שלב הבתים של היורו הגיע אמש (רביעי) לסיומו עם לא פחות מ-36 שחקים דרמטיים, מותחים וחלק גם קצת משעממים. לקראת שמינית גמר, שצפויה להיות מרתקת, ריכזנו את כל הנתונים של שלב הבתים.
נתחיל עם העובדה כי 81 שערים הובקעו בששת הבתים, ממוצע נמוך מאוד של 2.25 שערים בלבד, כלומר שער בכל 40 דקות. 30 מהם הובקעו בין הדקות 1 ל-30. כמעט רבע מהם (19) הובקעו בין הדקות 76 עד לסיום, כאשר מהם 10 שערים בתוספת הזמן.
גרמניה היתה נבחרת ההתקפית ביותר עם 8 שערים ואחריה אוסטריה עם 6 כיבושים. טורקיה, שווייץ, ספרד ופורטוגל כבשו 5 שערים כל אחת. סרביה שהודחה היא הנבחרת שכבשה את מספר השערים המועט ביותר: 1 בלבד. גרמניה מובילה בקטגוריות של החזקת כדור (64 אחוז), אחוזי דיוק במסירות (93) ומספר איומים לשער (57) גם כן.
ספרד היא הנבחרת היחידה ששמרה על מאזן מושלם בשלב הבתים עם שלושה ניצחונות בשלושה משחקים ולראשונה בתולדותיה עשתה את זה כשהיא לא ספגה אף שער. גם בתחום הזה היא היחידה. אנגליה, צרפת ובלגיה ספגו שער אחד בלבד.
דנמרק וסלובניה הן שתי הנבחרות היחידות שהעפילו לשמינית הגמר מבלי לנצח (3 תוצאות תיקו). האחרונה שעשתה את זה היא פורטוגל ב-2016 שבאופן אירוני גם המשיכה לזכיה בגביע. אוקראינה (4 נקודות) היא הקבוצה הראשונה אי פעם שמודחת עם 4 נקודות מאז נוהגה שיטת שלוש עולות מבית.
גיאורגי מיקוטאדזה הגיאורגי הוא מלך שערי הטורניר עם שלושה כיבושים והיחיד שהבקיע בכל משחק כמובן. ג'מאל מוסיאלה, רזבן מארין, קודי גאקפו, ניקלאס ולקרוג ואיבן שראנץ הבקיעו שני שערים כל אחד.
אגב, כריסטיאנו רונאלדו הוא השחקן שבעט הכי הרבה פעמים למסגרת מבלי לכבוש (12). אחריו ברשימה נמצאים רומלו לוקאקו (10), אלכסנדר מיטרוביץ' (10) וגאורגי סודאקוב (9).
עוד נתונים מעניינים: 14 שערים, כלומר 17 אחוז מסך כל השערים, הובקעו בבעיטות מחוץ לרחבה. שבעה שערים הובקעו בפנדלים, ושבעה שערים עצמיים גם כן נכבשו שזה מהווה שיא כל הזמנים .
השוער המצטיין עד כה הוא כמובן גאירוגי ממרדשווילי הציל 20 פעמים את שערה של נבחרתו. במקום השני נמצאים פלורין ניצה עם 13 הצלות. אגנוס גאן (סקוטלנד), ברט וברוחן (הולנד), ג'יג'י דונארומה (איטליה), מרטין דובראבקה (סלובקיה) וקוהן קסטילס (בלגיה) הצילו 12 כדורים.