$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

נבחרי החלון: דירוג ההעברות של קיץ 2024

אחרי שחלון ההעברות האירופי נסגר אתמול - אפשר לסמן את הרכש המפתיע מכולם, המוגזם, הנחוץ, המשתלם, המסקרן מהיורו ועוד. וגם: החתמת המאמן הטובה ביותר ביבשת. מסכימים?

דני פורת
דני פורת  31.08.24 - 08:05

חלון ההעברות האירופי הגיע אמש (שישי) לסיומו. הקיץ שעבר על הכדורגל האירופי המשיך את המגמה של השנה האחרונה עם נדידת מספר כוכבים לכדורגל במפרץ (וסעודיה בפרט) ובעיקר הדגיש את הבעיות הפיננסיות (פיירפליי) של הקבוצות האנגליות, שאומנם שוב כיכבו כשיאניות ההוצאות, אך לא בצורה מוגזמת כמו בעבר. הגיע הזמן לסכם את חלון ההעברות לפי מספר קטגוריות ושחקנים שיבחנו יותר מכולם בעונה הקרובה, כולל אפילו מאמן אחד. הפינה לשיפוטכם:

הרכש הכי טוב בחינם: קיליאן אמבפה (ריאל מדריד)
אם לומר את האמת, המשחקים הראשונים של אמבפה בריאל מדריד לא בדיוק מתכתבים עם הציפיות. כוכב העל עדיין לא מצא את הרשת בליגה הספרדית ואלופת אירופה עדיין לא מחוברת. אך אם נתסכל על הטווח הארוך, אין בכלל צל של ספק שמדובר ברכש מדהים והטוב ביותר בחינם שנראה בכדורגל העולמי מאז שרוברט לבנדובסקי עזב את דורטמונד לבאיירן מינכן ללא תמורה לפני כעשור. כמעט מיותר לציין שאמבפה אמור לקחת את ריאל מדריד צעד אחד קדימה ולהפוך אותה לאימת ההגנות מספר 1 בספרד וביבשת, בנוסף לכל כישרונות ההתקפה שכבר היו לה. ברמה התדמיתית הצרפתי מקבע את מעמדה של מדריד כמועדון הגדול ביותר בעולם, לא רק המצליח ביותר.

הרכש הכי מפתיע בקיץ: חוליאן אלבארס (אתלטיקו מדריד)
לכל מקום שחוליאן אלבארס הגיע הוא כבר הספיק לזכות בהכל. זה קרה עם מנצ'סטר סיטי בעונת הטרבל וכמובן עם נבחרת ארגנטינה (קופה ומונדיאל). אין ספק שאתלטיקו מדריד ביצעה פה מהלך גדול ומרשים. בעבר התרגלנו לכך שרק ברצלונה וריאל מדריד יכולות לפתות שחקנים בכירים באנגליה, בטח ממועדונים כמו סיטי, לעשות את הדרך לליגה הפחות עשירה בלשון המעטה. אתלטיקו שפכה 75 מיליון יורו על חלוץ שלדעתה יכול להוביל אותה הכי רחוק שאפשר גם בליגה וגם בליגת האלופות. אלבארס מצידו רצה לקבל במה גדולה יותר ולא הסתפק בלהיות סקנד בסט של ארלינג הולאנד. מעבר שמראה על שאיפות גבוהות.

הרכש הכי טוב לפי מחיר: סאביניו (מנצ'סטר סיטי)
ההגעה המאוחרת של פדריקו קייזה לליברפול אולי תהיה העסקה הכי משתלמת (רק 13 מיליון יורו מיובנטוס), אבל מה שהכי תפס לנו את העין בקיץ היתה הקומבינה שעשתה מנצ'סטר סיטי עם הבאתו של סאביניו, מכוכבי הליגה הספרדית אשתקד. הקיצוני הברזילאי היה בדרך לעוד עונת השאלה בג'ירונה, אך אופ"א אסרה על שתי הקבוצות בבעלות משותפת לסחור בשחקנים כל עוד הן בליגת האלופות. ולכן, סיטי "רכשה" את סאביניו במחיר מציאה מקבוצת בת אחרת, טרואה, אליה הוא השתייך. 25 מיליון יורו על כישרון מטורף בן 20 מתחיל להרגיש כמו גניבה של ממש. סאביניו בעל כישורי הדריבל כבר הראה ניצוצות במחזורי הפתיחה שאם ימשיך כך, הוא יכול לעשות קפיצת מדרגה אדירה גם במועדון הכי מצליח באנגליה.

הרכש הכי מוגזם של הקיץ: לני יורו (מנצ'סטר יונייטד)
השם של הצרפתי בן ה-18 הסתובב במשך חודשים רבים וקושר למועדונים הגדולים ביותר. בסוף מנצ'סטר יונייטד הצליחה להקדים את ריאל מדריד ולהתפתות כדי לשלם לליל 62 מיליון יורו, שזה יותר ממיליון יורו על כל הופעה של לני יורו בקריירה. הבלם הצעיר, שמסומן כדבר הבא בכדורגל, ישתכר כ-8 מיליון יורו בעונה (חתום ל-5 שנים), מה שהופך את העסקה הזו ליקרה שבעתיים. ללא קשר לפציעה שלו בקיץ, שכמובן תגרום לו להעדר בשבועות הקרובים, נדמה שיונייטד הלכה קצת רחוק מדי עם ההשקעה הזו. יכול להיות שמדובר בהשקעה אדירה לטווח הארוך, אבל יונייטד זקוקה לתוצאות כאן ועכשיו, ולא בטוח שזה המהלך הכי גדול שהיתה צריכה לעשות בקיץ.

הרכש הכי מסקרן מהיורו: ריקרדו קלאפיורי (ארסנל)
אליפות אירופה שהתרחשה הקיץ בגרמניה לא הצמיחה יותר מדי שחקני התקפה משובחים, אם כבר העלתה לתודעה כמה שחקני ההגנה, ואחד מהם הוא ריקרדו קלאפיורי. המגן-בלם החזק היה אחד מנקודות האור היחידות בנבחרת האיטלקית הבינונית שהודחה בשמינית גמר היורו. קלאפיורי שילב בין יכולות הגנה מרשימות ליציאות קדימה להתקפה ומסירות מפתח כמו שמצופה משחקן הגנה במאה ה-21.  אחרי שנרכש תמורת 50 מיליון יורו, סביר להניח שיהיה לו אתגר גדול להכנס למרכז ההגנה המצליח של ארסנל ויצטרך סבלנות. אם זאת, מעניין יהיה לראות אותו משתלב כמגן שמאלי, מה שנחשב לנקודת תורפה בחוליה האחורית של התותחנים.

הרכש הכי נחוץ של הקיץ - ז'ואאו פאליניה (באיירן מינכן)
מאז הזכיה המפורסמת בליגת האלופות ב-2020, עם טיאגו אלקנטרה כקשר אחורי, לא היה לבאיירן מינכן מספר 6 מוביל ודומיננטי. ז'ואאו פאליניה הוא כמובן סוג אחר של שחקן. הרבה יותר קשוח ופיזי. יותר מתקל ומחלץ מאשר בונה משחק, אבל זה כנראה מה שהיה כל כך חסר לאימפריה הגרמנית בשנים האחרונות. תומאס טוכל התחנן לרכש הזה ביום האחרון של חלון ההעברות ופאליניה כבר נחת במינכן רק כדי לחזור ללונדון אחרי שפולהאם לא מצאה מחליף וטירפדה את העסקה. הקיץ קיבל וינסנט קומפני את הירושה מטוכל ופאליניה עבר תמורת 50 מיליון יורו. הקשר של נבחרת פורטוגל אמור לחזק תרתי משמע את מרכז השדה הבווארי לצד יושוע קימיך, ולפעמים אפילו על חשבונו.

הרכש הכי טוב מבין המאמנים: טיאגו מוטה (יובנטוס)
כמעט שכחנו שהקיץ הזה לפחות בראשיתו עמד בסימן מאמנים. מברצלונה, דרך באיירן מינכן, ליברפול ועד יובנטוס ומילאן. בסריה A הוחלפו לא פחות מ-13 מאמנים בין סוף העונה שעברה לזו שנפתחה באוגוסט. ואם יש מאמן אחד שהכי מסקרן אותנו הוא טיאגו מוטה. קשר העבר הוביל את בולוניה לעונה מדהימה בה הבטיחה את הכרטיס לליגת האלופות לראשונה בתולדותיה. לטיאגו מוטה יש את הכריזמה, יחסי האנוש והטקטיקה כדי להפוך את השלם להיות גדול מסך חלקיו, וכך הוא מקווה לעשות ביובנטוס. אם להתרשם מהקיץ וההחתמות המרובות בטורינו, הרי שזו הולכת להיות עונה מסקרנת מאוד ומוטה נראה כמו מי שיכול להחזיר את הגברת הזקנה לשנות הזוהר שלה.