$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מצלמת המהירות הכי רווחית בעולם

תמיד הרגשתם שחלק ממיקומי מצלמות המהירות מוכוון כדי "לעשות קופה" על חשבון הנהגים? אתם לא לבד. מצלמה אחת בבריטניה אחראית לכ-6.5% מסך ההכנסות מדו"חות המהירות בשנה אחת

בועז קורפל
בועז קורפל   13.12.23 - 15:06
Getting your Trinity Audio player ready...

כאשר מביטים על תפוקת דו"חות התנועה של המצלמות בישראל מול מה שקורה במערב אירופה וארה"ב, מקבלים פרופורציות עד כמה מערכת אכיפת החוק כאן יעילה או לא ביחס למשטרה במקומות אחרים.

אתם בוודאי מכירים את מצלמות המהירות בדרככם היום-יומית וגם יודעים מתי להוריד את הרגל מהדוושה או להישאר נינוחים כי אתם במהירות החוקית. אבל יש מקומות בהם הנהגים מופתעים בכל פעם מחדש ומשלמים את המחיר על הרגל הכבדה. קחו למשל את המצלמה הכי עסוקה בעולם, זאת ששברה את שיא ההכנסות עם  קרוב ל-100,000 דו"חות מהירות וקנסות בשיעור 11 מיליון יורו.

בשונה מהמצב בכבישי ישראל בהם המצלמות מוצבות על עמודים בצבע כתום או תושבות בולטות עם תמרור אזהרה כשנכנסים לקטע מצולם וגם רובנו מקבלים התרעה ב-Waze, הרי שהמצלמה האנגלית הנ"ל בעיר הקטנה Uxbridge צפון מערבית ללונדון, מוסווית היטב ובמבט ראשון נראית כמו קן גדול של ציפורים תמימות. בשלוש השנים האחרונות היא הפיקה 98,994 דו"חות מהירות לכל נהג שעבר את המהירות החוקית של 65 קמ"ש. אמנם, רוב הנהגים חרגו במהירות במידה קלה, בכמה קמ"שים, אבל המצלמה האכזרית לא ריחמה והקנס שהופק לכל אחד הוא 100 ליש"ט.

אז נשאלת השאלה, האם ניתן לעשות כאן משהו או שמדובר במצלמה שמכוונת בזדון לייצר קנסות? הנהגים באזור בטוחים כי המהירות החוקית בקטע הכביש המדובר צריכה להיות גבוהה יותר והיא אינה תואמת למציאות ולדעתם יש כאן מהלך מכוון של הרשויות לייצר סכומי כסף גדולים. באנגליה כולה נרשמו בשנה שעברה קרוב לשני מיליון דו"חות מהירות עם קנסות בשיעור של 52 מיליון יורו לקופת המדינה.