פטריק ואן לוון נמצא כעת בעיצומו של מחנה אימונים בפולין עם הקבוצה החדשה שלו, זוריה לוגנסק האוקראינית. ההולנדי בן ה-52 כבר הרבה זמן בכדורגל, אבל זו הקבוצה השניה בלבד שהוא מאמן באופן מלא, אחרי שבמשך שנים ניהל מחלקות נוער ואקדמיות. לא היה מדובר בהחלטה קלה עבור מי שעבד במשך שש שנים בתל אביב. "כמובן שאני מתגעגע לישראל", הוא מספר בראיון לערוץ הספורט, "לקח לי זמן לקבל את ההצעה של זוריה, במיוחד בתקופה הנוכחית. אבל יש כמה צדדים חיובים. המועדון משחק באירופה ואני מקווה לעלות לבתים. אני מנסה להנחיל את דרך המשחק שלי בקבוצה. אני מאמן כמה שחקנים שאני מכיר מהאקדמיה של שחטאר וכרגע אנחנו מגבשים את הסגל".
הפניה לוואן לוון נעשתה בעקבות הקפיצה המטאורית של אוסקר גלוך, אולי היהלום הכי גדול שיצא ממחלקת הנוער הצהובה תחת ניהולו של ואן לוון. יחד עם כל הביקורות על פתיחת העונה שעברה כמאמן, את מה שעשה ההולנדי במחלקת הנוער הצהובה, לה מספר הנציגים הרב ביותר בנבחרת הנוער, אי אפשר לקחת ממנו.
"ראיתי את אוסקר בפעם הראשונה לפני שש שנים, כשהתחלתי לעבוד במכבי ת"א", מספר ואן לוון, "חשבתי אז שהוא שחקן טוב. הוא שיחק בשכבת גיל גבוהה יותר. זה משהו שהוחלט לפניי. כשהוא היה צריך לעבור לקבוצת הגיל של עד 16, החלטתי שהוא יישאר בקבוצת הגיל שלו כדי שהוא יהיה הכי טוב בקבוצת הגיל שלו, במקום להיאבק נגד יריבים גדולים יותר וחזקים יותר. בעיניי זו היתה החלטה טובה. כך הוא היה יכול להרגיש יותר חופשי בכדורגל שלו ויכול להתמקד בכך".
ואן לוון. יכול להוסיף את גלוך לרשימת השחקנים שגדלו באקדמיה שטיפח (אלן שיבר)
ואן לוון לא מופתע מהזינוק המטאורי של גלוך: "אני לא מופתע משחקנים שעובדים קשה. הוא עובד קשה מגיל צעיר, הוא יודע איפה הוא רוצה להיות. זה משהו שהוא עושה בכל יום במגרש האימונים ולכן זה לא מפתיע אותי. בעונה האחרונה שלי במכבי ת"א הוא כבר התאמן בבוגרים. כשאני הייתי המאמן, הוא עלה במשחק ידידות ועשה עבודה טובה. אפשר לראות שיש לו כישרון והדבר הכי חיובי בו הוא שהוא עובד קשה. זה לא משהו שהכישרון יעשה בשבילו את העבודה. הוא משלב בין השניים".
למרות הטירוף סביבו, ואן לוון מנסה לצנן קצת: "כולם מתלהבים אחרי אליפות אירופה הזו. זה נהדר שיותר אנשים מהכדורגל מזהים את הכישרון לא רק שלו, אלא של שחקנים נוספים של הנבחרת. כל השחקנים של מכבי ת"א שהיו שם הראו את האיכויות שלהם. לו יש משהו נוסף שהוא עבד קשה עבורו. עם זאת, יש גם חסרונות שהוא צריך לעבוד עליהם. מבחינתי, אני חושב שהוא היה צריך להיות יותר דומיננטי אחרי 60 דקות. לפעמים הוא 'עזב' את המשחק ולא דומיננטי כמו בשעה הראשונה. זה משהו שהוא צריך לעבוד עליו. יש לו אמביציה שגורמת לו לאבד אנרגיה. אם הוא יכול לשלוט במשחק במשך 90 דקות, הוא נמצא בכיוון שהוא צריך להיות".
מלבד כישרון מולד ויכולת מנטלית, לגלוך גם יש אב כדורגלן לשעבר שתומך בו לאורך כל הדרך. ואן לוון: "אוסקר תמיד מתמודד עם הסיטואציה הזו בצורה טובה. היתה לו הבנה הדדית עם אביו שהוא רוצה להצליח. הוא יודע בדיוק מה לעשות".
כעת גלוך ניצב בפני צומת - האם להמשיך במכבי ת"א או לעזוב לאירופה? ואן לוון: "זו לא ההחלטה שלי. זה משהו שהמועדון צריך להחליט יחד איתו. הכי חשוב זה מה שאוסקר מנסה להשיג וכולם צריכים לדבר על זה. איכות הכדורגל שלו צריכה לעזור לו להגיע לאירופה, המנטליות שלו וכח הרצון שלו לנצח ולהיות שחקן טוב יותר בכל יום יעזרו לו, אם יגיע צעד שבו יעזוב את ישראל. הוא לא מזכיר לי אף שחקן אחר. הוא אוסקר ואיפה שהוא רוצה להיות, הוא יהיה".
גלוך עם ההורים ואופיר חיים. יודע להתמודד עם הלחץ מהבית (אלן שיבר)
אם בסופו של דבר יילך לאירופה, מכבי ת"א תהיה המרוויחה העיקרית, אך לפי ואן לוון, הסכומים שנזרקים לגביו (6-7 מיליון יורו), מוגזמים: "בהולנד יש לנו אמרה 'המחיר הוא מה שהטיפש משלם'. אם מישהו ישלם את הסכום הזה, מכבי ת"א צריכה להיות מרוצה. הכי חשוב שאוסקר ימצא את המקום שבו יוכל להמשיך להתפתח ולא יישאר באותו מקום או יילך אחורה. יש לו עוד הרבה מה ללמוד, אבל הבסיס שם. יש לו את הכישרון".
למרות שליווה את אוסקר, ההולנדי לא היה זה שהעלה אותו לבכורה הרשמית בקבוצה הבוגרת, אלא מלאדן קרסטאיץ': "לא עבדתי באותה תקופה במכבי ת"א, אז לא צריך לשאול אותי. הדעה שלי לא משנה. זה לא התפקיד שלי לבקר החלטות של אנשים אחרים. זו לא הבעיה שלי. אני שמח שאוסקר מתקדם ושהשחקנים האחרים במועדון - באיה, רביבו, תומר, עדרי, נאווי תרמו להצלחה של ישראל עד גיל 19. המאמן עשה עבודה טובה והצליח לתת להם מוטיבציה עד הסוף. כולם עשו עבודה טובה".
"באקדמיה אתה משפיע על השחקנים והופך אותם לשחקנים טובים יותר כבודדים וגם לאורך זמן", מסיים ואן לוון, "בקבוצה הבוגרת יש כבר שחקנים מוכנים ואתה נותן להם הזדמנות לערוך את הבכורה שלהם ולתת להם יותר הזדמנויות. המאמן של הקבוצה הראשונה צריך לבחור את השחקנים ברגעים שהוא צריך אותם. הרבה שחקנים מוכשרים התאמנו בקבוצה הבוגרת בזמן שלי, כי אני יודע מה הם יכולים לעשות".