודה מהגבוהים שיכולים להיות, היא מגיעה לפני אימון ונשארת אחרי כי היא מחפשת את האתגרים הבאים, במה היא יכולה להתקדם", סיכמה קרומר את סיפורה של כדורסלנית צעירה, שנראה שאם רק תמשיך לדבוק בדרך שהיא סוללת לעצמה בבטחה, תוכל גם לממש את החלומות שהיא שרואה לנגד עיניה.