הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

ברדה: "ב"ש הטובה בארץ, זה שיעור בשבילנו"

המאמן סיכם לאחר ההדחה: "הפועל ת"א צריכה לחזור להתמודד על מקום אירופה"

הדר יעקבי
הדר יעקבי   22.04.25 - 22:34
Getting your Trinity Audio player ready...

הפועל תל אביב אולי קיוותה להדהים את הפועל באר שבע בחצי גמר הגביע הערב (שלישי), אבל בסופו של דבר בשלב מוקדם למדי היא הבינה שזה לא יקרה הפעם. החבורה של אליניב ברדה חטפה 5:1 מהקבוצה מבירת הנגב, וסיימה את דרכה במפעל לאחר ריצה מכובדת למדי. בסיום, אליניב ברדה סיכם.

"הסתיים מסע יפה מאוד", פתח, "זו היריבה הטובה בארץ, לא חושב שהפערים הם 4:0 של החצי הראשון, הם יותר דומים לחצי השני. ב"ש קיבלו אדום כי עשינו דברים נכונים. התחלנו טוב, אבל האיכות שלהם הגיעה ומהמצבים הראשונים הגיעו גולים. אחר כך הייתה טעות שלנו, התחלנו לחזור למשחק ואז טעות אישית סידרה 3:0 שגמר את המשחק. זה שיעור מצוין עבורינו לקראת ליגת העל, שאני מקווה שנצליח לעשות את זה. נלמד מזה. אני רוצה לנצח גם את המחצית השנייה. לא הוסיפו דקה במחצית השנייה, אני חושב שהיה מקום לזה. זה לא מנחם, אני מדבר על העניין של הגישה בחצי השני. לא נעים לרדת ב-4:0, כמאמן אתה רוצה לפחות לנצח את המחצי השני".

ברדה המשיך ואמר: "כשלקחתי את הקבוצה הזו היינו מרחק 12 נקודות מהמקום שמוביל בחזרה לליגת העל. זה היה אתגר לא פשוט ועכשיו יש לנו משחק ביום שני שיכול להכריע את זה בבלומפילד. עוד לא עלינו, בסוף צריך שזה יהיה רשמי. ננסה לעשות הכל ביום שני, גם המשחק היום נתן לנו שיעור לרמה בליגת העל, לאינטנסיביות ולקצב בליגת העל. זה לא הפערים, אני לא חושב שהפערים הם 4:0 במחצית הראשונה, קרו דברים שלא תמיד ניתן להסביר בכדורגל. אני מסכים שאנחנו נצטרך במידה ונצליח לעלות ליגה, נצטרך להוסיף ניסיון ואיכות לסגל".

על הפיקנטריה במפגש מול ב"ש אמר: "מאוד התרגשתי כל היום, זה היה יום טעון ומרגש עבורי. ממש, משני הצדדים. כמובן שכשעולים לכר הדשא הכי חשוב זה לעזור לקבוצה לנצח, לזה התפללתי ובזה רציתי. יש אחד שקובע, זה לא תכנית כבקשתך. יום מרגש שהסתיים פחות כיף, זה חלק מהיופי בכדורגל. נרצה בכל ליגה להיות במעמדים האלה, להתמודד על מקומות באירופה, הפועל ת"א צריכה לחזור למקום הזה".

לסיכום אמר ברדה: "אני יודע ומאמין שהחבר'ה יודעים כולם מה אנחנו צריכים, אנחנו עם רצון טוב וכיוון טוב לעשות את הדברים בצורה הנכונה. זו לא תכנית כבקשתך. למועדון יש משהו שמעל ליגת העל - האוהדים שלו, הם דוחפים אותנו בצורה בלתי רגילה וממלאים אצטדיונים. זה קהל ליגת על, נצטרך להציג לו כדורגל של ליגת העל במידה וכשנעשה את זה".

רובי לבקוביץ' הוסיף: "לא נעים, לא חשבנו שזה המשחק שיתפתח. תחושות לא נעימות, במיוחד בשביל הקהל שלנו שנתן תצוגה אדירה של עידוד. קשה אבל ממשיכים הלאה, אלו החיים. ממש לא הופתענו, ידענו באיזו רמת כדורגל ב"ש יודעת לשחק. עבדנו על הדברים האלו וידענו שיהיו רגעים שנסבול אבל לצערי במצב השני שלהם הם כבשו וזה שיבש את כל התוכניות"

"חושב שיש פערי רמות, אבל יכולנו להכאיב להפועל ב"ש ולעשות את הדברים אחרת. לא עשינו את הדברים נכון כמו שהתכוננו, וזו התוצאה".