$(document).ready(function () { setTimeout(function () { $('#Haim_L').remove(); }, 2500); // Remove the element after 3000 milliseconds (3 seconds), you can adjust this value as needed });
ליגה סדירה 2024-2025
קבוצה מש’ נצ’ הפסד % נק’
1 הפועל ירושלים 7 6 1
2 בני הרצליה 7 5 2
3 הפועל תל אביב 6 6 0
4 מכבי תל אביב 6 5 1
5 הפועל חולון 6 4 2
6 הפועל גליל עליון 7 3 4
7 עירוני נס ציונה 7 2 5
8 הפועל עפולה 7 2 5
9 מכבי עירוני רמת גן 5 4 1
10 קריית אתא 7 2 5
11 הפועל גלבוע/גליל 7 2 5
12 אליצור נתניה 7 1 6
13 הפועל באר שבע/דימונה 5 2 3
14 הפועל חיפה 6 1 5
הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

אבן פינה: מאחורי הפרידה של אבן ממכבי ת"א

ההחלטה של המנהל המקצועי לעזוב התבשלה זמן מה. אבן לא הרגיש שיש לו יד חופשית לגמרי, בעוד שבהנהלה טענו כי ההתנהלות מול בלאט, סורקין ומאייר היתה יכולה להיות טובה יותר. מחליפו לא צפוי להגיע בטווח הזמן המיידי. כל הפרטים על הטלטלה בצהוב

עמרי מנהיים
עמרי מנהיים   18.09.24 - 11:24
Getting your Trinity Audio player ready...

אתמול (שלישי), באופן מפתיע יחסית, מכבי תל אביב הודיעה על עזיבתו של המנהל המקצועי אבי אבן - אחרי קצת פחות משנתיים בתפקיד ואחרי למעלה מ-18 שנים במועדון בשלל תפקידים וכובעים. כלפי חוץ זה אכן היה מהלך מפתיע, אבל הפרידה הזו כבר התבשלה קודם לכן.

לפני הסיבות שהובילו לאירוע הזה, חשוב לציין שהפרידה נעשתה ברוח טובה - וזה לא דבר של מה בכך, שכן היו מספר מקרים בעבר שבהם אנשי מקצוע עזבו את מכבי ת"א בטונים צורמים. אלא שבמקרה של אבן, שני הצדדים מקפידים מאוד לשמור על כבודו של השני. אבי אבן הרי היה בן בית במכבי ת"א למשך למעלה מ-18 שנים, ולכן כל הגורמים המעורבים רצו לסיים את הדברים בכבוד.

ההחלטה הזו היתה הדדית. בהודעה הרשמית של מכבי ת"א נכתב כי אבן עזב את תפקידו, ואכן - הוא החל לחשוב בקיץ האחרון על האפשרות לעזוב. הקיץ הנוכחי היה מורכב עבור אבן, שהיה אחראי על בניית קבוצה כמעט מאפס, עם לא מעט קשיים תקציביים בצידה. בלא מעט מקרים, אבן וההנהלה לא ראו עין בעין - כשהמנהל המקצועי לא הרגיש שיש לו יד חופשית לגמרי לקבל את ההחלטות כראות עיניו.

מקרה דיישון פייר מייצג את הסיפור הזה: אבי אבן רצה מאוד להחתים את השחקן, האמין שישנו צורך מקצועי בכך. מול פייר התגלו פערים כספיים, ובמכבי התקבלה החלטה לרדת מהעסקה בסופו של דבר, בניגוד לדעתו של אבן.

במכבי ת"א, מהצד השני, חשבו שאבן יכול היה לפעול טוב יותר מול השחקנים הישראלים, במיוחד במקרי תמיר בלאט ורומן סורקין. סעיף היציאה הנמוך היחסית בחוזהו של הגארד הוביל לכך שמכבי נאלצה לשלם לו הרבה יותר, כשגם היציאה של סורקין לחוזה דו צדדי ל-NBA גרמה להנהלה לפתוח את הכיס מחשש - ולו הקטן ביותר - שה-MVP של הליגה ימצא את עצמו איכשהו בהפועל תל אביב. השניים אמנם נשארו במכבי, גם לאחר ששמעון מזרחי התערב, אבל אחרי משאים ומתנים ארוכים ומתישים במיוחד.

גם בסיפור עומר מאייר, ראשי מכבי חשבו שניתן היה להתנהל טוב יותר. מאייר הרי שייך למכבי ת"א על פי חוק הספורט כשחקן שגדל באגודה, וכדי לעזוב אותה הוא היה צריך לשלם פיצוי או להיכנס להסגר. המגעים מולו התקיימו בקיץ שעבר: מאייר חתם לעונה אחת בלבד, מה שאומר שלקיץ הזה הוא הגיע כשחקן חופשי, ובעמדת כוח מסוימת במשא ומתן. זה הביא לכך שהחוזה החדש שלו הוא ל-3 שנים (ולא 5 כפי שמכבי רצתה), יקר יותר ועם סעיפי יציאה שונים.

הנהלת מכבי ת"א, כידוע, מורכבת ממספר גורמים - וקברניטיה לא תמיד מסכימים על הכל: שחקנים, מאמנים, מתווי מנויים ומנהלים מקצועיים; גם בנוגע לאבי אבן לא היה קונצנזוס: גורמים בהנהלה תהו האם צריך להחליפו עוד בשלבים מוקדמים יותר של הקיץ, בעוד שאחרים האמינו בו ותמכו בו. עם הרצון של אבן עצמו לעזוב, לאחר הקיץ האחרון וכשהוא הגיע ל"תחושת מיצוי מסוימת", כפי שהעידו במועדון, הפרידה היתה בלתי נמנעת.

שתי דמויות בכירות עזבו את מכבי בקיץ הנוכחי: המנכ"ל עדלי מרכוס הוחלף במודי פלד וכעת הגיעה הודעת העזיבה של אבי אבן. למעשה, השדרה הניהולית של מכבי ת"א עוברת מהפך של ממש, כשבשלב זה לא אמור להגיע מנהל מקצועי בטווח הזמן המיידי, אך הוא עתיד לחבור לדייויד בלאט בניהול המקצועי.

אבי אבן ייקח כעת את הזמן עד לג'וב הבא שלו, כשגם האפשרויות לעבוד בקבוצות בחו"ל היא ריאלית ונשקלת. הוא עוזב את מכבי ת"א כאחד מאנשי המערכת המוערכים ביותר שאי פעם עברו בה, כזה שהיה "איש של מועדון", שביצע מספר תפקידים, ובצוק העיתים אף ירד לקווים כדי לעזור למועדון. הקדנציה שלו כמנהל מקצועי אמנם היתה קצרה, אבל בשורה התחתונה הוא היה אחראי על בניית הסגל שהוביל את מכבי לשתי העונות הטובות ביותר שלה - מאז הזכייה ב-2014 - בזו אחר זו.