$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

אירופה נגד האולטימייט טים ו-Loot Boxes

מדינות קוראות לחוקים ותקנות חדשים אחרי פסיקת בית משפט לפיה תיבות שלל אינן הימורים.

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   10.07.22 - 14:50
Getting your Trinity Audio player ready...

תיבות השלל (Loot Boxes) של פיפ"א 22 כבר לא נחשבות כהימורים בהולנד, אחרי שהאיסור בוטל על ידי החלטת בית המשפט בחודש מרץ השנה. בעבר, בהתאם לפסיקת הקודמת, תיבות השלל נחשבו אוטומטית כהימורים (ולכן נדרשו רישיון הימורים) אם "לפרס" או לזכייה עצמה יש ערך כלכלי והאם יש שוני בסיכויים לקבל תיבות מסוימות.

עכשיו כתוצאה מההחלטה, ממשלת הולנד מתכוונת להסדיר עוד יותר את נושא תיבות השלל וההימרים בהם במשחקי וידאו לאחר שמספר מפלגות פוליטיות התגייסו מאחורי הצעה שרוצה להוציא את השיטה השנויה במחלוקת מחוץ לחוק. ההצעה תצטרך לעבור בפלרמנט לפני שתיבות השלל יהיו כפופות לתקנות חדשות, אבל העובדה שהיא כבר זוכה לתמיכה של שש מפלגות פוליטיות מצביעה על אפשרות חזקה שזה יקרה. ההצעה עצמה טוענת שילדים עוברים מניפולציות לכדי לבזבז כסף" וש"קופסאות שלל כרוכות בסוג של הימורים". ההצעה מפרטת כי כי תיבות השלל השלל "ממכרות ועלולות לגרום לבעיות כלכליות בלתי צפויות למשפחות".

רשות המשחקים ההולנדית כבר הסדירה את החוק במידה מסוימת, אחרי לדרוש דרשה מכותרים כמו Dota 2 לחשוף את תכולת תיבות השלל לפני שהם נמכרים,  אבל התמודדה עם התנגדות מסוימת מצד גוף הייעוץ של מועצת המדינה, שבמרץ השנה גילתה כי קופסאות השלל בפיפ"א אינן מפרות את חוק ההימורים ההולנדי. החלטה זו ביטלה פסיקה שהייתה מחייבת את EA לשלם קנס של עד 10 מיליון אירו על השימוש שלה באותה מערכת במצב האולטימייט טים בפיפ"א. מדינות אחרות כולל בלגיה כבר אסרו על קופסאות שלל, ונראה כי אלה שתומכים בהצעה מקווים שממשלת הולנד תלך בעקבותיה.

למרות מספרי חודשים שקטים, הדיון על תיבות השלל - Loot Boxes, חזר לאור הזרקורים לאחר הדיווח של מועצת הצרכנות של נורבגיה. בדו"ח הגיעו למסקנה כי תיבות השלל  "מנצלות את הלקוח ודורסניות".  סוכנויות להגנת הצרכן ב-18 מדינות באירופה תמכו בדו"ח וקראו לרגולציה טובה יותר של משחקי וידאו. בדו"ח עוד מדובר על הטריקים הפסיכולוגיים שמעודדים אנשים לקנות קופסאות שלל.   ביניהם, הם ציינו את החשש להחמיץ את התגמול ואת אפקט העלות אבודה, כאשר אדם ממשיך לפעול בצורה לא כלכלית עקב הכספים שכבר הושקעו לאורך הזמן.