הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

נעמוד ברף? נתוני ישראל במוקדמות המונדיאל

הנקודות, השערים ואחוזי ההצלחה הממוצעים. הנבחרת פותחת קמפיין חדש

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   20.03.25 - 17:30
Getting your Trinity Audio player ready...
55 שנים עברו מאז שישראל הופיעה במונדיאל בפעם הראשונה והאחרונה עד כה ובכל פעם צצה לה תקווה שאפשר לעשות את זה. במוקדמות מונדיאל 2026 המשימה תהיה קשה במיוחד, עם בית שכולל את נורבגיה ואיטליה או גרמניה, אז לפני שיוצאים לדרך, בדקנו מה בדרך כלל משיגה הנבחרת במעמד.

לקחנו את כל בתי המוקדמות בהם השתתפה הנבחרת מאז המעבר לאירופה, כלומר, ממוקדמות 1994 ועד ל-2022, כדי לבדוק את הביצועים הממוצעים. התוצאה: המיקום הממוצע של הנבחרת עומדת על 3.6 ואם רוצים לעגל כלפי מעלה אז המיקום הממוצע שלנו הוא רביעי. לכך צריך לקונטקסט את העובדה שבטונרניר הראשון שלנו סיימנו במקום האחרון בבית של שש נבחרות, מה שפוגע בממוצע.

אז אם המיקום לא כל כך חשוב לכם, נגיע לביצועים עצמם. נבחרת ישראל השיגה בממוצע לקמפיין 13 נקודות (עיגול כלפי מטה). בנוסף, היא כבשה 14.6 שערים בממוצע, ספגה 13.3 גולים ואחוזי ההצלחה שלה עומדים על 46.75%.

הקמפיין הטוב ביותר של הנבחרת מבחינת אחוזי הצלחה ונקודות היה במוקדמות מונדיאל 2006, אז סיימה במקום השלישי מתוך שישה, עם 18 נקודות מתוך 30 וללא אף הפסד בבית שכלל את שוייץ וצרפת החזקות. בקמפיין ההוא אחוזי ההצלחה של ישראל עמדו על 60 והמקום בפלייאוף העלייה למונדיאל בגרמניה התפספס רק בשל הפרש שערים נחות משל שוייץ.

הקמפיין בו הנבחרת כבשה הכי הרבה שערים היה בשלב מוקדמות המונדיאל האחרון - 23 גולים. ערן זהבי היה מלך השערים עם שמונה, מואנס דאבור הוסיף שישה ודור פרץ שלושה. לעומת זאת, הקמפיין הכי גרוע מבחינת ספיגת שערים היה, כצפוי, במוקדמות מונדיאל 1994, אז ספגנו 27.

כמובן שלא מדובר במדע מדויק ואי אפשר לחזות כמה הנבחרת תצליח גם במוקדמות המונדיאל הקרובות, אבל ניתן להגיד שהמקום השלישי הממוצע הוא מטרה ריאלית עבורה. כל דבר מעבר יהיה מבורך.