הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

מעל הקבוצות: הרווח מאצטדיונים בישראל

ריאל מכניסה הון מהמגרשים, בארסה בעקבותיה. למה זה לא ככה בארץ? ההסבר

מערכת אתר ערוץ הספורט
מערכת אתר ערוץ הספורט   02.04.25 - 18:34
Getting your Trinity Audio player ready...
אחד הטרנדים המעניינים בכדורגל העולמי בשנים האחרונות סובב סביב האצטדיונים. מסנטיאגו ברנבאו שעבר שיפוץ, דרך הקאמפ נואו שמשופץ בימים אלה ועד התוכניות הגרנדיוזיות של מנצ'סטר יונייטד לאצטדיון חדש בעל מאה אלף מקומות במקום אולד טראפורד או אלה של פ.ס.ז' לאצטדיון מחוץ לפריז, מועדונים משפצים את מגרשיהם, בניסיון להכניס סכום כספי נוסף.

איך זה משפיע על הכדורגל הישראלי? אנחנו רואים בתדירות גבוהה הופעות באצטדיוני בלומפילד ובטדי, כאשר לפני המלחמה אייל גולן הופיע בבלומפילד (ויועדה לשם אף הופעה של ניק קייב, שנדחתה בשל הקורונה), ועדן בן זקן הופיעה בטדי במה שהוביל לדחיית אחד ממשחקיה של בית"ר ירושלים. למרות זאת, בשונה מהמצב בסנטיאגו ברנבאו למשל, הכסף לא מגיע לקבוצות.

בספרד טענו כי ריאל הרוויחה כ-18 מיליון דולר מהופעות של הזמרת הספרדית הפופולרית קרול ג'י, ו-13 מההופעות של טיילור סוויפט, כאשר ריאל עצמה היא הבעלים של האצטדיון ומשכך עושה את ההכנסות. המצב בארץ שונה, כאשר אין כמעט אצטדיונים בהם משחקת קבוצה אחת (להוציא טרנר של הפועל ב"ש.

כך עיריית ירושלים היא הבעלים של אצטדיון טדי, עיריית חיפה הבעלים של סמי עופר, עיריית ת"א הבעלים של בלומפילד וב"ש של טרנר. בחלק מהמקרים, כמו בתל אביב, העירייה מפעילה אותם באמצעות חברה משלה.

האולם המיועד החדש של הפועל ת"א, לאחר שיקום, יתקיים במודל שונה כאשר ינאי ירכוש ב-150 מיליון ש"ח את הזכויות המסחריות של האולם, מה שיוכל להעניק לו (ולהפועל ת"א) רווח נוסף. אם האולם אכן ישופץ ל-10,000 מקומות הוא יהיה האולם השלישי הכי גדול בישראל, כאשר מתקיימים אירועי תרבות בפיס ארנה ובהיכל מנורה מבטחים באופן קבוע, במה שעשוי להגדיל את ההכנסות של הקבוצה.