סוף כל סוף, יורו 2024 יצא לדרך וחגיגת הכדורגל בת החודש בגרמניה, התחילה בצורה המתאימה ביותר: עם חגיגת כדורגל של גרמניה. ה-1:5 האדיר של המאנשאפט על סקוטלנד נתן טעם של עוד לקראת המשך הטורניר, אבל בעיקר היווה תשובה לאלה שפקפקו בה.
בווידאו - חגיגות הקהל הגרמני
האכזבות משני המונדיאלים האחרונים והיכולת הלא מרשימה במיוחד ביורו הקודם העמידו בספק את היכולת של גרמניה לשמור על הבית. צרפת ואנגליה עמדו ועדיין עומדות, ובצדק, לפניה ברשימות של סוכנויות ההימורים להניף את הגביע היוקרתי בכדורגל האירופי, אבל התצוגה מול סקוטלנד הייתה איתות לכך שהמארחת מתכוונת לתת לשתי הפייבוריטיות קונטרה.
יוליאן נגלסמן הריץ את ההרכב שפתח לאורך חלק גדול ממשחקי ההכנה של גרמניה ומול סקוטלנד הוא הגיע לכדי כמעט שלמות. זה היה נראה שבכל רגע נתון במשחק המאנשאפט יכולה לייצר שער, גם לפני שהייתה ביתרון של שחקן במשך מחצית שלמה וגם אם במחצית הראשונה היא לא הרבתה לאיים על השער.
במשחק הזה, גרמניה ביצעה באופן מושלם את העקרונות ההתקפיים הטקטיים שהפכו את נגלסמן למאמן כה מוצלח. השער הראשון היה דוגמה מושלמת לכך, עם המגינים שאחראים על הריווח בזמן ששחקני הקישור והחלוץ יוצרים עומס באיזור הרחבה. יושוע קימיך, שחזר לתפקיד המגן, עשה עבודה מצוינת ובנגיעה חדה אחת פלוריאן וירץ פתח את החגיגה.
קשה לשים את האצבע על שחקן אחד שהצטיין, אבל אם בכל זאת חייבים, ג'מאל מוסיאלה הוא החשוד המיידי. קשר באיירן מינכן, שלא הציג עונה יוצאת דופן מבחינת מספרים, פתח את המשחק של גרמניה עם שימוש בדריבל, מהירות ויכולת ההשתחררות מלחץ שלו שעשו את ההבדל. המהלך שהוביל לפנדל על אילקאי גונדואן רשום כולו על שמו עם הדריבל שמשך איתו חלק גדול מההגנה הסקוטית, וחוץ מזה, כל 32 המסירות שלו הגיעו ליעדן.
שחקן נוסף הוא גונדואן, שסיפק משחק גדול ומלבד סחיטת הפנדל, שלח את המסירה המדהימה לקאי האברץ שהובילה לגול השני של מוסיאלה. טוני קרוס פתח את הטורניר האחרון בקריירה עם 101 מסירות מדוייקות מתוך 102 וארבע מסירות מפתח שהגיעו ליעד. את חלקו הגדול מהמשחק הוא ניהל בקו של שני הבלמים והזין את הכישרון הרב בחלק הקדמי של המאנשאפט עם מסירות האומן המייחדות אותו.
כל תוצאה אפשר לגמד ויש שיטענו שסקוטלנד לא היוותה יריבה ראויה לגרמניה. אולי זה נכון, אבל מדובר בנבחרת שניצחה את ספרד במוקדמות היורו והציגה כדורגל לא רע בכלל. את המשחק הזה גרמניה עשתה קל בזכות היכולת שלה ופחות בגלל חולשת היריבה, אבל אין ספק שעד לשלב הנוקאאוט לא נוכל לדעת באמת עד כמה היא טובה. בשורה התחתונה, לגרמניה היו נבחרות גדולות בהרבה, אבל דווקא זו חתומה על הניצחון הגדול בתולדותיה ביורו.
למי שבמקרה לא זוכר, המשחק שפתח את יורו הקודם, לפני שלוש שנים, היה ה-0:3 של איטליה על טורקיה. גם האזורי הגיעו אחרי אכזבה עצומה (לא עלו למונדיאל 2018) ומעטים חשבו שהיא תגיע לשלבים המאוחרים, אבל את הניצחון במשחק הפתיחה הם מינפו עד לזכייה מדהימה בגביע. לגרמניה יש בהחלט סיבות לאופטימיות.