הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

15 אלף ש"ח קנס להפועל בגין התנהלות ינאי

בין הדין גזר גם קנס של 30 אלף על תנאי לאדומים בעקבות אירועי חצי הגמר

נועה פופלינגר
נועה פופלינגר   09.03.25 - 18:10
Getting your Trinity Audio player ready...

חצי גמר הגביע בין הפועל תל אביב למכבי תל אביב, כבר נראה כמו היסטוריה רחוקה, ואף נערך דרבי נוסף בליגה מאז, בו האדומים השיגו נקמה קטנה על ההדחה במשחק בירושלים אז. למרות הכדורסל, שהיה ברמה גבוה מאוד, כשקיבלנו את אחד המשחקים הגדולים שראינו בשנים האחרונות בישראל, מה שכזכור בסיום ההתמודדות הוא התלונות הפועל כלפי השיפוט, שהידהדו לא מעט זמן לאחר מכן.

הערב (ראשון) בית הדין הטיל קנס כספי בגובה 15 אלף שקלים כנגד האדומים בגין התנהגתו של הבעלים עופר ינאי. בנוסף, על המועדון הוטל קנס בגובה 30 אלף שקלים על תנאי למשך שנה בגין עבירה נוספת.

בגזר הדין נכתב: "ניתן היה לכאורה לבחור כנגד הנאשמת (הפועל ת"א) בסעיף אישום אחר בגין השיחה בין מר ינאי לצר ביטון והוא נוגע לסגנון השיחה של מר ינאי שהטיח במר ביטון טענות כגון: 'משחק מכור', 'אתם מכרתם את המשחק ואנחנו לא נופיע אליו'. אלו אמירות חמורות החורגות מגדר המותר"

"יחד עם זאת בנסיבות העניין נראה שאין מקום שנשנה ביוזמתנו את סעיף האישום בגין השיחה עם מר ביטון, במיוחד כאשר ממילא, בגין העניין הראשון, כבר הורשעה הנאשמת בעבירה על סעיך 22 א לתקנון המשמעת (התנהגות בלתי הולמת)".