$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

וומבי 2.0: הסיבה לטנקינג של הוויזארדס?

אלכסנדר סאר מטריף את ארה"ב, מיועד להיבחר 1 בדראפט, וגורר השוואות לבן ארצו. היכרות

דני דניאלי   25.11.23 - 13:09

תגיות: NBA

Getting your Trinity Audio player ready...

שחקנים מאירופה משתלטים על ה-NBA בשנים האחרונות. החל מיאניס אנטטוקומפו, דרך ניקולה יוקיץ' ולוקה דונצ'יץ' ועד ויקטור וומבניאמה. גם בדראפט 2024, המועמד המוביל לעלות ראשון לבמה ללחוץ את ידו של אדם סילבר הוא שחקן מהיבשת הישנה, עם פוטנציאל ענק. הכירו את אלכסנדר סאר, וומבי 2.0 אם תרצו, שירצה להיות הכוכב האירופי הבא בליגה הטובה בעולם. צפו במהלכיו בנגן הווידאו למעלה>>>

הצרפתי בן ה-18 שמתנשא לגובה של 2.16 מ' עם מוטת ידיים באורך 2.32 מ', עבר מסלול מיוחד ויוצא דופן בקריירה, עם קשר משפחתי הדוק למשחק עם הכדור הכתום, ארסנל יכולות רחב ופרויקט מסקרן שהוא הפנים שלו, תמצאו כאן כל מה שצריך לדעת על הכשרון הענק.

מסלול הקריירה, הקשר המשפחתי והחיבה לפרויקטים יוצאי דופן
סאר נולד למשפחה ממוצא סנגלי, אך גדל בערים הצרפתיות בורדו וטולוז. אביו היה כדורסלן סנגלי ואחיו, אוליבייה, משחק באוקלהומה סיטי. בגיל 14, קיבל הצעה להצטרף לאחד המועדונים הגדולים ביותר באירופה, ריאל מדריד, עתירת התארים, שידועה ביכולות פיתוח השחקנים שלה. בשנת 2021, כשהיה בן 16, אחרי שנתיים בענקית האירופית, קיבל הצעה יוצאת דופן להצטרף לליגה החדשה בארה"ב, "OVERTIME ELITE", תמורת סכום של מאה אלף דולרים לעונה ולקח אותה בשתי ידיים. מה אתם עשיתם בגיל 16?

אחרי שנתיים בליגה המדוברת, בה גם נבחר לחמישייה השנייה של העונה ב-2022/23, סאר רצה להמשיך לפרויקט אחר בקריירה. במקביל לכל אלה, הוא גם זכה במדליית כסף וארד באליפויות העולם עד גיל 17 ו-19 במדי הטריקולור. התחנה הבאה הייתה הליגה האוסטרלית, בפרת' ווילדקאטס, אבל לא כשחקן זר מן המניין, אלא תחת התקן של "הכוכב הבא". מה זה אומר בעצם?

ב-NBL האוסטרלית יש מבנה ייחודי לקבוצות בליגה. מעבר להגבלת זרים ומקומיים, למועדונים יש את האפשרות לבחור שחקן שייכנס לסגל תחת הטייטל "הכוכב הבא". מי שמאיישים את המקום הם שחקנים צעירים עם פוטנציאל להיבחר בדראפט ה-NBA. התכנית יצאה לדרך בעונת 2018/19 והוציאה לא מעט שחקנים לליגה הטובה בעולם, כשהבולטים ביניהם הם לאמלו בול, ג'וש גידי, עוסמאן דיינג, אר ג'יי האמפטון וראיין רופר.

בלא מעט תחזיות דראפט, ביניהן של ה"אתלטיק" ו-"ESPN", סאר מדורג במקום הראשון, נכון לכתיבת שורות אלה.

סגנון המשחק
אין איך להתחמק מזה - ההשוואה לחייזר הצרפתי ויקטור וומבניאמה היא יותר ממתבקשת. סאר משחק בעמדות הפאוור פורוורד והסנטר, אתלט על, עם יכולת ליצור לעצמו ולאחרים מכדרור, למרות גובהו הרם, הוא משחק לא מעט מחוץ לקשת השלוש, דבר שמתבטא בביטחון שלו לזרוק לא מעט שלשות ומחצי מרחק.

בצד ההגנתי, סאר הוא כאב ראש רציני לשחקנים שמתקיפים מולו. אחרי 12 משחקים בליגה האוסטרלית, הוא מחזיק את יריביו על 26% מהשדה, מספר נמוך להפליא. עבודת הרגליים שלו מרשימה יחסית לנפיל בגובה 2.16 מ', כשהוא שומר בהצלחה  גארדים זריזים באחד על אחד ומוסיף על כך יכולת אדירה בהגנה על הטבעת עם 1.2 חסימות למשחק.

מה אומרת התקשורת ואנשי הצוות בארצות הברית?
איב מודי
, לשעבר עוזר מאמן הפועל תל אביב וכיום ראש מחלקת הווידאו של היוסטון רוקטס, התייחס לכישרון הצרפתי בראיון לאתר ערוץ הספורט: "אלכס סאר הוא פרוספקט מעניין מאוד. הוא התחיל את הקיץ מתחת לרדאר אבל אחרי כמה משחקים מול הג'י ליג איגנייט הוא ממש עלה על המפה".

מודי המשיך והוסיף: "סאר מתווסף לטרנד של שחקנים גבוהים, אתלטים, ו-ורסטילים שנבחרים בלוטרי בשנים האחרונות, ובדראפט הזה שאין בו בחירה ראשונה ברורה, הוא עוד יכול לסיים כרוקי הראשון שנבחר, בהחלט. הפלוס הגדול בבחירה בו זה שהוא מראה יכולות הגנתיות ברמה גבוהה יחסית לגילו, ורוקיז שיכולים ״להשאר״ על הרצפה עם יכולות הגנתיות טובות, בדרך כלל מקבלים דקות מהר מאוד וזה תורם מאוד להתפתחות שלהם".

על הדברים שצריך לשפר, אמר מודי: "בעוד שאין שאלות לגבי הנתונים הפיזיים וההגנתיים שלו,  ההתקפה צריכה להשתפר. הוא אמנם אתלט מצויין, וזז מצויין ללא כדור, אבל נקודת המפתח תהיה היכולת שלו לרווח את המגרש עם שלשה פה ושם, ולקחת חלק בניהול התקפות עם האנד-אופים ויכולת בשורט רול".

ב"אתלטיק", אחד מאתרי התקשורת המובילים במדינה, נכתב: "סאר נראה הכי טוב מבין כל השחקנים ששיחקו במשחקים עד כה. הוא קצת יותר מ-2.15 מ' בגובה, אבל היכולת האתלטית שלו חשובה יותר, מכיוון שהוא מזיז את רגליו בצורה מדהימה עבור שחקן בגובה כזה. ב-NBA של היום, שבו יש יותר קליעה מאי פעם, זה חיוני שהגנה מצוינת תהיה מסוגלת לכסות כמה שיותר שטחים בפרקט. היכולת לעשות זאת באמצעות אורך ותנועה, בין אם בהגנת עזרה ללא כדור ובין אם אחרי חילופים כשהוא שומר על הכדור".

עוד נכתב על הפוטנציאל: "הכישרון והכלים שלו טובים מספיק כדי שייבטחו בו, אבל יש לו דרך ארוכה לעבור ואין לא בטוח שיגיע יגיע לתקרה הזו". גם ב-ESPN התרשמו: "סאר מביא שילוב מרשים של גודל, אורך, ניידות, יכולת הגנתית ויכולות אישיות. הוא לא הכי יציב כרגע, אבל כשהוא פועל במלוא העוצמה, הוא שולט באופן מוחלט מבחינה הגנתית. הרבגוניות ההתקפית של סאר הייתה בולטת באופן דומה עד כה. הוא נראה די טבעי כשזורק שלשות ממהלכי פיק-אנד-פופ (חסימה ויציאה לקליעה), בעל חוכמה מרשימה כמטרה של פיק-אנד-רול והראה יכולת מסירה מצוינת בהתקפה של פרת' בחצי המגרש".

גם לא מעט תהיות וסימני שאלה הועלו: "הדברים לא היו קלים עבור סאר מול תחרות NBL פיזית יותר, מה שאמור להיות מבחן טוב עבור הצרפתי בן ה-18 ככל שהעונה מתקדמת. ההופעה הבולטת שלו בלאס וגאס (מול הג'י ליג איגנייט) יצרה באזז משמעותי, והובילה אותו לטופ 5 שלנו. נראה שהוא נמצא במצב חזק מבחינת התפתחות. תהיה לו פלטפורמה טובה להמשיך ולהציג את המיומנויות הייחודיות שלו בשני קצוות המגרש, כשהעונה תתקדם כדי לשמור על המומנטום שהוא בנה".

ב"ספורטס אילוסטרייטד" התלהבו גם כן מהיכולת ההגנתית של הפרוספקט הצרפתי: "מה שעושה אותו כל כך מהנה צפייה בצד ההגנתי הוא האפסייד שלו כשחקן גבוה שיכול להחליף וכשומר בפיק אנד רול. האיש הגדול של פרת' זז כל כך טוב לרוחב והוא כל כך זריז שהוא מסוגל לשמור מובילי כדור בזכות השטח שהוא מצליח לכסות".

מה אומר הנער?
על עונתו הראשונה בכדורסל מקצועני אמר סאר: ״זו השנה הראשונה שלי במשחק מקצועי ואני רק מתרגל לזה. זה הרבה יותר פיזי. כולם חזקים יותר ויש הרבה יותר מהמורות במשחק. אני די מרוצה מאיך שזה יצא עד כה ואני מקווה להמשיך את זה".

סאר לא הסתיר את רצונו להיות חלק מאולימפיאדת פריז בקיץ: ״אני רוצה להיות חלק מהנבחרת האולימפית של צרפת בקיץ הבא, כמובן. תרבות הכדורסל בצרפת היא גדולה. יש לנו הרבה שחקנים עכשיו בליגה או בדור הבא. אני רואה את זה בשנים הקרובות, הנבחרת הלאומית שלנו תהיה ממש טובה ואני רואה אותנו בטופ של אירופה ולמה לא להתחרות על מדליית הזהב בכל טורניר שיש לנו?"

אחיו של סאר, אוליבייה, שמשחק באוקלהומה, החמיא: ״זה מרשים עד כמה הוא בוגר מחוץ למגרש ועל המגרש. אני חושב שיש הרבה במשחק שלו שהוא עדיין צריך לאמץ ולשפר. אני לא יכול לחכות לעתיד שלו. השמיים הם הגבול״.

אז לאחר כל הניתוחים, לא מעט קבוצות יילחמו בקיץ הקרוב על כישוריו של החייזר הצרפתי הבא, מי יודע, אולי הוא ישתף פעולה עם דני אבדיה בוושינגטון.