נבחרת הנשים של ספרד בכדורגל תבעה אתמול (ראשון) את שמה בספרי ההיסטוריה לאחר שזכתה בפעם הראשונה בתולדותיה בגביע העולמי, עם ניצחון 0:1 על אנגליה. רגע השיא של האדומות היה אמור להיות חגיגה ספורטיבית, אך אירוע חריג למדי הסיט לחלוטין את הזרקורים מהזכייה; נשיא ההתאחדות הספרדית, לואיס רוביאלס, חיכה על הפודיום ובירך את השחקניות הספרדיות, וכאשר ג'ני הרמוסו עלתה לקבל את המדליה, רוביאלס חיבק לזרועותיו את הכוכבת ונישק אותה על השפתיים.
ההתנהגות ההזויה של רוביאלס הפכה להיות שיחת היום בספרד ובכדורגל העולמי בכלל, אך בתמונה הגדולה הפכה להיות נדבך נוסף בדרמה הלא נגמרת שקיימת בנבחרת הנשים של ספרד. אז מה האירועים שהפכו את לה רוחה למוקד של סערות תקשורתיות?
הסיפור מתחיל בספטמבר, 2022. בהודעה חריגה ופתאומית, 15 משחקניות הנבחרת הודיעו בהתאחדות כי הן לא מתכוונות להגיע למשחקי הנבחרת הקרובים, זאת בשל תחושות קשות על יצירת סביבה מתוחה ולא נעימה בנבחרת, והכתובת לטענות הייתה המאמן, חורחה וילדה. על אף שלא נעשתה התייחסות ספציפית במכתב, המרד נבע מקושי של השחקניות בהתמודדות עם כללי התנהגות שהיו מקובלים בנבחרת. על פי דיווחים בספרד השחקניות היו מחויבות להשאיר דלתות פתוחות בחדרים, והיו נעשות בדיקות של החפצים האישיים שלהם בזמן נסיעות.
החלטת החרם נתקלה בתגובה נגדית מטעם ההתאחדות, שהחליטה לגבות את וילדה, ולהשאירו בתפקידו. 12 מאותן 15 שחקניות לא זומנו יותר למדים הלאומיים, ו-וילדה יצא עם סגל מחודש למשחקי הגביע העולמי. למרות הקרע הגלוי בין הצדדים, ספרד הצליחה להתקדם בטורניר האחרון, אך מעל פני השטח קשה היה שלא לשים לב למתח הקיים בין הכדורגלניות לוילדה. לאחר הניצחון על שבדיה ברבע הגמר התעוררו ספקות על המצב הקיים בחדר הלבשה, כשוילדה צולם חוגג את העלייה לבד, והשחקניות לא ניגשו אליו.
אירוע נוסף שחיזק את החשדות על מערכת היחסים הקיימת בין הצדדים היה בחילוף אלכסייה פוטייאס בחצי הגמר. הקשרית שזכתה פעמיים בבלון ד'אור אמנם לא חתמה בזמנו על המכתב, אבל הביעה תמיכה פומבית בשחקניות שבחרו בצעד. בהתמודדות בחצי הגמר מול הולנד וילדה החליט להחליף את פוטייאס, וכאשר ניגש ללחוץ את ידה בירידה לספסל פוטייאס דחתה אותו בהפגנתיות, מה שנראה כסימן למערכת היחסים העכורה בין הצדדים.
ומכאן אנחנו מגיעים לגמר עצמו. ספרד סיפקה משחק הירואי, הכניעה בסופו של דבר את אנגליה וזכתה בגביע, אבל החגיגות היו רחוקות מלהיות חלומיות. וילדה עצמו זכה לקריאות בוז באיצטדיון בסידני כאשר קיבל את המדליה על הזכייה, במה שהראה שגם בקרב הקהל הספרדי הדעות על המאמן חלוקות. לאחר מכן הגיע רגע הנשיקה, עליו הגיב רוביאלס ואמר: "בוא לא נתייחס לעיסוקים של אידיוטים. זה היה רגע של אושר בין שני אנשים ששמחו. אנחנו לא מתעסקים בשטויות".
חורחה וילדה ואלכסייה פוטייאס (קרדיט: getty)
יש לציין, כי וילדה ורוביאלס ביחסים מצויינים. באחד ממסיבות העיתונאים בטורניר וילדה התייחס למצב בחדר הלבשה, ונתן קרדיט רב לרוביאלס שהחליט לתמוך בו בתקופת המרד. יתר על כן, ההתאחדות עצמה מסרה בזמנו כי כל שחקנית שתחזור למדים הלאומיים תצטרך לבקש סליחה מהמאמן עצמו, כך שוילדה נסע לאוסטרליה וניו זילנד כאשר הבכירים בענף בספרד צידדו בו במחלוקת הקיימת.
כובשת שער הניצחון בגמר, אולגה כרמונה, הביעה את תמיכתה בהתאחדות לאחר הגמר כשמסרה: "היו נהדרים איתנו", שיבחה המגנה את ההתאחדות במסיבת העיתונאים לאחר הגמר, "סיפקו לנו את כל התנאים כדי שנוכל לנצח". אך גם החגיגות של השחקניות לא הצליחו לייצר רק תמונות מעוררות אופטימיות, כשרוביאלס צולם אומר בחדר הלבשה עם השחקניות שהוא מתכנן טיול עבור כולן, והוסיף "בהלצה" שהוא מתכנן להתחתן עם הרמוסו.
היחסים השבריריים בין הבכירים בכדורגל הספרדי לבין נבחרת הנשים היו עדינים למדי עוד בטרם הגמר, והפכו להיות בלאגן של ממש לאחריו. היום כבר התערב בסיטואציה שר הספורט הספרדי, מיקל איסטה, ומסר שההתנהגות של רוביאלס לא מקובלת והוא צריך להביא התנצלות. אמירה קונקרטית על סנקציות שיופעלו כנגד נשיא ההתאחדות לא הייתה, וכך גם הודעה על עתידו של וילדה. זה היה מסע חריג, מטורף ומלא דרמות עבור נבחרת הנשים של ספרד, ולמרות ההישג המדהים, קשה להאמין שהמצב הנוכחי ימשיך להתקיים כהוא זה. מה שבטוח, שלאור ההתנהלות בכדורגל הספרדי, אירועי היום האחרון לא יהיו הפרק הסופי בסאגה הלא נגמרת של אלופת העולם הטרייה.