הצטרפו אלינו
ברשתות החברתיות:

לראשונה גם חשמלית: לקסוס ES החדשה

לקסוס הציגה את הדור השמיני של מכונית הסאלון עם גידול משמעותי בממדים, שפת עיצוב חדשה ואפשרות בחירה בין הנעה היברידית לחשמלית. מתי בישראל?

רן סגל   24.04.25 - 18:12
Getting your Trinity Audio player ready...
צילום: יצרן
צילום: יצרן
לקסוס ES נמצאת איתנו כבר 36 שנים, כשמאז ומעולם היא התבססה על טויוטה קאמרי. כעת, במהלך תערוכת שנגחאי, חשפה לקסוס את הדור השמיני של מכונית הסאלון, ובדומה לקאמרי גם הוא מבוסס על פלטפורמת TNGA GA-K אך היא גדולה ומהודרת ממנה, וגם ביחס לדור היוצא ה-ES החדשה מציגה צמיחה בממדים ובנוסף להנעות ההיברידיות היא תוצע גם עם הנעה חשמלית מלאה. מלקס מוטורס, היבואנית המקומית, נמסר כי לקסוס ES החדשה צפויה להגיע ארצה במהלך השנה הבאה.

עיצוב וממדים
שפת העיצוב החדשה של לקסוס מקבלת השראה מדגם הקונספט Lexus LF-ZC. המשמעות היא שה-ES זונחת את סבכת שעון החול הענקית לטובת מראה מעודן יותר (אל דאגה, בדגמים ההיברידיים ישנה סבכה עליונה דקה), אך עדיין שומרת על תאורת היום המחודדות וכן גימורים שחורים בצידי הפגוש הכמעט זקוף שכוללים את יחידות התאורה הראשיות ואילו בסבכה התחתונה נמצא גימורי מעוניינים שמקנים תחושה של תנועה.

בפרופיל לקסוס הלכו צעד קדימה, ובמקום קווים עדינים יחסית ישנו קו אלכסוני העולה מעלה ומתחבר אל החלון האחורי ובנוסף, קו עיצוב תחתון וזוויתי בולט היורד בחדות אל עבר תחתית הדלתות ועד קצה הגלגל האחורי; החישוקים לעומת זאת "קלאסיים" יותר. גם מאחור בחרו בלקסוס בקו המחודד. יחידות תאורה רוחביות וצרות נמתחות מצידי הכנפיים עם גימור דלת תא המטען הנראה כספוילר וקו חד אלכסוני חודר מהפגוש אל דלת את המטען.

לעומת הדור היוצא, ה-ES החדשה ארוכה בלא פחות מ-16.5 ס"מ (5.14 מ'), רחבה ב-5.5 ס"מ (1.92 מ'), גבוהה ב-1.1 ס"מ (1.56 מ') ובסיס הגלגלים צמח ב-8 ס"מ (2.95 מ').
תא נוסעים וטכנולוגיה
תא הנוסעים עבר מהפכה של ממש ובמקום העומס ה"זוויתי" המוכר של לקסוס, הפעם ה-ES זוכה לניקיון עיצובי. כמה נקי? המתגים בחלקו התחתון של הדשבורד (לבקרת האקלים למשל) מוארים רק כאשר הרכב מונע, אחרת לא תזהו אותם. הקווים אופקיים, דשבורד בשתי קומות המופרד במעיין מדרגה, הגה חדש לגמרי, גימורי עץ משולשים בדלתות שנפתחות בלחיצת כפתור וכמובן לוח מחוונים "12.3 (לא סימטרי) ולצידו מסך המולטימדיה "14 כולל עדכוני OTA, כשבהתאם לרמת הגימור תוכלו לקבל מסך נוסף לנוסע.

מערכת בלימת החירום האוטונומית מזהה כעת גם קורקינטים למשל; מערכת השמירה על הנתיב מזהה גם עמודים או מחסומים וישנה התרעת תנועה חוצה מלפנים; בקרת השיוט האדפטיבית מסונכרנת עם מפות הניווט וזיהוי התמרורים ומסוגלת להאט את הרכב בהתאם לתנאי הדרך; התרעת הרכב בשטח מת מזהה גם היא דו-גלגלי ותמנע מעבר נתיב במידה ותזהה מכשול; מול הנהג ישנה מצלמת לניטור מצבו כולל שימוש בטלפון וזיהוי פיהוק למשל וכן היא מאפשרת עצירת הרכב במידה והנהג אינו מגיב; וכן תאורה אדפטיבית

יחידות הנעה וביצועים
כפי שהזכרנו, לראשונה לקסוס ES תציע הנעה חשמלית מלאה לצד הנעות היברידיות. גרסת ההנעה החשמלית הראשונה עונה לשם 350e ולה הנעה קדמית בהספק של 224 כ"ס עם זמן האצה ל-100 קמ"ש שעומד על 8.9 שניות. לגרסת ההנעה הכפולה החשמלית, 500e, הספק של 343 כ"ס כאשר היא יכולה לשנות את חלוקת הכוח עד 100% לכל סרן, והיא מאיצה ל-100 קמ"ש ב-5.9 שניות.

נתוני הסוללה טרם פורסמו, אך אם נתוני המנועים נשמעים לכם מוכרים מטויוטה bZ4X המחודשת, אפשר להעריך שמדובר באחת משתי הסוללות, זו בקיבולת 73.1 קוט"ש או זו בקיבולת של 77 קוט"ש אותה פגשנו ב-RZ המחודש. בלקסוס כן מציינים שטווח הנסיעה בגרסת ההנעה הקדמית יעמוד על 484 ק"מ (בתקן EPA האמריקאי והמחמיר מה-WLTP). בתקן CLTC הסיני והמתירני, הטווחים עומדים על 685 ק"מ ו-610 ק"מ, בהתאמה. טעינה מהירה אפשרית בהספק של 150 קילוואט, מה שיצריך מכם 30 דקות המתנה לטעינה מ-10% ל-80%.

הגרסאות ההיברידיות מציעות הנעה קדמית או כפולה ובשני הספקים כאשר לשתיהן מנוע בנזין בנפח 2.5 ליטר. בגרסת ה-300h ההספק עומד על 201 כ"ס עם זמן האצה ל-100 קמ"ש של 8.5 שניות ושתי עשיריות פחות בגרסת ההנעה הכפולה; ובגרסת ה-350h ההספק עומד על 247 כ"ס וזמן ההאצה ל-100 קמ"ש עומד על 8.0 שניות, וגם כאן שתי עשיריות פחות בגרסת ההנעה הכפולה.

לא רוצים לפספס שום דבר? הצטרפו לאלפי החברים שלנו בערוץ ה-WhatsApp הרשמי ותקבלו גם אתם את כל העדכונים, החדשות והמבחנים לפני כולם, וגם תוכן ייחודי! לחצו על הלינק >>> ערוץ "עולם הרכב" ב-WhatsApp ואל תשכחו גם ללחוץ על הפעמון!