בכל מהדורה של משחקים אולימפיים הרבה מאוד מבטים מופנים לעבר טבלת המדליות, כדי לראות מי תהיה המשלחת המעוטרת ביותר והמוצלחת ביותר שתסיים את האולימפיאדה בפסגה. לרוב, ארה"ב היא המדינה שמסיימת במקום הראשון, אך היו מקרים בעבר שמדינות אחרות סיימו מעליה. במשחקים בפריז 2024, שמתקרבים לסיום, יכול להיות מצב שארה"ב תסיים שנייה, כשסין כרגע מובילה במרוץ הזה.
בתחילת המאה ה-20 היו מקרים בודדים בהם ארה"ב לא סיימה כמלכת המדליות ומדינות אחרות עקפו אותה, כמו צרפת כשהיא אירחה בפריז ב-1900, או בריטניה כשהיא אירחה בלונדון ב-1908, או גרמניה הנאצית כשהיא אירחה בברלין ב-1936. בחצי השני של המאה הייתה זו ברית המועצות ששלטה בספורט וסיימה בראש הטבלה שש פעמים, כשבין לבין ארה"ב החזירה את השליטה אליה לסירוגין. מאז אטלנטה 1996, ארה"ב תמיד סיימה בפסגת הטבלה, פרט לבייג'ין 2008, אז זו הייתה סין.
וגם כיום, המעצמות הגדולות שנמצאות בטופ הן תמיד ארה"ב וסין, ומדי פעם מצטרפות למרוץ עוד אימפריות ספורט גדולות כמו בריטניה, אוסטרליה, יפן ואולי עוד מדינה מאירופה. השנה, בפעם השלישית שפריז מארחת את המשחקים, המאבק על המקום הראשון הוא רק בין שתי האימפריות הכי גדולות - ארה"ב וסין.
אז מה תמונת המצב במשחקים הנוכחיים? נכון לכתיבת שורות אלה, סין כרגע במקום הראשון עם 40 מדליות זהב, כשארה"ב שנייה עם 39 כאלו. לארה"ב יש הרבה יותר מדליות בכללי (125 לעומת 91 של סין), אך כידוע החישוב בטבלה הוא קודם כל על כמות מדליות הזהב, ואם יש שוויון אז לפי כמות מדליות הכסף ואז הארד.
יפן כרגע שלישית עם 20 מדליות זהב, כשהיא ביצעה ביום האחרון את המהפך בטבלה ועקפה את אוסטרליה, שכעת רביעית עם 18 מדליות זהב. המארחת, צרפת, שלאורך זמן רב במשחקים הייתה במקום השלישי, כרגע במקום החמישי עם 16 מדליות זהב. את העשירייה הראשונה משלימות הולנד (15), בריטניה (14), דרום קוריאה (13), איטליה (12) וגרמניה (12).
ארה"ב עדיין יכולה לסיים במקום הראשון בטבלה, אם היא תנצח בגמר הכדורסל נשים (מול צרפת). אם היא תשווה את כמות מדליות הזהב כמו לסין - 40 כל אחת - היא תעקוף אותה ותעלה לפסגה, בזכות היתרון הגדול במדליות הכסף.
פירוט מדליות הזהב של ארה"ב:
- 14 באתלטיקה (הכי הרבה בפריז, בפער. כולל בין השאר נואה ליילס, ראיין קראוזר, סידני מקלופלין לברון ושלוש מארבע נבחרות השליחים/ות).
- 8 בשחייה (הכי הרבה בפריז, בפער. כולל בין השאר שתיים של קייטי לדקי ושלוש של השליחים/ות).
- 3 בהתעמלות מכשירים (שתיים של סימון ביילס באישי ואחת של הנבחרת הקבוצתית).
- נבחרת הכדורסל גברים.
- נבחרת הכדורגל נשים.
- 3 בענף האופניים (אחת באופני כביש ושתיים באופני מסלול).
- 2 בהיאבקות (כולל עמית אלור הישראלית-אמריקנית).
- עוד 2 בסייף, 1 בהרמת משקולות, 1 בחתירה, 1 בגולף, 1 בקליעה ו-1 בגלישת גלים.
פירוט מדליות הזהב של סין:
- 8 בקפיצות למים (הכי הרבה בפריז, בפער. למעשה בכל אחת מהקטגוריות).
- 5 בטניס שולחן (בכל הקטגוריות, גם יחידים ויחידות, גם נבחרות גברים ונשים וגם זוגות מעורבים).
- 5 בקליעה.
- 5 בהרמת משקולות.
- 3 באיגרוף.
- 2 בשחייה (כולל שיא עולם של פאן ז'אנלה) ועוד 2 בשחייה אמנותית (גם הקבוצתי וגם הדואט).
- 2 בהתעמלות מכשירים גברים ו-1 בהתעמלות אמנותית (הקבוצתי, לצד ישראל על הפודיום).
- 2 בבדמינטון ו-2 בקאנו ספרינט.
- 1 באתלטיקה (הליכה מהירה).
- 1 היסטורית בטניס (קינוון ז'נג).
- 1 באופני BMX פריסטייל.