$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

חשיפה: כך נוצר הקשר בין דני וולף לנבחרת העתודה

מה שהתחיל בחודשיים של סינונים, יכול להסתיים עם זכייה בלתי נשכחת באליפות אירופה. רגע לפני הגמר, ערן עטיה, מנהל האגף המקצועי של האיגוד, חושף את הסיפור האמיתי מאחורי הקלעים: מהחששות של המשפחה, דרך קבוצת הוואטסאפ שנפתחה ועד המירוץ נגד השעון

נועה פופלינגר
נועה פופלינגר   16.07.23 - 14:05
Getting your Trinity Audio player ready...

מי שמשגע את כולנו באליפות אירופה הזו הוא דני וולף. חובב הכדורסל הישראלי הממוצע לא הכיר את וולף עד האליפות הזו, אבל איגוד הכדורסל עבד קשה מאחורי הקלעים על מנת לצרף את הכישרון הצעיר. ערן עטיה, שמשמש כיום כמנהל האגף המקצועי של כדורסל הגברים, חשף בשיחה עם ערוץ הספורט את התהליך שבסופו הגיע וולף למדים של ישראל.

אז ספר לנו איך הכל התחיל?
״הכל התחיל מזה ששלחתי לו הודעה באינסטגרם. גיליתי שיש שתי בעיות. הראשונה היא שאין לו דרכון. הוא היה צריך לעשות עליה, אמנם הוא יהודי אך לא השתמש בזכות הזו. הבעיה השנייה היא שהמשפחה פחדה לבוא לארץ בגלל ענייני הצבא, הם רצו שיסיים את האוניברסיטה. העברתי את השם לאלעד, שהיה מאמן נבחרת הנוער אז, ולמען האמת כבר שם רצינו להביא אותו אך זה לא הבשיל. לאחר התכתבות ממושכת, וולף פשוט לא ענה לנו ולקחנו את זה כ״לא״. הוא רק סיים תיכון, לומד בייל בשנה הראשונה בקולג׳ וצריך ריכוז מלא".

"לאחר כמה חודשים השם שלו עלה שוב, זה קרה השנה. לא גדל אצלנו סנטר טבעי ברמה כזו. כן היה את גלעד לוי בעתודה בשנה שעברה אבל ידענו שהשנה הוא לא יהיה. אז, הצטרף שחקן חיזוק - מתן סימן טוב, סוכן השחקנים שהוא בין היתר גם חבר של המשפחה. היינו יותר מחצי שנה לקראת הקיץ והיה זמן 'לשבת עליו' ועל ההורים כדי להשיג את המטרה שהיא להביא את וולף לנבחרת. עד היום יש לי את קבוצת הווטסאפ שפתחנו אלעד חסין דני וולף, אביו ואני, זו הייתה קבוצת ווטסאפ של שכנועים. אלעד דיבר איתו מקצועית והסביר מה זה נבחרת ישראל ומתן דיבר עם המשפחה, הוא ניסה להרגיע ולהגיד שהכל בסדר".

"בסוף הוא השתכנע, ואנחנו מצאנו את עצמנו במירוץ נגד השעון להשלים את תהליך העליה לקראת אליפות אירופה הזו. בסוף השחקן וההורים הם מי שמחליטים, אם הוא לא ילך לסוכנות היהודית וישלים את כל התהליך זה לא יתרומם ויצליח, לא משנה כמה נרצה. הוא צריך לתפוס את הרגליים ולעבוד. מדובר בתעודות לידה, ראיונות והוכחות שהוא יהודי. זה תהליך ארוך מאד".

"בתחילת יוני הוא קיבל את מסמך העליה ועלה יום אחרי על המטוס. כשהוא נחת פה החלטנו לתת לו דירה בכפר המכבייה, מנקים וארוחות כדי שירגיש הכי בבית בעולם. חזי הוכמן, מנהל הנבחרת, עשה לו הכל. הוא ונועם יעקב ישר נהיו חברים מאד טובים וזה עזר, אבל זה עדיין לא נגמר פה. הייתי במירוץ מול משרד הפנים לקבל מספר זהות ודרכון כדי לרשום אותו בפיב"א, הרי חובה להציג דרכון ישראלי בתוקף. זה לקח הרבה זמן ובסוף זה קרה, אחרי חודשים העבודה השתלמה".

לאן הוא יכול להגיע?
"הוא 2.11 עם יכולת מסירה שלא ראיתי, מבחינת קליעה הוא כמו גארד. הוא גאון, חכם בצורה בלתי רגילה. תוך ימים הוא השתלב כאילו הוא כאן כבר כמה שנים. איך הוא אמר לי פעם: 'אם אני יוצא מייל אני שווה 400/500 אלף דולר בשנה בשוק. זה כמו לצאת מ-8200 , חוטפים אותך. אני לא אחד שיבוא לחוזה של 150 אלף דולר באירופה'.

"הוא מרגיש את ההייפ, בהכנה כל הסוכנים שאני מכיר חיכו לו אחרי המשחק. אבל הוא לא שם. התכנון שלו הוא ללמוד עוד 3 שנים ואח"כ לראות לאן זה יוביל אותו", סיכם, "דראפט או לא דראפט, הוא רוצה לסיים את הלימודים. לא רק כדורסל בראש שלו למרות שגם שם הוא מאמין בעצמו וחולם הכי רחוק - NBA".