$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

דרים טים גרסת הכדורגל: העליונות של ברזיל

ההתלכדות סביב ניימאר, המחץ ההתקפי שהוביל להצגה על הדרום קוריאנים והמשמעות של קאסמירו. לאחר הפתיחה הסבירה, הסלסאו השתחררו ממנגנון ההשהייה בדרך להתפוצצות

אברהם בן עמי
אברהם בן עמי   06.12.22 - 09:56
Getting your Trinity Audio player ready...

(התקציר באדיבות כאן 11 - המשדר הרשמי של מונדיאל 2022. שידורים חיים, תקצירים, סטטיסטיקות ועוד מחכים לכם בעמוד המונדיאל של כאן.)

שתיים, אחת, אפס. כמו כמות השערים שהלכה ופחתה בין המשחקים שלה בשלב הבתים, נראה שגם מנגנון ההשהייה של נבחרת ברזיל ספר לאחור, ואתמול היא התפוצצה בענק על דרום קוריאה האומללה עם רביעייה עוד לפני שנשמעה השריקה להפסקה, וטיילה לרבע גמר מול קרואטיה.

מבחינת השמות שצ'יצ'ה זימן לקטאר, במיוחד מבחינה התקפית, ברזיל היא כנראה הדבר הכי קרוב ל"דרים טים" - גרסת הכדורגל. ובכל זאת, רבים טענו שהיא לא מרשימה עם הכי מעט שערים בבתים ב-44 השנים האחרונות, ובנוסף הייתה הכי פחות יעילה מול השער מבין כל הנבחרות שעלו לשמינית הגמר, כשהייתה צריכה 17 ניסיונות בממוצע כדי לכבוש. אמש, באצטדיון 974 וכשהיא מחוזקת בניימאר, היא קרעה את כל דפי הסטטיסטיקות, והייתה צריכה 36 דקות בלבד כדי יותר מלהכפיל את כמות השערים שלה בטורניר.

רישארליסון עשה ככל העולה על רוחו, כשהשיא היה כמובן כשליהטט במהלך ה-0:3, והעלה את מאזנו לשלושה שערים בטורניר (לשם השוואה, יש לו העונה רק שניים בטוטנהאם בכל המסגרות), ויניסיוס ג'וניור הציג את היכולת המוכרת מריאל מדריד עם שער ובישול גדולים, וגם ראפיניה סיפק את משחקו הטוב ביותר בטורניר עד כה, גם אם לא מצא את הרשת. וכמובן שהייתה גם את החזרה של ניימאר.

נכון, אין ספק שזה לא היה משחק השיא של מספר 10 בחולצת הקנארינייה. ובכל זאת, עבור מי שעד לא מזמן לא היה בטוח שיוכל לשוב לשמינית, זה היה משחק לא רע לחזור לעניינים, עם שער ראשון בקטאר. בנוסף, הוא דייק ב-90% מהמסירות שלו, ובין שחקני נבחרתו הוא מסר הכי הרבה כדורים לשליש האחרון (6), נגע הכי הרבה בכדור ברחבה הקוריאנית (5) והכניס הכי הרבה כדורים לרחבה (3).

אך לא פחות מכך, נראה שנבחרת ברזיל התגעגעה גם לניימאר כאישיות. מי שניצח על החגיגות והריקודים אחרי כל שער ממשיך גם בקטאר בגישה החיובית במיוחד שאתה הוא מפגין מתחילת העונה, ואין ספק שיש לו חלק לא קטן באווירה הנהדרת שמפגינים בסלסאו בטורניר הזה, מהנגינה והשירה בדרך לאצטדיון, דרך המשחק הקבוצתי הנהדר ועד החגיגות אחרי השערים שהפעם אפילו סחפו אליהן את צ'יצ'ה. בתופעה שקצת מזכירה את מה שקורה ם חברו הטוב ליאו מסי בארגנטינה, נראה שגם ניימאר מצליח לגבש סביבו נבחרת רעבה ומוכשרת, ובונה לא מעט חדרי הלבשה עמוסי כוכבים, כשנראה שלפחות כלפי חוץ אין זכר למחנאות או קרבות אגו.

ואי אפשר לדבר על ברזיל להתייחס לקאסמירו, שממשיך בטורניר פשוט מושלם מבחינה אישית. על היכולות ההגנתיות שלו אין צורך לכתוב, ועל האמינות שלו ברגעי אמת יעיד ארון התארים שלו. ובכל זאת, מי שנחשב לאורך הקריירה לשומר הראש של מוחות כדורגל מבריקים כמו טוני קרוס ולוקה מודריץ', מראה בקטאר שאולי הוא בכל זאת למד מהם דבר או שניים. מבלי להזניח את איכויותיו כגרזן קשוח במיוחד במרכז המגרש, הקשר מפגין במונדיאל הזה פן לא מאוד אופייני מבחינתו, והוא חלק בלתי נפרד מההתקפות של ברזיל (כן, גם בהנעת הכדור). ושימו לב לנתון הבא: בכל ששת המשחקים שבהם קאסמירו השלים 90 דקות במונדיאל, ברזיל ניצחה. לעומת זאת, השניים שבהם לא שותף כלל, הסתיימו בהדחה מול בלגיה ב-2018 והפסד לקמרון בשבוע שעבר.

ועם הפנים למשחק הבא, אין ספק שלסלסאו מצפה משחק קצת יותר מאתגר מול קרואטיה העיקשת, ומודריץ' לא יעשה שום הנחות לחברים מריאל מדריד בהווה ובעבר. ובכל זאת, קשה להאמין שסגנית אלופת העולם תצליח להיות משוכה אמיתית מול הגרסה הנוכחית של ברזיל. מבלי לזלזל בחבורה של זלאטקו דאליץ', נראה שעבור ניימאר והחברים מדובר ביריבה העדיפה על פני יפן המאורגנת, הממושמעת והטקטית, שיודעת להתיש כל נבחרת שאוהבת לשחק על הקרקע. או במילים אחרות, ההפך המוחלט מהקוריאנים של פאולו בנטו, ששיחקו פתוח ורק הזמינו את ניימאר והחברים לעשות ככל העולה על רוחם. כרגע, נראה שהשאלה האמיתית היא האם נראה שחזור של חצי הגמר מ-1998 בין ברזיל להולנד, או שנקבל קלאסיקו רותח מול ארגנטינה של מסי, עם הזדמנות לנקמה ברזילאית על גמר קופה אמריקה האחרון.