באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם בעמוד המונדיאל של כאן
מאות רבות, אולי כמה אלפי פועלים אסייתיים יוסעו הערב (שלישי) לאיצטדיון כדי להריע לכל אורך המשחק לנבחרת איראן במפגש מול ארצות הברית. זהו חלק מן ההסכמות שבין הקטארים לשלטונות בטהראן. האיראנים חוששים שהמשחק יהפוך במה לשריקות בוז ומחאות בגין דיכוי ההפגנות באיראן, על ידי ארגוני גולים איראניים שנערכו מבעוד מועד ל-90 דקות הללו, שבמהלכן יוכלו למקד את תשומת הלב הבין-לאומית בהתנהלותם של אנשי המהפכה האיסלמית.
התעדכנו בזמן אמת על הניקוד שלכם: לחצו לפנטזי מונדיאל
500 ש"ח בכל יום: חידון המונדיאל היומי
איפה אתם בטבלת הניחושים? לחצו לחמש חבר'ה
בטהרן מתקיים מאמץ עילאי להבטיח, ככל שניתן, שהמשחק יעבור כשורה ובסופו יחגגו "מלי" - הנבחרת הלאומית - את העלייה לשלב 16 הגדולות. שחקני הנבחרת האיראנית, שסירבו לשיר את ההמנון של מולדתם בפתח המשחק מול אנגליה, אולצו לחזור בהם במשחק השני נגד וויילס. השחקנים ובני משפחותיהם הוזהרו על ידי שירותי הביטחון האיראניים כי יענשו בחומרה על כל גילוי של תמיכה במחאות. השחקן המפורסם ווריה עפורי, שנעצר באיראן, שוחרר לקראת המשחק כדי לשפר את האווירה. את הניצחון על וויילס חגגו משמרות המהפכה במצעדי תופים, מחולות ומצילתיים בחוצות ערים רבות באיראן במאמץ - שתואר ברשתות החברתיות כמביך ומגוחך - לגייס את דעת הקהל לטובת הנבחרת.
למנהיג העליון חמינאי יש בעיה והוא מיטיב להבין אותה: הנבחרת נתפשת כנבחרת של המשטר ולא של העם, אף על פי שכמעט כל שחקניה שייכים לקבוצות אירופיות או ערביות.
יותר מכדורגל (Lionel Hahn/Getty Images)
חבורת הפצחנים המכונה "פרסים שחורים" הצליחו לפרוץ לכמות גדולה של התקשרויות הנוגעות למשחק, ובהן שיחות של אנשי המודיעין של משמרות המהפכה עם המאמן הפורטוגזי, קרלוס קיירוש. קיירוש אולץ להבטיח כי יעשה ככל שביכולתו כדי למנוע מבוכה כלשהי למשטר מצד שחקני נבחרתו. כמובן שהשלטונות מציגים לציבור באיראן כאילו יש מזימה של האמריקנים והמערב להפוך את המשחק לזירת ניגוח. ביטאון המשטר "קייהאן" הבהיר במפורש את היעד: "להציג את השנאה לישראל לכל אורך הטורניר". לא מעט מהשלטים הפרו-פלסטיניים שהונפו במגרשים הם חלק מהתיאום שהוזכר בין איראן לקטאר.
האיראנים בדעה שעלה בידם להשיג ניצחון חשוב כאשר אילצו את האמריקנים להחזיר את הכתובת "אללה", שנמחקה מטבלאות שפרסמו את הדגל האיראני. עכשיו הם מנהלים מסע להדחתו של כוכב העבר הגרמני, יורגן קלינסמן, שהשמיע בריאיונות בטלוויזיה דברי ביקורת חריפים על המשטר באיראן. קלינסמן היה כובש שערים גדול, אבל כנראה לא אמיץ במיוחד משום שמיהר לגמגם סליחה אחרי הביקורת מצד איראן.
הערה אחרונה: בתוך איראן - אומה מכורה לכדורגל - גל המחאות וההפגנות דועך מעט בימים האחרונים כשכולם סביב מסכי הטלוויזיה.
הטור פורסם במקור ב-N12