אנטואן גריזמן סיפק לנו את הרגע הדרמטי של השבוע. החלוץ, שחזר לאתלטיקו מדריד בפעם השנייה, עלה מהספסל מול פורטו, הבקיע שער ניצחון בדקה ה-101 ונתן לקולצ'נרוס ניצחון ראשון בוונדה מטרופוליטנו בליגת האלופות מזה 680 ימים.
מעבר לשער מול פורטו, גריזמן רושם עונה לא רעה בכלל. אחרי שהבקיע 3 שערים ב-26 הופעות ב-2020/21, השנה הוא מצא מקום מרכזי יותר אצל דייגו סימאונה. גריזו מלך השערים של אתלטיקו עד כה בכל המסגרות עם 3 ב-5 הופעות ושער כל 46 דקות על המגרש. רגע לפני המונדיאל, זאת יכולה להיות עונת הגאולה שלו.
הקאמבק לקבוצה איתה הגיע לגמר ליגת האלופות ב-2016 והתפקיד החדש כמושיע היו יכולים להפוך את גריזמן לחומר שממנו יוצרים סרטי ספורט. אלוף עולם בן 31 שדעך בקבוצה גדולה, חזר הביתה ואולי יהיה חלק מהזכייה של נבחרת צרפת במונדיאל שני ברציפות. הסיפור שלו העונה רחוק משם. הרבה פחות "שדה החלומות", והרבה יותר "הטירה" של קפקא. ההסבר מוזר במיוחד.
גריזמן, למי שלא יודע, מושאל לאתלטיקו מדריד מברצלונה. הקטאלנים קנו אותו ב-120 מיליון יורו, ואחרי שנתיים לא זוהרות השאילו אותו בחזרה לאתלטי עם סעיף רכישה פוטנציאלי של 40 מיליון יורו. הסעיף הזה יופעל, בהכרח, אם גריזמן ישחק מחצית ומעלה ב-12 משחקים לפחות.
הכובש המצטיין של אתלטיקו העונה (Photo by Angel Martinez/Getty Images)
לפי ה"אס", אם גריזמן משחק יותר ממחצית ב-50% מהמשחקים בשנתיים האחרונות עד ליוני, אתלטיקו תצטרך לשלם את הסכום המלא תמורתו. אחרי שהוא שיחק ב-30 מ-37 משחקים בשנה שעברה, כרגע הוא על 0 מ-5 השנה.
החילוף של גריזמן הפך לפעולה קבועה של אתלטיקו מדריד. הוא עלה בדקה ה-62 מול חטאפה ו-ויאריאל, בדקה ה-64 מול ולנסיה וה-63 מול ריאל סוסיאדד. מול פורטו בליגת האלופות הוא עלה בדקה ה-61. וזה כשהוא שחקן ההתקפה הכי טוב של אתלטיקו העונה.
41 הדקות של גריזמן מול פורטו עשויות להיות שיא, בהתחשב בזמן הפציעות הארוך ובכך שהדקות בהסכם בין אתלטיקו לברצלונה נספרות עד הדקה ה-90. הליגה הספרדית ידועה בתוספות הזמן הארוכות שלה, מה שמאפשר לו בפועל לשחק 35 דקות בערב ממוצע גם אם הוא עולה בדקה ה-60. הוא יכול, תיאורטית, להבקיע צמד בדרבי של מדריד בשבוע הבא ועדיין למצוא את עצמו על הספסל במשחק הבא.
בספרד דיווחו על כך שמדובר בהנחיה מגבוה של הנהלת אתלטיקו מדריד, שדרשה מצ'ולו סימאונה לתת לגריזמן חצי שעה בלבד במשחק כדי לא להכריח את הקבוצה להפעיל את אופציית הקנייה. קשה לדמיין מישהו בהנהלת אתלטיקו כופה את רצונו על סימאונה, אבל גם המאמן עצמו נשמע כנוע. "אני איש של המועדון, תמיד הייתי ותמיד אהיה", אמר כשנשאל על גריזמן. "גריזמן משחק חצי שעה במשחק כי אנחנו צריכים להיות ריאליים".
סימאונה משתף פעולה (Photo by Angel Martinez/Getty Images)
גריזמן עצמו, לפחות באופן פומבי, מתייחס לזה בצורה בוגרת: "ברור שהייתי שמח לשחק יותר, אבל אני צריך לעשות את המקסימום במצב הנתון", אמר, "אני שמח כאן באתלטיקו. אני רק רוצה לתת הכל לאוהדים, לסימאונה ולמועדון".
כל הסיטואציה הזאת יוצאת מציאות סוריאליטית, אך בעבר נרשמו סעיפים מגוחכים מזה. למשל, המקרה של ג'וספה ריינה. החלוץ הגרמני חתם בארמיניה ביליפילד ב-1996 ודרש לבנות לו בית חדש בכל שנה בה ישחק בקבוצה. עם זאת, מימדי הבית לא צוינו, ולכן הוא קיבל בכל שנה, מחדש, בית מלגו.
במקרים אחרים ראינו קבוצות מכניסות סעיפים שאוסרים על שחקנים לטוס לחלל (לאחר שסטפן שוורץ, שחקנה של סנדרלנד, שקל להצטרף לטיסה המסחרית הראשונה מחוץ לכדור הארץ) או סעיף בחוזהו של לואיס סוארס שאסר עליו, מפורשות, לנשוך שחקנים אחרים בברצלונה.
בחזרה לגריזמן, אולי בסופו של דבר הוא יהפוך לשחקן מספיק חשוב כדי שאתלטיקו תתרצה ותשלם את הסעיף, אולי הם יגיעו להסכם עם ברצלונה על ביטול הסעיף, אבל עד שזה יקרה, אנחנו נמשיך להפסיד מהסיפור הזה. מכדורגלן טוב שמבקיע שערים ותקוע בתפקיד קטן בגלל סבך בירוקרטי. אולי הכדורגלן הקפקאי הראשון.