היסטוריה: קירסטי קובנטרי נבחרה הערב (חמישי) באופן רשמי לנשיאה החדשה של הוועד האולימפי הבינלאומי. שחיינית העבר בת ה-41 גברה על סבסטיאן קו ברוב קולות מוחץ, כבר בסיבוב הראשון, ותהיה האישה הראשונה שתמלא את התפקיד. היא תיכנס רשמית ב-23 ביוני (עוד שלושה חודשים) לתפקיד במקומו של תומאס באך, שיסיים את התפקיד אחרי 11 שנים וחצי.
קירסטי קובנטרי מזימבבואה, בת 41, אם לשתי בנות, זכתה בעברה בשתי מדליות זהב במשחקים האולימפיים ב200 מטר גב, 4 מדליות כסף אולימפיות במשחי 100 מטר גב וב-200 ו-400 מטר מעורב אישי, ובמדליית ארד אולימפית ב200 מטר מעורב אישי. קובנטרי מחזיקה גם ב-3 מדליות זהב מאליפויות העולם, ו-5 מדליות כסף באליפויות העולם.
יו"ר הוועד האולימפי בישראל, יעל ארד, הגיבה לזכייה: "התרגשות ענקית כאן בקוסטה נבארינו ביוון, רגע אחרי הבחירה של האלופה האולימפית, השחיינית קירסטי קובנטרי לנשיאת ה -IOC”.
"קירסטי, אישה צעירה ומרשימה מאוד, אמא לשתי בנות צעירות, עושה כאן היסטוריה בזכות גילה הצעיר, בזכות מוצאה מאפריקה ולא פחות בהיותה האישה הראשונה שתעמוד בראש ארגון הספורט המוביל והמשמעותי בעולם, אחרי 130 שנה ו -9 נשיאים לפניה".
”אני גאה בה על התעוזה, על הדרך הברורה והבוטחת ומתרגשת מההשראה לכל כך הרבה נשים מנהלות וספורטאים וספורטאיות בעולם כולו על היכולת לכבוש פסגות גבוהות".
”אני בטוחה ביכולתה להיות נשיאת ה -IOC, התפקיד המיוחד והמורכב הזה, ולהצעיד את התנועה האולימפית לתקופה החדשה עם הפנים למילאנו קורטינה 2026, לאל. איי 2028 , לאלפים הצרפתיים ב -2030 ולבריזביין 2032".
”בשיחות הרבות שלי עם קירסטי לאורך השנים האחרונות ובמיוחד במהלך הקמפיין, כמי שהגיעה ממדינה קטנה באפריקה, היא מבינה את החשיבות של התמיכה של ה -IOC במדינות הקטנות כמו גם את האחריות של הארגון ושלה כנשיאה להבטיח את המעמד של כל הספורטאים בעולם בזירה הבינלאומית כולל מעמדם של הספורטאים הישראליים בזירה הבינלאומית".
”זו הזדמנות להביע תודה והערכה לגדול ידידי ישראל בספורט העולמי - ידידי, הנשיא היוצא תומס בך, איש חזון ויזם עם יכולות חד פעמיות ויוצאות דופן שבזכות אג'נדה 2020 + 5 שיזם והוביל כבר ב -2014 הוביל את התנועה האולימפית להיות אחד הארגונים העולמיים החשובים בעולם, המשפיע על אזרחי העולם ובעל מעמד על בדיפלומטיה העולמית".