העומס השפיע. מכבי תל אביב הובילה אמש (רביעי) 75:82 על פנאתינייקוס אבל הפסידה 95:88, אחרי ריצת 6:20 מדהימה של היוונים. מאמן הקבוצה עודד קטש אמר בסיום ש"עם חסרונו של וויד בולדווין, שחקנים באמת נפלו מהרגליים". לאחר מכן רצינו לבדוק את ההבדל בעומס, לפחות בתוך הסדרה עצמה, בין מכבי ת"א לפנאתינייקוס.
היוונים ניצחו בשני המשחקים הזוגיים בסדרה, 2 ו-4, בזמן שמכבי ניצחה בשני המשחקים שלפניהם הייתה מנוחה ארוכה יותר מיומיים. הדבר מושפע מחלוקת העומס בתוך הקבוצה, באופן טבעי, כשמכבי משחקת בה בלי כוכבה ושחקנה הטוב ביותר בעונת היורוליג הסדירה וויד בולדווין.
לא פחות משישה שחקנים של פנאתינייקוס (לסור, מיטוגולו, נאן, סלוקאס, גרנט ופאפטרו) עברו את רף 25 הדקות פעמיים בסדרה, לעומת שלושה שחקנים של מכבי - ג'וש ניבו, לורנזו בראון ובונזי קולסון. שלושתם משחקים מעל חצי שעה בממוצע בערב בסדרה, כשלסור היחיד שעושה זאת אצל היוונים.
לסור ובראון היחידים ששיחקו מעל חצי שעה בכל משחק, כשסגנון המשחק שלהם שונה. בראון משמש כמוביל ההתקפה, מי שמושך אליו את מרב ההגנות בטח בהעדרו של בולדווין ומכדרר יותר, כשמצד שני הוא סוחט פחות עבירות מלסור.
קטש. מוציא את המקסימום בהתחשב בנסיבות (Getty)
במהלך המשחק הרביעי, יש לציין, ארבעה שחקנים של פאו שיחקו מעל 32 דקות (נאן, סלוקאס, לסור ומיטוגלו). יכול להיות שנראה מגמה דומה במשחק החמישי אליו שתי הקבוצות יגיעו לאחר מנוחה. שבעה שחקנים בפאו משחקים 20 דקות במשחק לפחות בסדרה, לעומת ארבעה במכבי ת"א.
זאת ועוד, לפאו יש חמישייה בדאבל פיגרס בסדרה לעומת שלושה שחקנים (בראון, קולסון וניבו) במכבי ת"א. לורנזו בראון ותמיר בלאט אחראיים ל-59.6% מהאסיסטים של מכבי בסדרה, לעומת 46% של סלוקאס ונאן, מה שמשפיע גם כן על העומס. פאו, חשוב לציין, קבוצה עשירה בהרבה מהצהובים.
הבדיקה שלנו כמובן לא כוללת את כמות הטיסות העודפת של מכבי לעומת היוונים (כשהצהובים קיימו את כל משחקי הבית שלהם ביורוליג, חוץ מאחד, בבלגרד) או את העומס בליגה בה הרוטציות שונות בשל חוקי הזרים. פאו, אגב, שיחקה 22 משחקים בליגה היוונית לעומת 24 של מכבי בליגת העל שלנו.