פרק מתוך הספר "18 תלתן ירוק - סיכום עונת 2023-24 ב-NBA". הספר מכיל 22 סיפורים מהעונה האחרונה של ליגת ה-NBA. על הספר חתומים שגיא רפאל ואור עמית, אבל השתתפו בו כותבים נוספים: ערן סורוקה, ציפי שמילוביץ', איציק גרינוולד-מבטח, יעוז סבר, איתי גודר ואביאל "הפיליבאסטר" וויליאמס. הספר לא יצא לחנויות, וניתן לרכוש אותו בחנות של אתר האינטרנט הכדור הכתום.
"אני רוצה שזה יעצור. הוא השחקן הכי טוב בכל הזמנים. אי אפשר להשוות אותי אליו". אומר אנתוני אדוורדס מחוץ למגרש. ואז הוא עולה למגרש, ונראה הדבר הכי קרוב למייקל ג'ורדן מאז מייקל ג'ורדן. זו יכולה להיות הטבעה מרהיבה, שבה הגוף שלו חותך את האוויר בצורה דומה. זה יכול להיות מבט מזלזל ביריב אומלל שניסה לעצור אותו ונכשל, ממש כמו שמייקל היה עושה. ואפילו מבט של הפתעה, מלווה במשיכת כתפיים כשהוא רץ להגנה, אחרי שקלע שלשה, בדיוק כמו שמייקל עשה פעם.
חיפוש קצר ביוטיוב, אינסטגרם או טיקטוק יוביל למלא סרטונים של קובי בראיינט ומייקל צד לצד, סרטונים שמראים כמה קובי היה מחקה את מייקל בצורה מדוייקת. קובי היה מתאמן על המהלכים של מייקל בשביל לשפר את המשחק של עצמו, והביא את החיקוי לדרגת אומנות, כשהוא משחזר אחד לאחד מהלכים של מייקל. בניגוד לקובי, ההשוואות אצל אדוורדס נובעות מהתגובות שלו, שמזכירות את הגדול מכולם. רון הולנד, שאימן את אדוורדס עוד כשהיה נער, טוען שאצל אדוורדס זה לא חיקוי, "הוא לא צפה בג'ורדן משחק. זו התנהגות טבעית".
מייקל ג'ורדן היה המתחרה הכי אכזרי שהכרנו בכדורסל, ואחד האכזריים שהיו בספורט. מייקל היה מייצר מוטיבציה מדברים קטנים כגדולים, מוטיבציה שהייתה גורמת לו לנצח, להוכיח, להשפיל. דוגמא אקראית אפשר למצוא באחת הסצינות ב"ריקוד האחרון" בה ג'ורג' קארל, שאימן את סיאטל ב-1996, מספר איך לפני הגמר מול שיקגו, הוא עבר ליד מייקל, ולא רצה לעשות שום דבר שיעצבן אותו, אז הוא פשוט התעלם ממנו. מייקל התעצבן כי קארל לא אמר לו שלום. לא בטוח שיש מישהו שיכול להגיע לדרגות האלו של תחרותיות, אבל אדוורדס בהחלט מתקרב.
הולנד מספר שכשאדוורדס היה נער, הוא הפסיד במשחק פינג פונג, ונעלם לכמה ימים. הוא ניצל את כל הזמן שלו כדי לצפות בפינג פונג מקצועני ביוטיוב ולהתאמן. כשחזר, אף אחד לא יכול היה לנצח אותו. סיפור אחר הוא על אימון שאדוורדס עשה לפני הדראפט. בזמן שהתאמן לבד, מישהו אמר משהו שאדוורדס לא אהב לשמוע. הוא חצה את המגרש, והתחיל לשחק אחד על אחד מול שחקן אחר, מקצוען. אדוורדס היה כל כך טוב שהבחור השני אפילו לא נגע בכדור. בדיעבד הסתבר שמי שהצית את האש היה ילד בן שש, שאמר לאדוורדס שהוא לא יכול לנצח את אבא שלו. אדוורדס הגיב ב"אני חייב שהוא ידע".
את התחרותיות הזאת ראינו העונה כשהוא שיחק באינדיאנה על קרסול נקוע ודפק את הראש בקרש של הסל כשקפץ לחסום זריקה מכרעת. ראינו אותה כשהוא הבטיח לאוהדים בדנבר שהם יחזרו לעיר למשחק שביעי, אחרי שהפסידו את המשחק החמישי. אפילו כשמינסוטה פיגרה 3:1 מול דאלאס, אדוורדס הבטיח קאמבק, קאמבק שלא התממש.
יצר התחרותיות של מייקל לא התבטא רק על המגרש. מייקל היה פסיכופת על מלא. כלפי יריבים, כלפי חברים, כלפי עצמו. זה דחף אותו לעבוד יותר קשה מכולם, זה גם הפך אותו לאדם קשה. ספק אם היה מצליח יותר מדי בתחרות החבר הכי נחמד בקבוצה, למרות שברור לכולם שאם הייתה כזו תחרות במציאות, מייקל היה מוצא דרך לנצח גם בה. אדוורדס, מעבר לתחרותיות הבלתי מתפשרת, עושה בינתיים רושם של אדם נחמד. הוא יודע לתת כבוד לשחקנים האחרים בקבוצה, יודע לתת להם קרדיט, ולמרות שחלקם שיחקו בליגה כשהוא עדיין הסתובב עם חיתולים, יודע להנהיג אותם.
זה אולי השינוי הגדול שהתרחש בו בעונה האחרונה, השינוי שסחף את מינסוטה למקום השלישי במערב, ובפעם השניה בהיסטוריה של המועדון, לעבור את הסיבוב הראשון בפלייאוף. בעונות קודמות ראינו כמה טוב אדוורדס יכול להיות. האתלטיות נוזלת לו מהאוזניים, הביטחון העצמי שלו בשמיים. כשהוא היה טוב הוא היה מדהים. רק שלפעמים הוא פשוט היה כבוי. עמד בצד. הסתכל. התחושה הייתה שהוא צריך משהו מבחוץ שיבוא וידליק אותו. אולי הוא קיווה לשמוע את הקול של אמא שלו מפלח את האוויר כמו שקרה כשהיה ילד.