בצל הסערה בהתאחדות לכדורגל, שנחשפה אתמול בערוץ הספורט, חברי ההנהלה, שיגיעו היום (שני) למשרדי ההתאחדות, מצפים מהיו"ר, שינו זוארץ, לא להעלות את נושא שינוי עונשי הרדיוס וסגירת היציעים בישיבה. כזכור, הקבוצות הגדולות לוחצות להגביל את בית הדין ולהעביר שינויים שיטיבו עמם, וזאת בניגוד לעמדת המשפטנים וחברי ועדת התקנון. אתמול שוחח היועץ המשפטי של ההתאחדות, עו"ד עמית פינס, עם זוארץ והסביר לו את המשמעויות של העברת הנושא בהנהלה בטרם ועדת יישום תקנון סיימה את עבודתה. כמו כן, כפי שפורסם, אם הדבר יובא להצבעה והנושא יעבור, תוגש עתירה בנושא.
הכעס הגדול של המתנגדים הוא בעניין בחינת חלופות לעונש הרדיוס. באופן אבסורדי, מי שהיו חברי הוועדה לממצאים ומסקנות של צוות ההיגוי לבחינת עונשים חלופיים, לוחצים לשינוי, בניגוד לדעתם רק מלפני שלוש שנים.
בראש הצוות עמד יו"ר ההתאחדות דאז, אורן חסון, ועל חבריו נמנו: חבר הנהלת ההתאחדות שינו זוארץ, שמעון מימון, יו"ר ועדת התקנון, עו"ד משה אביבי והיועץ המשפטי, עו"ד עמית פינס. כמו כן, השתתפו בדיוני הצוות: מנכ"ל ההתאחדות, מר רתם קמר, ראש האגף המשפטי, ראש אגף ההסברה ודובר ההתאחדות. הצוות קיים שלושה דיונים מקיפים ובהם שמע את עמדתם של הגורמים הבאים: נציג הקבוצות הלא מקצועניות, חברי הנהלת ההתאחדות באסם סולימן ואריאל שיימן, נציגי הקבוצות המקצועניות – עו"ד מורן מאירי ממכבי תל אביב, מוחמד אבו יונס, אלונה ברקת, תובע ההתאחדות, עו"ד ניר רשף, נשיא בית הדין העליון נציגי משטרת ישראל מוריס חן ו-ירון ארם וכן עו"ד עמיאל תגר, דיין בבית הדין של איגוד הכדורסל.
בסעיף 5.3 צויין: "קיימת תמימות דעים כללית כי אין חלופה אמיתית לעונשי הרדיוס ומשחקים ללא קהל". בסעיף 5.6 נכתב: "מבין כלל העמדות שנשמעו, הן בתוך הצוות והן של גורמים חיצוניים, עמדתה של מכבי תל אביב הייתה החריגה מבין העמדות האחרות והביאה לידי ביטוי דרישה לביטול כולל של עונשי הרדיוס ומשחקים ללא קהל".
בסעיף 6 נכתב: "לנוכח כל העובדות והעמדות שהובאו בפני הצוות, המלצותיו הן כדלקמן: אין נימוקים כבדי משקל אשר יש בכוחם להביא לביטול כולל וגורף של עונשי הרדיוס וקיום משחקים ללא קהל, על ידי מחיקתם מתקנון המשמעת, זאת בעיקר עקב היעדרה של חלופה אמיתית ומשביעת רצון לענישה משמעתית זו. יש דווקא להרחיב את הכלים הענישתיים העומדים לרשות בתי הדין".