$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

סיכום גניבות רכב - מחצית 2024: מי צריך לחשוש?

חברות איתור הרכב פוינטר ואיתוראן מסכמות את המחצית הראשונה של 2024 והעתיד לא מזהיר. איזה סוג רכב הוא "המבוקש" ביותר? ובאיזה מחוז אחוז הגניבות הנמוך ביותר?

רן סגל  30.06.24 - 18:05
(צילום: איתוראן)
(צילום: איתוראן)

אם חשבתם שהגידול בגניבות הרכב (ובהתאם גם העלייה במחירי הביטוח) תתמתן מסיבות כאלה ואחרות, אתם בוודאי נמנים עם האופטימיים שבאוכלוסייה, שכן דוחות סיכום מחצית א' 2024 של חברות איתור הרכב פוינטר ואיתוראן אינן מנבאות עתיד ורוד, עם גידול ממוצע של 33% ביחס לרבעון הראשון של 2024.

בפוינטר מציינים שמגמת העלייה מאז 2023 נמשכת, כאשר הגנבים "חזרו לשגרה" גם בדרום וגם בצפון למרות המלחמה ופריסת הכוחות, שכן הן למדו את שגרת הפעילות ושכללו את שיטות ההתחמקות, באיתוראן מוסיפים שמחסור בחלקי חילוף, תורם לעלייה בהיקף הגניבות, זאת עבור משחטות הרכב ומכירת החלפים המשומשים, כאשר במחצית הראשונה של השנה, הפך כביש 5 לערוץ ישיר למעבר רכבים גנובים לכיוון רמאללה, טול כרם, וקלקיליה, וכ-70% מכלל גניבות הרכב בגוש דן עברו דרך כביש זה לשטחי רשות הפלסטינאית.

אילן גולדשטיין מנכ"ל פוינטר מציין: "המלחמה בעזה משפיעה גם היא ביתר מיליטנטיות מצד הגנבים. גנבי הרכב, ברובם, הפכו יותר לֶאוּמָנִים ומתנהגים ביתר אלימות בנהיגה מהירה בכבישים, בניגוח מכוניות ומחסומים במרדפים ואף בנסיעה מסוכנת בניגוד לכיוון הנסיעה. אם בעבר היה מדובר בפעילות לצורך הכנסה כלכלית, הרי שכיום נוסף גם מרכיב לאומני כחלק מהמאבק לפגוע בנו, הוסיף גולדשטיין".

ניר שרצקי, מנכ"ל חברת איתוראן: "בחציון הראשון של שנת 2024 הובילה חברת איתוראן למעצרן של 420 חוליות חשודים בגניבות רכב. גידול של 32% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מעצרן של חוליות הגנבים חסכו למשק הישראלי 2.3 מיליארד שקל".

סוגי הרכב "המועדפים"
חלוקת עוגת הגניבות בממוצע הנתונים של שתי החברות, מציג תמונה עגומה עבור הג'יפונים ורכב הפנאי, התופסים נתח ממוצע של כ-40% מסך כל הגניבות. שאר כלי הרכב הפרטיים, לא נמצאים הרחק מאחור עם 36% מסך הגניבות ורכבים מסחריים תוספים נתח של 10%. כ-8.5 מסך הגניבות הן לכלי רכב דו-גלגליים, 3.5% משאיות ו-2% רכבי צמ"ה (ציוד מכני הנדסי). כאשר רכבים חדשים יחסית מהשנתונים 2021-2023 הם המבוקשים ביותר ותופסים נתח של כ-49% מסך כל הגניבות.

האזורים "החמים"
מבין המחוזות השונים בישראל, גוש דן הוא המחוז המועד ביותר לגניבות עם סך של 44%, הרחק מאחוריו אזור השפלה עם 18%, אזור השרון תופס נתח של 14% ואזור הדרום 11% מסך כל הגניבות. ירושלים והסביבה תופסים נתח של 9.5% ואילו אזור הצפון הוא הרגוע מבין כולם עם 3.5% בלבד. השיטה הנפוצה ביותר לגניבה היא עודנה חיבור לשקע OBD וקידוד מפתח גולם, עם ממוצע של 54.5% מהגניבות ובמקום השני גניבה בשיטה וותיקה של תקיפה אלימה עם כ-20.5%.


לסיכום: אם אתם בעלי ג'יפון או רכב שטח, בני שנה עד שלוש וגרים בגוש דן – כדאי שתפקחו שבע עיניים. מאידך, אם יש לכם "פרייבט" שכבר חגג 4 שנים ומעלה ואתם גרים בצפון, תוכלו לישון טוב יותר, כל עוד נסראללה לא קם על צד שמאל כמובן.