$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

תוקן לחינם? שיפוץ אצטדיון שכונת התקווה

צפו בתיעוד: היציע חודש, עבודות הבטיחות כבר נעשו וגם השירותים החדשים נמצאים בתהליכי עבודה (באיחור קל). אז למה בכל זאת המגרש המיתולוגי לא ראוי לארח בלאומית? ההסבר המלא

אלון אמסלם
אלון אמסלם   20.09.22 - 17:16
Getting your Trinity Audio player ready...

לפני כשנה וחצי, יצאה עיריית ת"א בהודעה שהציתה את הדימיון של אוהדי הכדורגל התל אביבים: איצטדיון שכונת התקווה ישופץ. בעירייה הקציבו 8 מיליון שקלים לשיפוץ, והסבירו שבשלב הראשון יבוצעו עבודות בטיחות לטריבונה כולל חיזוק, שיקום ואיטום בטונדות, החלפת מושבים והתאמות נוספות, כשהמטרה הייתה להעניק לאיצטדיון רישיון עסק.

על פי ההודעה, השיפוץ, שהתבצע על ידי חברת "גני יהושע" ועתיד לעבור לחברת "היכלי הספורט", היה אמור להסתיים במאי של השנה הנוכחית ולאחריו ייתכן והיו אמורים להתבצע עבודות נוספות על מנת להכשיר את האיצטדיון לליגה הלאומית. אלא שארבעה חודשים אחרי תאריך היעד, ועבודות הבטיחות עדיין בעיצומן.

אז איפה עומד השיפוץ עכשיו? ובכן, הוא אכן בתהליך, אך עושה רושם שעדיין רחוק מלהיות גמור. תחילה, כל עבודות הבטיחות כבר בוצעו. בטונדות חדשות הוצבו, הגדרות חודשו, מגדל הטלוויזיה הונח ועוד חיזוקים כאלה ואחרים נעשו. גם אחד היציעים, שלפני שנתיים צולם הרוס לגמרי לאחר התערבות הדחפורים, כמעט וגמור כעת, כשאפילו כיסאות האוהדים כבר הורכבו.

עם זאת, ישנם עדיין כמה תיקונים שיצטרכו להיעשות כדי שבני יהודה תוכל לארח בשכונת התקווה בליגה הלאומית. מלבד העבודות שנותרו, ביניהן שירותים חדשים לנכים ולנשים, חברת הבנייה תצטרך להשלים את תיקון היציע הדרומי ואת תיקוני התאורה. הבעיה היא שהתיקונים הללו לא נכללו בתקציב שהציבה עיריית ת"א אי שם לפני כשנה וחצי, וכעת מונחת על שולחן העירייה בקשה לתקציב נוסף של כ-20 מיליון שקלים כדי להשלים את העבודות ואכן להכשיר את האיצטדיון לליגה הלאומית.

אירוח בליגת העל, אגב, כלל לא עלה על הפרק כשתוכנן השיפוץ. כלומר, הוא אכן עלה בעבר, אבל התברר שחוק האיצטדיונים לא מאפשר זאת מאחר והאיצטדיון נמצא ליד כביש איילון ואין באיזור שדה ראיה - מה שמאפשר רק כניסה ויציאה אחת. מה גם שהרחובות ליד צרים, ואמבולנסים וכוחות חילוץ לא יכולים להיכנס במקרה של אירוע עם נפגעים.

הקרקע עצמה, יש לציין, לא נמצאת בבעלות בני יהודה וגם לא בבעלות עיריית ת"א. המגרש נמצא בבעלות מספר בעלים, ביניהם חברת מקרקעי ישראל וחברת קרן קיימת לישראל, מה שמקשה על השלמת התהליך. "השיפוץ בינתיים נראה מדהים, ואכן האיצטדיון יוכל לארח בליגה הלאומית אם ישפצו את התאורה ואת היציע המערבי, אבל אנחנו רוצים לארח בליגת העל", אמר גורם בבני יהודה.

תגובת עיריית תל אביב - יפו: "עיריית תל אביב-יפו משקיעה רבות בשנים האחרונות בשכונות דרום העיר בשיפוץ וחידוש מבני הציבור והקהילה, כאשר חידוש אצטדיון שכונת התקווה מתבצע כחלק מהשקעה עירונית של עשרות מיליוני שקלים. העירייה התחייבה להשקיע בשיפוץ אצטדיון שכונת התקווה 8 מיליון שקלים, כך שיכלול עבודות בטיחות, נגישות, החלפת מושבים והתאמות לרישוי עסקים. לצערנו, פרויקטים גדולים מסוג זה מושפעים פעמים רבות מתנאיי מזג אוויר המעכבים את סיומן. כך למשל, כשמתבצעות עבודות בנייה בחוץ בימים גשומים, חומרי הבנייה לא עמידים בפני המים ונהרסים. עם זאת, ראוי לציין כי הפרויקט נמצא בשלבי סיום ומדובר בעיכוב מזערי".

"בכל הנוגע להתאמת האצטדיון לליגה הלאומית, נבהיר כי העירייה מעולם לא התחייבה להפוך את אצטדיון שכונת התקווה לאצטדיון ליגה לאומית או ליגת על. המגרש משמש כמגרש אימונים ומשחקי ילדים, כשלצורך משחקי הליגה ניתן לעשות שימוש באצטדיון בלומפילד.  נוסיף כי לאורך כל תקופת השיפוצים העירייה דאגה שהעבודות לא יפגעו באימונים".

תגובת חברת גני יהושע: "השלב הנוכחי כולל עבודות חיזוק איטום ושיקום טריבונות כולל התקנת 2,000 מושבים ושירותים לצופים. לגבי לוח הזמנים: העבודות עומדות בלוחות הזמנים כפי שהוצגו לכל אורך הדרך, זאת על אף שמדובר בעבודות מורכבות במבנה קיים וכן באספקת מושבים מחו"ל".