חגיגת פלייאוף ה-NBA נמשכה הלילה (בין שני לשלישי), כאשר במשחק הראשון דטרויט רשמה ניצחון פלייאוף ראשון מאז 2008 ולקחה את הביתיות מהניקס עם ניצחון 94:100 דרמטי בניו יורק שקבע 1:1, ובמשחק השני קוואי לנארד הוביל את לוס אנג'לס קליפרס לניצחון 102:105 ו-1:1 בדנבר.
ניו יורק ניקס - דטרויט 100:94 (1:1)
הפיסטונס שוב כאן. דטרויט לא רק חזרה לפלייאוף אחרי שש שנים, היא גם חזרה לנצח בפלייאוף לאחר 17 שנה - כשגברה על הניקס במדיסון סקוור גארדן בתום מותחן ולקחה את הביתיות לקראת צמד המשחקים שלה לעיני אוהדיה. ניו יורק מתחילה להרגיש את הלחץ ולשאול לא מעט שאלות.
מצטיין המשחק הזה היה קייד קנינגהאם עם 33 נקודות ו-12 ריבאונדים (רק 3 אסיסטים לעומת 5 איבודים), בעוד שהגיבור שלו היה דניס שרודר. הגארד הגרמני שבר שוויון עם שלשת קלאץ' ענקית פחות מדקה לסיום ולאחר החטאות משלוש של ג'יילן ברונסון ומיקל ברידג'ס הוא סגר עניין מהקו והגיע ל-20 נקודות.
דטרויט סיפקה הופעה טובה גם במשחק 1, אלא שלפני יומיים היא אפשרה ריצת 0:21 של הניקס ברבע הרביעי שעלתה לה ביוקר. גם הפעם המקומיים התעוררו בזמן הודות לברונסון (37 נקודות ו-7 אסיסטים), כאשר הפכו פיגור 88:75 כשבע דקות לסיום ל-94:94 דקה ורבע לסיום לאחר דאנק של ג'וש הארט, אבל שרודר נתן להפתעת העונה מהניסיון שלו וצלף את הסל של הלילה.
טוביאס האריס תרם 15 נקודות ו-13 ריבאונדים, ג'יילן דורן הוסיף 12 ו-13 כדורים חוזרים והחבורה של ג'יי בי ביקרסטאף השיגה ניצחון יקר במשחק שבו קלעה ב-22.2% משלוש ורשמה יותר איבודים (15) מאשר אסיסטים (11). אייזאה סטיוארט לא שותף ואוסאר תומפסון שהקשה על ברונסון בהגנה יצא בשש עבירות.
חניכיו של תום ת'יבודו רדפו לאורך כמעט כל הדרך, פיגרו בשיא ב-15 הפרש והיו עסוקים יותר בשופטים (הפיסטונס קלעו 28 מ-34 מהקו, לעומת 16 מ-19 של הניקס) מאשר בכדורסל המאכזב שלהם. קארל אנתוני טאונס פתח טוב אך לא היה פקטור בחצי השני וסיים עם 10 נקודות, כמו גם או ג'י אננובי וג'וש הארט. רק דוס מקברייד (8 נקודות) קלע מהספסל של ניו יורק, שעלולה להסתבך במישיגן.
צפו בתקציר בנגן הווידאו למעלה>>
דנבר - לוס אנג'לס קליפרס 105:102 (1:1)
הסדרה הכי מסקרנת בסיבוב הראשון ממשיכה לקיים. קוואי לנארד החליט שהוא לא חוזר ל-LA בפיגור 2:0 והוא סיפק את אחת מהופעותיו הגדולות בשנים האחרונות - עם 39 נקודות ב-79% מהשדה (15 מ-19) שחפה את הקליפרס לניצחון יקר בדנבר וסידרה את הביתיות.
ניקולה יוקיץ' אמנם רשם טריפל דאבל עם 26 נקודות, 12 ריבאונדים ו-10 אסיסטים, אבל הוא החטיא שלשה קשה שהייתה יכולה לכפות הארכה בסיום, איבד שבעה כדורים וקלע רק 6 מ-10 מהעונשין.
90 שניות לסיום נורמן פאוול שבר שוויון עם שלשה גדולה, הג'וקר דייק פעמיים מהקו וקוואי העלה ל-102:105 כשנותרו 54.0 שניות לסיום עם חצי מרחק אדיר. לאחר מכן לנארד חטף ליוקיץ', ג'יימס הארדן החטיא בצד השני וכריסטיאן בראון החטיא שלשה גם הוא לפני שהסרבי פספס מבחוץ. כעת, חניכיו של טיירון לו יחזרו הביתה - לצמד משחקי הפלייאוף הראשונים באינטואיט דום.
הארדן סייע לקוואי עם 18 נקודות ו-7 אסיסטים, איביצה זובאץ סיפק 16 נקודות ו-12 ריבאונדים ופאוול תרם 13. בצד השני ג'מאל מארי קלע 23, מייקל פורטר ג'וניור 15 עם 15 ריבאונדים וארון גורדון וראסל ווסטברוק 14 כ"א.
הקליפרס, שהפסידו את המשחק הראשון בהארכה, לא נכנעו פעמיים ברציפות מזה 23 משחקים. לקוואי היו 21 נקודות בהפסקה, אחרי שצלף שלשת ענק עם הבאזר שקבעה יתרון 52:55 אחרי 24 דקות. ההגנה החזקה של האורחת כפתה 20 איבודים של הנאגטס, שיתארחו בלוס אנג'לס בין חמישי לשישי.
צפו>>