$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הסכום שפספס איגוד השחייה על פארסת הגמר של אנסטסיה גורבנקו

ההשפעה האדירה של ההצלחה באולימפיאדת פריז 2024 על תקציבי האיגודים בשנים הבאות והפגיעה באלו שלא חוו הצלחות

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   13.08.24 - 10:15
Getting your Trinity Audio player ready...
המשלחת הישראלית למשחקים האולימפיים בפריז 2024 הייתה המוצלחת ביותר אי פעם מבחינת הספורט הישראלי עם לא פחות משבע מדליות, שלוש יותר מטוקיו 2020, אז נשבר שיא המדליות הקודם של המשלחת. בשל ההצלחה הגדולה, הספורטאים שהצטיינו וזכו במדליות קיבלו מענקים יפים ממשרד הספורט.
 
עם זאת, להצלחה של הספורטאים וכך גם לחוסר ההצלחה של חלק מהספורטאים במשחקים האולימפיים, השפעה גדולה הרבה יותר. ההשפעה המדוברת מתייחסת לתקצוב הענפים האולימפיים בארבע השנים הבאות, עד לאולימפיאדת לוס אנג'לס 2028.

בשנת 2019 שר האוצר משה כחלון ערך רפורמה ששינתה את מסלול התמיכה לספורט ההישגי בישראל. בשורה התחתונה ובהקשר לפריז 2024, הצלחת הספורטאים האולימפיים משפיעה באופן ישיר ומשמעותי מאוד על התקציב של האיגודים השונים בישראל, כאשר במשחקים האולימפיים ההשפעה היא הגדולה ביותר כמובן. 

כך למשל, שלוש המדליות בג'ודו ושתי המדליות בשייט יעניקו לשניים מהאיגודים הבכירים בישראל, בנוסף לתקצוב הבסיסי, מענק שנתי בגובה של למעלה מחצי מיליון ש"ח כל שנה במחזור האולימפי הקרוב. בטאקוונדו לצורך העניין, המענק השנתי שקיבל האיגוד מאז טוקיו 2020 בשל הזכייה של אבישג סמברג במדליה (250 אלף ש"ח בשנה), לא יהיה רלוונטי במחזור האולימפי הקרוב. 

עם זאת, הדרמה הגדולה מגיעה מכיוון איגוד השחייה. בשל שיטת הניקוד וחלוקת המענק השנתי, הגעה אחת לגמר (גם אם הספורטאי היה מסיים אחרון) הייתה שווה בין 125 ל-150 אלף ש"ח בשנה, כלומר בין 500 אלף ש"ח ל-600 אלף ש"ח בארבע השנים הקרובות (הסכום המדויק תלוי בתקציב).

מכאן ניתן כמובן להבין שאי שליחתה של אנסטסיה גורבנקו לגמר ה-200 מ' מעורב אישי, גרם לאיגוד השחייה לפספס כסף רב בשנים הבאות.