מגיפת הצ'יטרים הפוקדת את תחום הגיימינג היא רק שנייה בגודלה למחלת הקורונה. טוב אני קצת מגזים אך לפי נתונים מרחבי העולם, ישנם יותר מ-100 מיליון רמאים במשחקי מחשב ועד משחקי מובייל, ברחבי העולם. לא מספר שכיף לשמוע. עכשיו שתיים מענקיות הגיימינג, חברות Riot ו-Ubisoft, חברו לשתף פעולה מחקרי גדול, כאשר שתי החברות פועלות ליצירת מרחבים מקוונים בטוחים יותר על ידי "ויסות רעילות" ובניית כלים מתאימים כדי להילחם ולתפוס את אותם גיימרים שבאים להרוס.
שתי החברות הקימו ועדה, אשר הקימה מחלקת פיתוח ומחקר חדשה שתחלוק את מאגרי המידע המשותפים של החברות. מאגרי המידע המפורטים הללו כוללים שיחות מהצ'אטים של המשחקים המקוטלגים לפי נושאים. החל מצ'אט סטנדרטי ועד לקריאות גזענות וכו'. הנתונים יאספו משרתי המשחק המקוונים, עם תובנות שישמשו לאחר מכן כבסיס להכשרת כלי ניהול AI ברחבי העולם. כשהשפה תשתנה באינטרנט, הנתונים האלה ישקפו את המגמות הנוכחיות ואת 'ההתנהגויות המפריעות' של אלה שיוצרים שרתים ובסופו של דבר משחקים רעילים עבור שחקנים אחרים.
"התנהגות רעילה היא לא בעיה שייחודית למשחקי וידאו - כל חברה שיש לה פלטפורמה חברתית מקוונת פועלת כדי לטפל במרחב המאתגר הזה", הסביר ווסלי קר, ראש מחקר טכנולוגי ב-Riot. "לכן אנו מחויבים לעבוד עם שותפים בתעשייה כמו Ubisoft המאמינים ביצירת קהילות בטוחות ובטיפוח חוויות חיוביות במרחבים מקוונים."
קר הוסיף כי הפרויקט יעזור ל- Riot "לפתח מערכות היוצרות אינטראקציות בריאות, בטוחות ומכילות עם המשחקים שלנו". בשנה שעברה, מחקר של הליגה נגד השמצה - ADL - מצא שכמעט שני שלישים מהשחקנים הצעירים חווים מוטרדים בצורה מסוימת בזמן שהם משחקים במשחקים מקוונים. 42 אחוז מהשחקנים הצביעו על Valorant כבעלת הסביבה העוינת ביותר, ואחריה קול אוף דיוטי. האמנם, סביבה עוינת אפשר למצוא בכל משחק גדול היום.
באשר למתי נראה את התוצאות. ככל הנראה נצטרך לחכוץ לתוצאות שיפורסמו בשנה הבאה. לעת עתה, המחקר מתמקד רק בשיחות בצ'אט, עם Riot Games אשר בוחנת ועוקבת אחר הודעות קוליות ב-Valorant. לעת עתה, זה מתווה וצעד ראשון, למרות שקר מקווה שפרויקט המחקר יפיק ממצאים חשובים, ויעורר השראה בחברות אחרות ללכת בעקבות התוכנית. קר ו-Riot לא מאמינים שבינה מלאכותית תוכל להילחם בהכל ולסיים את כל הרעילות והרמאיות במשחקים, אלא רק בעבודה משותפת של החברות הגדולות בשוק.