הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

הסוף לטרלול: שיטת הקיזוז בבלגיה תבוטל

שינוי כיוון: הליגה הראשונה תגדל, מספר המשחקים יקטן. הסיבה לכך בפנים

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   27.02.25 - 13:29
Getting your Trinity Audio player ready...
הסוף לטרלול. מנהלת הליגה בבלגיה הודיעה היום (חמישי) על ביטול שיטת הקיזוז הידועה לשמצה שהיתה נחלתה של הליגה הבכירה במדינה ב-15 השנים האחרונות.

שיטת הקיזוז תתקיים העונה ובעונה שאחריה, אבל החל מעונת 2026/27 הליגה הראשונה תגדל ל-18 קבוצות במקום 16, כאשר הקבוצות יקיימו שני סיבובים בלבד ללא פלייאוף. הקבוצות שיסיימו במקומות1 עד 4 יזכו בכרטיסים לאירופה ושתי האחרונות ירדו ליגה.

הסיבה המרכזית לשינוי הפורמט היא לוח המשחקים הצפוף בעולם הכדורגל, כאשר בשיטה החדשה ישחקו רק 34 מחזורי ליגה ולא 40, כולל פלייאוף כמו שהיה נהוג עד כה.

העונה גנק מובילה את הליגה עם 61 נקודות, תשע יותר מקלאב ברוז' השניה ו-12 מסנט ז'ילואז של ענאן חליילי שמדורגת שלישית. בתום שלושה מחזורים נוספים, הליגה תתחלק לפלייאוף, כאשר בעליון יקוזזו הנקודות בחצי.