זה לא חזון, אלא עובדה: נבחרת העתודה של ישראל בכדורסל היא מעצמה. אחרי המסע המופלא ביורובאסקט 2023 עד גיל 20 שהסתיים במדליית כסף הירואית ובלתי צפויה - העתודה סופרת ארבעה גמרים בחמשת הטורנירים האחרונים (כולל שתי זכיות ב-2018 ו-2019 עם דני אבדיה בסגל), כאשר גם בפעם שלא העפילה לגמר - סיימה במקום הרביעי והמכובד.
לחצו כדי להצטרף לעמוד הטלגרם החדש של ערוץ הספורט
בעקבות ההצלחה בשנים האחרונות, למעשה, רק שלוש נבחרות השיגו יותר מדליות בהיסטוריית האליפות מישראל (6), והן ספרד (16), צרפת (8) וליטא (7), שלוש מהמדינות היותר חזקות ביבשת בענף. אגב, אף נבחרת בעבר לא רשמה ארבעה גמרים בתוך חמש אליפויות.
נבחרת העתודה שהתחילה את רצף ההישגים היא זו של עודד קטש, ב-2017, שהגיעה עד הגמר והפסידה 65:56 ליוון בכרתים. עם כל אליפות כזו השאלות המידיות שצפות הן - "איפה הילדים הללו ישחקו בעתיד?", ו"איך הם יתפתחו?", אז לשם כך נחזור אחורה לנבחרת ההיא של לפני שש שנים ונגלה איפה אפשר למצוא היום את השמות ששמו אותנו על המפה אחרי 13 שנים ללא הופעה בגמר.
עודד קטש - מכבי תל אביב. נתחיל עם המאמן של החבורה, שמאז אימן גם את הבוגרת, את הפועל ירושלים ופנאתינייקוס. היום, כידוע, הוא האיש על הקווים ביד אליהו, שעם הזמן זכה לגב מההנהלה והאוהדים ויצר קבוצת כדורסל נהדרת שהייתה מרחק נגיעה מפיינל פור וזכתה באליפות המדינה על חשבון הפועל תל אביב.
קטש. מתפתח כמאמן יורוליג (צילום: אלן שיבר)
תמיר בלאט - מכבי תל אביב. מלך האסיסטים של יורובאסקט 2017 U20 חתם אתמול (שני) רשמית במכבי ת"א ובכך הוא יתאחד עם קטש, שאימן אותו גם בהפועל י-ם ובנבחרת הבוגרת. כמצופה ממנו אחרי ההצגות באליפות, בלאט הפך לשחקן יורוליג לגיטימי והוא יקווה לעשות קפיצה מדרגה בהיכל לאחר שנתיים באלבה ברלין.
יובל זוסמן - הפועל ירושלים. אחרי אליפות נהדרת ב-2017 זוסמן סחף את הנבחרת לזהב ראשון ב-2018 כשזכה בתואר ה-MVP של הטורניר ובאופן טבעי, הוא סומן כהבטחה גדולה ביורוליג, היה מועמד ל-NBA אבל לא הצליח לעמדות בציפיות הגבוהות. כמו בלאט, גם הסווינגמן הארוך חזר לארץ אחרי שנתיים בברלין והוא ינסה לעזור למתן אדלסון בפרויקט המסקרן בבירה.
נתנאל ארצי - הפועל חולון. ארצי עבר מספר תחנות בישראל מאז שעלה לבוגרים של מכבי חיפה ועד שחתם באפריל האחרון לשנתיים בהפועל חולון. הפורוורד שיחק 25 משחקים אשתקד במדי הפועל אילת לפני המעבר לחולון והעמיד שיא קריירה של 10.4 נקודות בממוצע למשחק.
דניאל קופרברג - מכבי חיפה. הגבוה המצוין של העתודה לפני שש שנים לא הצליח להטביע חותם בקדנציה שלו בהפועל תל אביב (2019- 2021), אז הוא חזר הביתה למכבי חיפה ומונה לקפטן בליגה הלאומית.
ככה זה התחיל (FIBA)
רועי הובר - הפועל גליל עליון. הרכז חתם לפני חודשיים על הארכת חוזה בגליל עליון אחרי עונה נפלאה בה רשם ממוצעי שיא של 10.7 נקודות ו-6.1 אסיסטים (12.3 נקודות ו-6.0 אסיסטים בפלייאוף). כמו כן, הובר הופיע לראשונה בסגל של נבחרת ישראל הבוגרת.
גיל בני - הפועל תל אביב. עוד רכז אדום שהאריך הקיץ חוזה לאחר עונה מרשימה. בני הוא מצעירי הנבחרת הזו (יליד אוקטובר 1998, זכה עם העתודה ב-2018 כקפטן) ובזכות הלחימה שלו - הפך לאהוב הקהל בדרייב אין. בגובה 1.81 מ' ובלי מספרים נוצצים, בני עושה את כל מה שלא מופיע בסטטיסטיקה והוא אחת הסיבות לכך שהאדומים מת"א הגיעו לגמר בעונה החולפת. בני נכנס לאחרונה לסגל המורחב של נבחרת ישראל לטורניר טרום מוקדמות האולימפיאדה, כמו ארצי והובר.
מירון רוינה - הפועל גלבוע/גליל. רוינה התחיל בעונה שעברה את הקדנציה שלו בגן נר אחרי שלוש שנים בהפועל אילת וב-12.7 דקות בממוצע למשחק רשם 2.1 נקודות ו-2.4 ריבאונדים.
אריאל נבון - א.ס אשקלון מהליגה הארצית. נבון היה השפן שקטש שלף מהכובע באליפות, אבל לפני כשנה וחצי בגיל 24 הוא פרש מכדורסל בטענה שהוא שחוק. הגארד חזר לשחק וכיום הוא בארצית. ברבע הגמר מול איסלנד נבון עזר לנבחרת כשרשם 15 נקודות ב-64% מהשדה לצד 3 חטיפות.
נבון. פרש מכדורסל בגיל 24 וחזר (FIBA)
יונתן רבינוביץ' - שיחק באוסטריה בעונה שעברה. עוד לא ברור היכן רבינוביץ' יישחק ב-23/24, אך אשתקד הרכז שגדל במחלקת הנוער של הפועל תל אביב שיחק בוולס מהליגה האוסטרית הבכירה.
רועי נציה - הפועל גלבוע/גליל. אחרי שנתיים בהפועל עפולה, נציה הצטרף לאחרונה לגלבוע/גליל ויקווה לעלות לליגת העל. נציה סייע לעפולה לעלות ליגה עם 7.5 נקודות ו-4.2 ריבאונדים בממוצע למשחק. ב-20/21, במדי קריית אתא, נבחר לשחקן ההגנה של הלאומית.
תום ספיר - הפועל חבל איילות מהליגה הארצית. ספיר לא נשאר ברמות הגבוהות ובעונה שעברה עלה עם קבוצתו מליגה א' לארצית.
מיכאל מושקוביץ - פנסילבניה. מושקוביץ מיעט לשחק באליפות כמו השלושה שלפניו ברשימה (כן קלע 11 נקודות ברבע הגמר) ובחר לקחת את הקריירה שלו לארצות הברית. הוא החל את דרכו ב-2019/20 בקאנקאקי (אילינוי) ואז עבר לאוניברסיטת פנסילבניה מה"אייבי ליג" בדיוויז'ן 1 - אותה ליגה בה משחק דני וולף. בעונה האחרונה שיחק 12.8 דקות בממוצע ורשם 1.45 נקודות למשחק.