המאבק על עמדת הרכז בנבחרת ישראל מעולם לא היתה ייצרית יותר. אם לא די בכך שתמיר בלאט וים מדר נאבקים על תפקיד המוביל הכדור במדים הלאומיים, הקלפים הסתדרו כך שהם נמצאים בשני הצדדים של המתרס גם בדרבי התל אביב. ואם ביציע בטוח יהיה חם, על הפרקט אולי אפילו לוהט יותר. בטח לנוכח ההיסטוריה בין השניים. אז רגע לפני המפגש ראש בראש, תקציר הפרקים הקודמים.
פרק 1, התקרית מול רומניה
תמיר בלאט הוא המבוגר יותר מבין השניים (27 מול 23) ובאופן טבעי גם הראשון לפרוץ. בגיל 17 בלבד הוא הצטרף להפועל ת"א, במקביל למאמן שהלך איתו יד ביד לאורך כמעט כל הקריירה, עודד קטש. החיבור הזה המשיך גם עם מדליית הכסף עם נבחרת העתודה ב-2017 וגם כשקטש מונה למאמן נבחרת ישראל ב-2017.
- ב-21:00 ב-5SPORT: הדרבי הגדול של תל אביב
קטש גם היה הראשון לזמן את ים מדר לנבחרת בגיל 19 בלבד, אבל ההיררכיה היתה ברורה - בלאט, ביחד עם מקל, עם הגארדים המובילים. מדר, שנדחק לשולי הרוטציה, סירב לעלות לדקות האחרונות במשחק מול רומניה במוקדמות אליפות אירופה ואולי סימן כי הוא לא הולך להיות שחקן משני בהצגה הזו. קטש הבליג, אבל זו היתה רק יריית הפתיחה בשאלת המעמד של השניים בנבחרת.
פרק 2, אליפות אירופה 2022
התקופה של קטש בנבחרת נגמרה בנסיבות לא נעימות ואל נעליו נכנס גיא גודס. הנבחרת יצאה לאליפות אירופה עם תקוות גדולות לנוכח ההצלחה בגילאים הצעירים, אבל התרסקה ולא עברה אפילו את השלב הראשון. העובדה שלא היתה היררכיה ברורה בעמדת הרכז פגעה בנבחרת ואולי גם במערכת היחסים בין בלאט למדר.
קטש. הלך עם בלאט (אלן שיבר)
בית הלחמי. הביע אמון במדר (איגוד הכדורסל)
בכתבה מפורטת ורחבה על מה שהוביל לכישלון באותה אליפות אירופה, כתב עומרי מנהיים: "היחסים בין תמיר בלאט לים מדר היו רעועים מאוד - הם בקושי דיברו זה עם זה. מדר אף טען בפני הצוות המקצועי כי הוא מרגיש שהוא פחות טוב כשהוא משחק לצד בלאט. אולי זו התחרות על משבצת הגארד הבכיר של הנבחרת, אולי זו העובדה שתמיר וים שונים מאוד באופיים. בשורה התחתונה, חוסר החיבור ביניהם הורגש - ומעבר לכך, הם מיעטו גם לשתף פעולה על הפרקט". פה כבר היה ברור כי מתחת לשטח (ולפעמים גם מעליו) המתיחות בין השתיים באה לידי ביטוי על המגרש.
פרק 3, אריאל בית הלחמי נכנס לתמונה
גודס, באופן טבעי, עזב אחרי אותה אליפות אירופה ובמשך זמן רב חיפשה הנבחרת מאמן. דובר על פאבלו לאסו, אבל הוא סירב בנימוס, ובאיגוד החליטו בסופו של דבר לתת את המפתחות למי שהוביל את נבחרת העתודה לשתי זכיות רצופות באליפות אירופה - אריאל בית הלחמי. מי היה הרכז באליפות השניה שנערכה בישראל? אתם זוכרים נכון, ים מדר.
כבר בראיון הראשון שלו ב"חמש באוויר" הבהיר בית הלחמי מה הוא חושב על עמדת הרכז הראשון בנבחרת ישראל. "ים מדר הוא השחקן המוביל של הנבחרת", הצהיר. לאחר מכן התחרט על כך, אבל ההיררכיה היתה ברורה. מאז, אותה הצהרה לא עמדה במבחן אמיתי מסיבה אחת: תמיר בלאט לא הגיע לנבחרת. אם הוא לא ייפצע שוב ויגיע להתכנסות בפברואר או לאליפות אירופה, נקבל תשובה.
פרק 4, הדרבי התל אביבי
על ההבדלים המקצועיים בין השניים נדון בכתבה אחרת, אבל נדמה שהמאבק על המעמד של הרכז המוביל בכדורסל הישראלי לא נעצר רק בתוך המגרש. שלושה מאמנים התמודדו איתה, כל אחד בחר אחרת. הערב (ראשון) על הפרקט בהיכל יד אליהו תהיה לנו הזדמנות מצוינת לראות אותם אחד מול השני, ואז אולי נקבל תשובה ברורה יותר.