(צפו במשחק האחרון בין ישראל לאיסלנד)
כשהיא עם הפנים לחודש מארס, נבחרת ישראל קיבלה את מבוקשה עם ההגרלה ה"נוחה" יותר לפלייאוף יורו 2024 והיא תפגוש בחצי הגמר את איסלנד. בינתיים, זה הזמן להכיר את היריבה שמצפה לשחקניו של אלון חזן.
הנבחרת האיסלנדית, שנמצאת במקום ה-67 בדירוג פיפ"א האחרון (ארבעה מקומות מעל ישראל) זכורה לנו היטב בזכות ההגעה הסנסציונית לרבע גמר יורו 2016, הניצחון המטורף על נבחרת אנגליה - ומחיאות הכפיים הקצובות של האוהדים (שמאז הפכו לגימיק נפוץ גם בישראל). אגב, אותה הופעה ביורו היתה היחידה שלה אי פעם במפעל - מאז החלה האליפות להתקיים ב-1960.
מאז היא הספיקה להיות גם במונדיאל 2018 ברוסיה (כולל שם היא אפילו סיימה ב-1:1 עם ארגנטינה ומסי, לפני שהודחה בשלב הבתים), אבל לא השתתפה בשני הטורנירים האחרונים - לא ביורו 2020 ולא במונדיאל האחרון בקטאר.
את קמפיין מוקדמות היורו היא סיימה במקום הרביעי בבית 10, שכלל את פורטוגל, סלובקיה ולוקסמבורג - שסיימו מעליה - ובוסניה וליכטנשטיין שסיימו מתחת. נכון לעכשיו, יש לה שלושה ניצחונות בסך הכל בקמפיין, תיקו אחד, שישה הפסדים - ומאזן שערים של 16:17.
מפגש עם רונאלדו במוקדמות (Hugo Amaral/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)
מבחינת ההיסטוריה שלנו עם איסלנד - עד היום היא פגשה את נבחרת ישראל חמש פעמים, ועוד לא הפסדנו לה באף משחק (שני ניצחונות ושלוש תוצאות תיקו). הפעם האחרונה שבה נפגשנו במסגרת רשמית היתה במסגרת ליגת האומות, ביוני 2022 - שני המפגשים הסתיימו בתיקו 2:2 (בסמי עופר כבשו לזכותנו ליאל עבדה ושון וייסמן, בפעם השנייה נהנינו משער עצמי ומגול נוסף של דור פרץ). כזכור, בסוף אותו קמפיין סיימנו במקום הראשון - והגענו לפלייאוף.
את הנבחרת מאמן היום אגה האריידה הנורבגי, שמונה לתפקיד באפריל האחרון במקומו של ארנאר וידרסון המקומי. בינתיים, הוא ניצח רק שני משחקים מתוך שבעה. השם הגדול של הנבחרת הוא יוהאן גודמונדסון, שמשחק בברנלי האנגלית - יש לו 90 הופעות ו-8 שערים במדים הלאומיים.
בנוסף, לנבחרת יש מספר כשרונות צעירים כמו האקון ארנאר הראלדסון, שנרכש בקיץ האחרון על ידי ליל מקופנהאגן תמורת 15 מיליון יורו, השוער רונאר אלכס רונארסון ששייך לארסנל ומושאל לקרדיף והחלוץ אנדרי גודיונסן, בנו של החלוץ האגדי האיסלנדי איידור גודיונסון שזכה באליפויות עם צ'לסי ובליגת האלופות עם ברצלונה.
סולומון מול איסלנד בליגת האומות. נתראה במארס (אלן שיבר)