ספרד או אנגליה - אחת מהן תניף את גביע הנרי דלוני. שתי המעצמות יפגשו ביום ראשון בגמר היורו כאשר נבחרת 3 האריות חולמת על זכיה היסטורית ואילו לה רוחה רוצה להחזיר את היורו הביתה בפעם הרביעית בתולדותיה. לקראת הגמר הגדול בברלין, בדקנו את המספרים מאחורי שתי הנבחרות הטובות ביורו 2024.
ספרד היא הנבחרת היחידה ביורו שניצחה את כל ששת משחקיה בטורניר: חמישה ב-90 דקות ואחד ב-120 (1:2 על גרמניה ברבע הגמר). אנגליה ניצחה בארבעה משחקים כולל בפנדלים (רבע גמר מול שווייץ) ושני משחקים סיימה בתיקו (0:0 מול סלובניה ו-1:1 מול דנמרק).
ספרד הבקיעה הכי הרבה שערים בטורניר - 13 במספר - שזה יותר מסך השערים שלה בכל שלושת הזכיות הגדולות. ביורו 2008 הבקיעה 12 שערים (ב-6 משחקים), במונדיאל 2012 כבשה 8 בלבד (ב-7 משחקים) וביורו 2012 הבקיעה 12 בשישה משחקים. אנגליה מדורגת רק שישית בקטגוריה הזו עם שבעה כיבושים ובאף משחק לא כבשה יותר משני שערים.
החלוקה של הספרדים מדהימה. לא פחות מתשעה שחקנים כבשו בשורותיה בטורניר: דני אולמו מוביל עם שלושה, פביאן רואיס כבש פעמיים, אניאקי וויליאמס, דני קרבחל, אלברו מוראטה, פראן טורס, מיקל מרינו ולאמין ימאל כבשו שער אחד כל אחד. 10 מהשערים של ספרד הגיעו אחרי בישול, ובמובן הזה לאמין ימאל הוא מלך הבישולים של הטורניר עם שלושה. אולמו ורואיס בישלו פעמיים כל אחד.
באנגליה השתתפו ארבעה שחקנים במלאכת הכיבושים: הארי קיין מוביל עם שלושה, ג'וד בלינגהאם כבש פעמיים, בוקאיו סאקה ואולי ווטקינס הבקיעו שער אחד כל אחד. בנבחרת האנגלית אף שחקן לא בישל יותר מפעם אחת.
מלך שערי היורו, אולמו (getty)
דקלן רייס. הכי הרבה חילוצים (getty)
לאמין ימאל הוא השחקן שאיים הכי הרבה פעמים על שער היריבה במשחקים של ספרד עם 16 ניסיונות, אחד יותר מדני אולמו ופביאן רואיס. אגב, אולמו הוא השחקן שאיים הכי הרבה פעמים על המסגרת (6) והמספרים שלו מרשימים במיוחד נוכח העובדה שפתח רק בשני משחקים בטורניר. מוראטה הרביעי ברשימה עם 11 איומים.
הארי קיין הוא כמובן השחקן שאיים הכי הרבה פעמים על השער בנבחרת אנגליה ובמאזנו 17 איומים, מתוכם 6 למסגרת וכאמור 3 שערים. פיל פודן הוא השחקן השני הכי מסוכן אצל גארת סאותגייט עם 12 איומים, אבל אף כדור שלו לא נכנס לרשת בטורניר.
ספרד מאיימת הכי הרבה פעמים לשער היריבה בטורניר - 108 איומים. אנגליה רק שביעית עם 66 איומים בלבד. ספרד בעטה 37 פעמים למסגרת ואנגליה רק 19. למרות ההבדלים הגדולים שתי הנבחרות יעילות במידה רבה עם יחס של שער כל 2.74 בעיטות למסגרת מול שער ספרדי כל 2.8 בעיטות למסגרת.
אנגליה מדורגת שלישית באחוזי החזקה בכדור ביורו עם 58.8, כאשר רק פורטוגל (64.6) וגרמניה (59.2) החזיקו יותר ממנה בממוצע למשחק. ספרד, פעם מלכת החזקת הכדור, מדורגת חמישית עם 57.3 אחוזים. מעניין לגלות שספרד מבצעת יותר קרוסים (104) בטורניר מאשר אנגליה (91). אחוזי הדיוק במסירות של שתיהן גבוה מאוד כ-90 אחוז.
ספרד מדורגת ראשונה בחילוצי כדורים (255), אגליה שלישית (225). הנבחרת של סאותגייט מתקלת יותר - 35 זכיות מתיקולים לעומת 28 בלבד של ספרד. אגב, הספרדים למרות התדמית הם הנחרת שביצעה את הכי הרבה עבירות - 83, לעומת 50 של אנגליה, שמדורת רק שמינית.
דקלן רייס קשר אנגליה מוביל את היורו בחילוצי כדורים עם 41 כאלה, ומארק גוהי הבלם האנגלי עם 40. בספרד המצטיין בקטגוריה הזו הם רודרי ומארק קוקורייה עם 31. ג'וד בלינגהאם הוא המתקל הטוב בטורניר עם 19 ואילו רייס רביעי ברשימה עם 14.