קרדיט: FIBA
"טיימינג זה הכול בחיים" היא אמירה שמרגישה מעט מנופחת, אבל אי אפשר להתעלם מכך שיש בה מידה של אמת. בעולמות שלנו, אפשר לאשש את ההסתכלות הזו דרך הפריזמה של כל ספורטאי או ספורטאית, תלוי איך בוחרים לבחון את הסיפור שלו/ה. במקרה של עדן רוטברג, קפטנית נבחרת ישראל בכדורסל, הטיימינג שבו היא מגיעה ליורובאסקט מעניין במיוחד.
רוטברג, שבתחילת החודש הבא תחגוג 25, נחשבת לפנים של כדורסל הנשים הישראלי בשנים האחרונות. למרות שמדובר בשחקנית הכי נמוכה בסגל, הנוכחות של הגארדית מורגש היטב, כאשר את תפקיד קפטנית הנבחרת היא נושאת כבר מאז 2020.
והמקום של רוטברג בחזית לא זר לה, עוד מתחילת דרכה המקצוענית. הגארדית מזכרון יעקב נבחרה ב-2015 לתגלית העונה בליגה הלאומית, שנה לאחר מכן נבחרה על ידי המאמנים לתגלית העונה בליגת העל, ובעונת 20/19 סיימה כמלכת הסלים הישראלית עם 12.5 נק' בממוצע למשחק, כשהיא רק בת 21.
הגארדית מזכרון הראתה שילוב בין קליעה, כדרור נהדר, ואינטליגנציית משחק גבוהה, אך מעל הכול הבגרות המנטלית סימנה אותה ככדורסלנית יוצאת דופן. עונת השיא שלה הייתה ב-21/20, רוטברג הפכה לאחת השחקניות המשמעותיות בדאבל של מכבי ר''ג, והמשחק הכי גדול שלה היה בגמר גביע המדינה כשקלעה 22 נק' בניצחון על אליצור רמלה. האליפות שהגיעה לאחר הייתה עבור הכוכבת המתפתחת סימן דרך שהגיע הזמן לחפש אתגר חדש, וזמן קצר לאחר תום העונה חתמה בסטנדרד ליאז' הבלגית.
קפטנית מגיל צעיר. רוטברג עולה לריקה (קרדיט: FIBA)
רוטברג הצליחה להתברג בתחנה הראשונה שלה מעבר לים, אך היא עדיין ניצבה מול לא מעט אתגרים. "העונה הזאת הביאה אותי להתמודד עם פחדים ולחצים", סיפרה קפטנית הנבחרת בראיון לערוץ הספורט בעונה שעברה, "בלי שום קשר לכדורסל, למדתי על עצמי בפן האישי, וגם בפן המקצועי, מה אני רוצה יותר מעצמי והקבוצה. אם אני מסתכלת לאחור, אני מבינה שלא באמת ידעתי לקראת מה אני באה".
ואחרי שנה בבלגיה רוטברג שבה לארץ, ובחצי הראשון לעונת הקאמבק שלה ברמלה זה נראה שהמשיכה בדיוק מאיפה שעצרה. מקום ותפקיד משמעותי בחמישייה של האלופה אליצור רמלה, ומשחק ענק של 28 נק' במדי הנבחרת נגד לטביה בנובמבר האחרון רק הראו שיש סיבה למעמד הבכיר של רוטברג בארץ. ודווקא כאשר דברים נעו על דרך המלך, הגיעה התפנית ששינתה לחלוטין את המומנטום של הכדורסלנית.
במהלך משחק ליגה מול הפועל ראשל''צ בסוף ינואר רוטברג ספגה חבלת ראש קשה. תחילה, נראה שלא מדובר בזעזוע ראש, אך בשבועות לאחר מכן התברר שמדובר בפגיעה קשה מן הצפוי. רוטברג התקשתה לחזור לעצמה, ובמשחק הנבחרת שהיה בפברואר לא נראתה כמו עדן החדה והמוכרת ממשחקים קודמים במדים הלאומיים.
ברמלה החליטו לתת לרוטברג לנוח בחודשים הבאים לעונה, אך גם עם חזרתה לא הצליחה לגלות יציבות לאורך זמן. במשחק הראשון בסדרת הגמר מול מכבי אשדוד לדוגמא תרמה רוטברג 14 נק', 3 אס' ו-5 ריב', אך במפגש החמישי והמכריע התקשתה להוות פקטור עם 0 נק' (0 מ-4 מהשדה) ב-19 דקות על הפרקט.
התקשתה לחזור לעצמה אחרי חבלת הראש (קרדיט: עודד קרני, מנהלת ליגת העל לנשים בכדורסל)
וכמו שנכתב בהתחלה, רוטברג מצאה את עצמה במומנטום אינדיבדואלי לא משכנע בדווקא לקראת הימים שהנבחרת מנסה לגבש את הזהות הטקטית שלה. ההשתלבות של המתאזרחת ג'ני סימס וכוכבת הקולג'ים ירדן גרזון ערער את המקום של רוטברג בהיררכיה הנבחרת, ולראייה את כל אחד ממשחקי האימון שהיו לקראת היורובאסקט פתחה על הספסל.
רוטברג כבר שיתפה לא מעט פעמים שהשתתפות ביורובאסקט היא בגדר הגשמת חלום ילדות, אך בנקודה הנוכחית היא גם צומת דרכים מהותית להמשך הקריירה. במהלך העונה הצטרפה רוטברג לסוכנות אמריקאית עבור כדורסלניות בינלאומיות, כשהמטרה היא לנסות לקדנציה נוספת באירופה.
הניסיון להתאושש מפציעה, וההשתלבות של כוחות עולים בנבחרת, מאיימים במידת מה על היכולת של רוטברג להראות את מלוא הפוטנציאל הקיים בה, דווקא ברגע הכי קריטי בקריירה שלה. האם היא תצליח להתגבר על הנסיבות שהצטלבו בדרכה בנקודת זמן זו? את זה נגלה במשחקים שיתקיימו בדרייב אין בת''א.
האם הקפטנית תיקח חזרה את מקומה ככוכבת? (קרדיט: FIBA)